Chmmm.... jak bym była chora na likantropie to myślę, że samo czekanie na pełnie byłoby gorsze od samej przemiany. to znaczy siedzisz już zamknięta/ zamkniętyi czekasz, a minuty płyną tak wolno. Ale oczywiście jest wywar tojadowy, jak już się robi jedną porcję to można odrazu dwie

Biedny Remus.
Moony widze, że wróciłaś mam nadzieje, że wycieczka była udana.
A co do relacji Remus /Syriusz w piątej części jakieś ciekawe spostrzerzenia?Czy sobie naprawdę wybaczyli? Chodzi mi głównie o aspekt tego, że Syriusz i James uwarzali Remusa za zdrajcę
( dowiadujemy się tego w 3 części).
A może poruszyło was w Liście Lil do Syriusza ( 7 część), że niema w nim ani słowa o Remusie? Były tam wzmianki o Glizdogonie, a o Remusie nic. Czyli można wywnioskować, że już spisali Go "na straty", uznając, że jest zdrajcą. A co Wy o tym myślicie?
Już jakić czas temu znalazła ciekawą wypowiedz pochodrzącą z KWO dotyczącą Remusa Lupina. Cytat zaczerpnięty z Forum Komisji do Spraw Zwalczania Ciapowatego Remusa Lupina. Po bużliwych obradach komisja wysnuła wniosek, że jedyny żetelny opis postaci Lupina jest taki ( wniosek przełożony z języka angielskiego na forum komisji):
"To przyzwoity mężczyzna, ale z wadami, które mogą mieć skutek śmiertelny. Niedbały, ale wrażliwy. Pełen poczucia winy i wstrętu do siebie,
ale też złośliwy. Inteligentny, ale nie prezentujący tego otwarcie. Bystry, lojalny,
ale kłamiący jak pies. Albo wilk, w tym przypadku. Słaby, jeśli chodzi o przyjaźnie i
swoje żałosne pragnienie bycia lubianym, ale dość silny, by przetrwać utratę wszystkiego i bycie wyrzutkiem bez stawania się złym i nienawistnym. Tak
kontrolujący i ukrywający uczucia, że aż boli. (tłum. Nilc.)"
Chciała bym poznać wasze zdanie. Szczególnie co do zaznaczonych fragmętów. Co o tum myślicie?
Czy związek z tonks też był uczuciem "kontrolowanym"?