|
04-12-2008, 19:36
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
Moja przygoda z HP jest baardzo rozciągnięta w czasie:smilewinkgrin::
Jak miałam jakieś 9 lat dostałam na urodziny kasetę video z pierwszą częścią. Potwornie się bałam.  Ale mojego tatę to zaciekawiło (wow) i po jakimś czasie oglądneliśmy drugą część: "Jest całkiem fajna. Lepsza od poprzedniej." Myślałam, że to koniec mojej podróży z Harry'm Potterem, ale na chyba 11 urodziny, dostałam kolejne 2 części HP- trzecią i szóstą. Już wtedy nie miałam wyboru i musiałam je przeczytać. 
Jednak tak w pełni, Harry Potter zainteresował mnie jakiś rok temu: od tego czasu nie mogę rozstać się z tymi tomami... :*
|
|
|
04-13-2008, 13:35
|
|
|
Junior Member
|
Kiedy miałam dziewięć lat to dostałam pod choinkę książkę "Harry Potter i Komnata Tajemnic". Zaczęłam ją czytać, ale skończyłam na trzydziestej stronie, ponieważ mój tata przyniósł do domu tą samą część, tylko jako film. Spodobała mi się, ale do książki nie powróciłam. Po czterech latach pewnego grudniowego dnia naszło mnie na czytanie. Tylko, że nie miałam żadnych książek, bo wszystkie przeczytałam w wakacje. Po chwili spojrzałam na półkę i zauważyłam, że stoi na niej Harry. Zaczęłam go czytać i nie ukrywam, że strasznie mnie wciągnął. Po kilku dniach udałam się do biblioteki i wypożyczyłam wszystkie części. Przez te pare tygodni zamieniłam sobie dzień z nocą. Zdarzało się, że czytałam nawet do ósmej nad ranem^^. Ale warto było.
|
|
|
04-13-2008, 21:59
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Moja przygoda z Harry'm zaczęła się, gdy moja mama przyniosła do domu kasetę z filmem "Harry Potter i Kamień Filozoficzny"  pożyczonym od koleżanki z pracy 
najpierw ( z tego co pamiętam), powiedziałam chyba cos w stylu "eee... Harry Potter !?" nie za bardzo go lubiłam, ale nie wiem czemu, jakoś tak.... ale gdy obejrzałam, no normalnie nie mogłam sie powstrzymać i ciągle w kółko oglądałam  no i tak to było
|
|
|
04-16-2008, 16:42
|
|
|
Senior Member
|
Moja przygoda z HP
W mediach roiło się od tego, jaki Harry jest cudowny, co za wspaniała książka, itp, itp.
No więc poprosiłem mamę, żeby i mnie kupiła tego Harry'ego Pottera.
Mama mi kupiła, ja zacząłem od razu czytać i mnie wciągnęło.
Część HP czytałem/czytam wiele razy.
Choć bardzo lubię książki i uwielbiam HP, nie czytam tak szybko - rekord to Czara Ognia w niecały miesiąc. [Jedyną książkę, którą przeczytałem w jeden dzień, była... Balladyna ;-] ]
|
|
|
04-17-2008, 20:00
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
ja przeczytałam (i to moj rekord) HPiIŚ w 4 dni, ale i tak moja siora w całe 2 dni przeczytała HPiZF.
A wracając do tematu, to ja na początku nie czytałam, ale jak moja siostra (starsza ode mnie o 6 lat) czytała to całymi dniami to postanowiłam, że nie będe od niej gorsza i tak oto zaczęłam czytać HPiKF, ale na początku wydawało mi się nudno z powodu połowy książki u Dursleyów
|
04-18-2008, 14:05
|
|
|
Moderator
|
To było tak dawno, że aż nie pamiętam ;] Wiem, że zaczęło się w trzeciej klasie szkoły podstawowej. Czytałam HP i Kamień Filozoficzny w takim tępie, że bibliotekarki nie chciały mi uwierzyć, że to wszystko w dwa dni przeczytała trzecioklasistka. Potem wszystkie tomy, jeden po drugim 'połykałam' w szaleńczym tempie. wyczekując na tomy, które miały się pojawić zawsze byłam w stanie lekkiej 'galaretowatości'. A wszystko to wzięło się z jednego papierka rzuconego pod ławką. Podniosłam, a na tej karteczce napisane było 'A czytałaś już Harego Potera, códowna ksionżka' [błędy ort. specjalnie - to prawdziwa treść ^^] Postanowiłam wyszukac cos o domniemanym 'Harym Poterze' i tak zaczęła się moja przygoda z całą serią ;] I szczerze mówiąc, nie żałuję w ogóle ;]
Pozdrawiam,
Mary J.
|
04-18-2008, 17:53
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Do CzaryMary:niezły wynik ale ja w dwa i pół dnia przeczytałam HPIKF a pozostałe tomy jeszcze szybciej. Jak miałam 7 lat to dostałam tę książkę od kolegi, ale byłam na nią za młoda. W wieku 11 lat wypozyczyłam ja z biblioteki i wciagnęłam się na maxsa.Raz podczas czytania HPIKP mama musiała mnie odegnać od książki, bo przeczytałam 20 rozdziałów na raz  .I teraz myslę,że nie ma na swiecie lepszej ksiązki od HP.
|
|
|
04-19-2008, 20:47
|
|
|
Mięso armatnie
|
Harry'ego Pottera i Kamień Filozoficzny wygrałam w konkursie na mistrza ortografii. Moja rodzina i przyjaciele od początku byli źle nastawieni do Harry'ego Pottera. Uważali tę książkę za największe badziewie jakie może być. Przeczytałam ją dopiero gdy byłam chora i leżałam w łóżku. (Dziwne, że ta książka wcześniej nie wpadła mi w ręce. Jestem po prostu molem książkowym!) I tak się zaczęło... Kolejne książki, filmy... Ale rodzinka się nie przekonała i zaakceptowała fakt, że jestem wielką fanką Harry'ego Pottera. Próbuję wciągnąć w to młodszą siostrę.. xD
|
|
|
04-25-2008, 18:23
|
|
|
Junior Member
|
Jak zaczęłam czytać Komnatę Tajemnic w 5 klasie- wcale mi się to nie spodobało. Nienawidziłam tych książek ale chyba tylko dlatego że nic o nich nie wiedziałam! Nie wiedziałam nawet jaka jest kolejność serii! Ale w 1 klasie gimnazjum nie wiedziałam co robić i poszłam do brata i pożyczył mi filmy czterech pierwszych części! Bardzo mnie to wciągnęło i chciałam więcej!! Opowiedział mi o kolejności serii i wogóle!! Wypożyczyłam sobie i zaczęłam czytać! Czytanie mnie bardziej wciągnęło od oglądania filmów i dzięki temu zaczęłam kochać książki i czytam nawet lektury w szkole!! HP i ZF przeczytałam w 6 dni- tak mnie wciągnęło a ta książka jest najdłuższa z wszystkich serii (około 1000 stron)!! Kocham Harry'ego Pottera!!
|
|
|
04-25-2008, 21:03
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
U mnie to było tak... xD Była w Coca-Coli jakaś promocja i wymieniało się nakrętki na książkę Harry Potter i Kamień filozoficzny xD Jak już go dostałąm odłożyłam na półkę i tak leżał kilka lat xD po obejrzeniu już 4 części filmu, gdy miałam karę za oceny [niestety xD] nudziło mi się i wziełam książkę do ręki xD [chciałabym zaznaczyć, że w ciągu tych kilku lat były 3 podejścia do przeczytania tej książki ale zawsze kończyło się na pierwszej stronie xD] No i tak przez wakacje przeczytałam 6 części Pottera i czekałam na 7 xD
|
|
|
Zasady postowania
|