|
04-18-2010, 13:53
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Cytat:
Napisał Alice Cullen
Ja najbardziej lubię techno.Moi ulubieni wykonawcy gatunku techno to:
-DJ Tiesto
-Max Farenthide
-Groovebusterz
-East Clubbers
-Morris
-Ramada
-K-Tronic
-Arno Cost
|
Tja, żadne techno.
Tiesto tworzy trance, mało wymagający, zważywszy na to, że Markus Schulze na przykład, legenda trance'u, czy choćby Paul van Dyk nie pojawiają się w radiu... a Tiesto wszyscy znają, rofl
- Dance
- też
- hands up
Prawdziwe techno wywodzi się z la 80, z Detroit. Jeff Mills, Juan Atkins, Derrick May...ale co wy tam macie za pojęcie, skoro bazujecie na radiu, które w życiu tego nie puści.
|
|
|
04-18-2010, 22:36
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Hmm, moje ulubione gatunki? Bez wątpienia reggae, tudzież podobne gatunki. Wymieniać zespołów jakos czasu tak brakuje, chyba kiedyś, gdzieś je wymieniłem.
Rock. Tutaj słucham większości podgatunków (z wyjątkiem pop-rocku :X). To właśnie dzięki tej muzyce zacząłem grać na gitarce. Słucham takich artystów jak Mark Knopfler czy też Eric Clapton, jednak Alice in Chains, Nirvana, Tenacious D są również moimi ulubionymi zespołami. Metal, tutaj głównie przeważa thrash, jednak czasami dochodzi do tego heavy. Ewentualnie jakiś tam death, ale tutaj rzadziej.
Masło maślane z tego co napisałem, chodzę trochę niewyspany, więc wybaczcie za te wypociny :X
|
|
|
04-20-2010, 14:37
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Tego roku szkolnego przeszłam przez trzy fazy muzyczne z których zostały pewne ostatki. A minaowicie:
-Muzyka klasyczna, filmowa (wrzesień-listopad)
-Rock (grudzień-luty)
-Metal, przede wszystkim death metal
Oczywiście kiedy słuchałam rocka pojawiały sie przebłyski muzyki klasycznej i metalu. Podobnie w fazie pierwszej i ostatniej.
Nie ograniczałam sie tylko wyłącznie do tych gatunków. Pojedyńczo występował blues, pop (ale ten stary,dobry pop), a nawet przepaskudny J-rock.
Narazie, kiedy jestem na fazie metalu (i mam zamiar, bądź nadzeję jej nie zminiać) słucham najczęściej:
-Eluveitie
-Children of Bodom
-Vader
-Amon Amarth
-Iron Maiden
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest pierwotniak pantofelek
no to co
milszy jest mi pantofelek od ciebie ty skurwysynie
Andrzej Bursa
Yum Yum Yum
|
|
|
08-13-2010, 17:17
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
-Frontside
-Slipknot
-Slayer
-MM (raczej rockowe)
-In Flames
-Led Zeppelin
takiej muzyki słucham i nigdy się nie przeżuce na inny styl.
|
|
|
11-05-2010, 23:50
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja słucham przede wszystkim rocka maści wszelkiej ( nie przepdam jedynie za punk rockiem i grunge'em, aczkolwiek od tej reguły są wyjatki w postaci np Hey). Czyli od cuntry rocka poczynajac, poprzez blues rock, progresywę, psychodelię i hard rock, na folk rocku skończywszy. Uwielbiam muzykę z lat 60 - 80 - Dżem, AC/DC, Doorsów, Jefferson Airplane, Aerosmith, Zeppelinów, Floydów, Claptona, Free, Purpli...
Jeśli zaś chodzi o heavy metal wsłuchuję się głównie w dyskgrafię TSA i Iron Maiden. Czasem zdarza się posłuchać także power metalu w stylu Axela Rudi Pella.
Kocham także "czysty" blues.
I muzykę klasyczną ze szczególnym uwzględnieniem Mozarta.
Co tam jeszcze... z polskich wykonawców najbardziej cenię Edytę Bartosiewicz, jej głos jest po prostu niesamowity, a teksty bardzo przemyślane. Uwielbiam przede wszystkim płytę "Dziecko".
Również początkowe dokonania Hey budzą we mnie uznanie. Przede wszystkim pierwsza płyta z która wiążę ogromny sentyment( Moja i Twoja nadzieja, ach!)
No i chyba nikomu nie trzeba przypominać, że uwielbaim stary Dżem. Rysiek był mistrzem <3.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Ostatnio edytowane przez Hermiona1334 : 11-06-2010 o 15:02.
|
|
|
06-04-2011, 16:11
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Właściwie wszystko już napisałam w temacie 'Jaką muzykę najbardziej lubicie'.
No więc słucham przede wszystkim różnych odmian gotyku.
Jeśli miałabym wymienić ulubione zespoły to: Blutengel, Dreadful Shadows, Qntal, Devil Doll, The Moon and the Nightspirit, Moi Dix Mois, Abney Park, Arcana, The Birthday Massacre, Nightwish, Emilie Autumn, The Dresden Dolls...
|
|
|
07-14-2011, 23:17
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Odnalazłam tych ludzi!
Paniczna. Co prawda, byl to post z 2007 roku...xDD
Cytat:
|
Ja tam uwielbiam Cool Kids Of Death, Fall Out Boy, Coma...
|
Coma.
COMA!
Coma to najlepszy, najlepszy zespół rockowy, jaki znam. Słucham tylko i wyłącznie tego. Uzależniłam się już od Comy. Zaraziła mnie koleżanka. Zaczęło się niewinnie, ale teraz, obie jesteśmy obsesyjnymi fankami Comy. Trochę mnie to smuci, bo przez Comę zamykam się na inne zespoły, ale cóż, trochę musiało potrwać, zanim nauczyłam się na pamięć wszystkich ich tekstów. xd
A tak poza tym to jeszcze IRA, Enigma, Coldplay. Czasem Green Day, Czesław Niemen. Lubię też stare - np. Maanam, Smokie czy Beathelsów.; )
|
|
07-26-2011, 19:00
|
|
|
Mięso armatnie
|
Przede wszystkim uwielbiam polską muzykę. Zagraniczne zespoły, których słucham, mogłabym wyliczyć na palcach jednej ręki. Jednak moją najukochańszą kapelą, której słucham od sześciu lat jest Green Day. On zawsze będzie dla mnie numerem jeden.
Jednak wróćmy do polskiej muzyki. Najczęściej słucham punk rocka - The Analogs, The Bill, KSU, Dezerter, Siekiera i wiele innych, często już nieistniejących kapel. Bardzo lubię też punky reggae, reggae i ska - Farben Lehre, Leniwiec, Zabili mi Żółwia, Raggafaya. No i poza tym zawsze jest jeszcze jakaś alternatywa zaliczająca się do rocka szeroko pojętego - Pogodno, Coma, Czesław Śpiewa, Apteka.
|
07-29-2011, 16:00
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Chętnie posłuchałbym jakiegoś grunge'u z polski (Coma to jak dla mnie akurat grafomańskei popłuczyny po post-grunge'u, no ale cóż, liczy się to że alternatyfffne i mają ekhm "przekaz").
Z Grunge'u swego czasu pasowała mi "alicja", bo Nirvana jakoś tak Mi nie podchodziła.
Nie wiem co mnie napadło, że ostatnio jakieś dnb u mnie leci na przemian z gotyckim metalem a'la Paradise Lost czy My Dying Bride :C
|
|
|
04-24-2012, 09:17
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Razor, a Normalsów słyszałeś? Według mnie są warci poznania.
A co do Nirvany to się zgadzam. Jeden z najbardziej przereklamowanych zespołów świata. Ogólnie grunge jakoś mi nie podchodzi za wyjatkiem kilku kawałków Pearl Jam.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
|
|
|
Zasady postowania
|