Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 11-27-2007, 12:31   #21
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie RE: Sława

No więc tak....domyślałam się, że nikt nie zrozumie problemu , ale zamieszcałam ten temat z promyczkiem nadzieii gdzieś w głębi ,ale widzę że sie bardzo zawiodłam. Wciaż wałkujecie moją historie zapominajac o tym najważniejszym; histori prawdziwej giwazdy blusa jaką był Ryskiek i jakiego po krótce historię przytaczam. Nie bez powodu ja tu zamieścilam ,ale widzę że nikt jakoś jej nie dojrzał . Poniewż nie znam osobiscie Ryśka napisalam to co opwiedział m jego dawny przyjaciel a swoją historię przedstwiłam, ponieważ wydala mi sie bardziej wiarygodniejsza niz histroia obecegto człowieka. Ale jak widać jakieś wyższe uczucia ,ktre wami kierowały nie są w stanie ocenić mnie ''normalnie'' O czym to świadczy? Że jesteście szarymi myszkami, które same pragnęły by sławy, ale nigdy jej nie zasmakują bo.....No właśnie dlaczego? Same sobie odpowiedźcie na te pytanie. Przykro mi to pisać ,ale nie mam pojęcia czemu wasza reacja jest taka a nie inna. W histrię Aniki uwieżyliscie mimo, że też można by ja uznać za opowisć wyciagnieta prosto z harlekina (sorka za fonetyczą pisownietego wyrazu, ale nie wiem jak to się pisze) a jednak...Czy ja w poście wychwalam sie w n iebogłosy Jezęli tak to wybaczcie , nie miałam takiego zamiaru, ale chciałam wam przyblizyć to jak widzą mnie inni ,a NIE JA siebie!!! Ludzie są naiwni bo szokuje ich zachowanie Paris, ale to nie moja wina ,że t5ak na nią reaguja. Skandal to jest podstawa zrobienia kariery bez względu na to jak śpiewasz czy wyglądzasz. Taka jest prawda...
Nie mój problem ,że i nie wierzycie; myślałam ,że jesteśmy w stanie normalnie pgadać bez zawistnych oskarżeń i epitetów. Prosze więc Limonkę by zamknęła ten temat, by nie rozpetała się kolejna ''falm war'' jakich jest tu sporo. Dziekuję za uwagę.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-28-2007, 21:29   #22
Filemona
Senior Member

Filemona na Harry Potter Forum

Ja z początku ci uwierzyłam. Ale mam coraz większe wątpliwości. Właściwie to po co pisałaś to o staniku? No cóż... Twój wybór. Ja tam uważam, że część to prawda, ale większość wymyśliłaś.
Filemona jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-29-2007, 11:38   #23
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Prawda jest taka że nic nie wymyśliłam ,ale prawda jest też taka ,ze nie jestem ci w stanie tego udowodnić Zresztą...Boga też nie widzielismy a jednak wiekszosć z nas w niego wierzy prawda? A co do stanika...po prostu go nie lubię i tyle. Nie jestem żadna feministką, żeby nie było, ale tak jak mój znajomy nie uznaje ciasnych slipek tak jak nie uznaję biustonoszy.:lol:
Stary 11-29-2007, 15:30   #24
Flegma
Omijać szerokim łukiem

Miss, jednak mnie się wydaję, że wszystkim chodzi o co innego.

Opisujesz siebie, jak Cię postrzegają inni ludzie, tak? Ale tak naprawdę skąd o tym wiesz? Skąd wiesz, czy ludzie są z Tobą szczerzy? Nie mówię, że nie mówiłaś prawdy o tych wielkich apelach itd., ale że każda dziewczyna ze szkoły podchodziła do ciebie i pytała się, czy nie potrzebujesz bielizny? Czy naprawdę aż tak wiele osób obchodzi Twoje życie? Po prostu powiem Ci jak ja odebrałam Twojego posta (i wydaje mi się, że nie tylko ja): jak jedną wielką, czasami zbytnio ukremioną przechwałkę.

I się tak spytam. Ile ludzi jest w Twojej szkole i mieście?
Stary 11-29-2007, 19:27   #25
Smierciojadek
Super Moderator

Smierciojadek na Harry Potter Forum

Ja tego nie rozumiem... Mogę się założyć, że gdyby lothien się nie wypowiedziała lub nie skrytykowała Miss to raczej nikt by na nią złego słowa nie powiedział. Pewien sposób podlizywania, O.o myslimy tak samo ^^
Nie mam zamiaru się rozpisywać, bo nie widzę w tym żadnego sensu.

Cytat:
Nie mój problem ,że i nie wierzycie; myślałam ,że jesteśmy w stanie normalnie pgadać bez zawistnych oskarżeń i epitetów. Prosze więc Limonkę by zamknęła ten temat, by nie rozpetała się kolejna ''falm war'' jakich jest tu sporo. Dziekuję za uwagę.
No popatrz. Jaki zbieg okoliczności... To zazwyczaj Ty krytykujesz wszystkich, a teraz, gdy inni przedstawili swój tok myślenia i nie zgodzili się z Twoją tezą są głupi? Tak, nie powiedziałaś tego, no ale sorry, po przeczytaniu wszytstkich Twoich postów z tego tematu wnioskuję tak, a nie inaczej.
Och, całą szkołę obchodzi to, że nie chodzisz bez stanika? No powiedz ile ta bajka jest warta.
Utalentowana, modna, ambitna, przyjacielska, szkolna gwiazda, która znają prawie wszyscy z miasta liczącego 100 tysięcy mieszkańców. Nie uważasz, że to lekka przesada?
Smierciojadek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-30-2007, 13:25   #26
Nimphadora Tonks
Senior Member

Cytat:
Zresztą...Boga też nie widzielismy a jednak wiekszosć z nas w niego wierzy prawda?
Zawsze musisz się odnosić do spraw religijnych? To było tutaj zupełnie nie na miejscu.. Nie jesteś żadnym bogiem czy bóstwem, żeby porównywać tu cokolwiek do Biblii.. xP No, a to że sama się za takiego boga uważasz, to już nie moja wina.. ;)

Cytat:
A co do stanika...po prostu go nie lubię i tyle. Nie jestem żadna feministką, żeby nie było, ale tak jak mój znajomy nie uznaje ciasnych slipek tak jak nie uznaję biustonoszy. [Laugh]
Dobra.. teraz go nie lubisz, a za kilka lat będziesz wydawać kupę kasy na operacje plastyczne.. xP "stanik" nie wymyślono tak dla jaj, tylko ma swoją konkretną rolę.. ale nie będę się na ten temat jakoś specjalnie wypisywać.. ;)

Cytat:
Ja tego nie rozumiem... Mogę się założyć, że gdyby lothien się nie wypowiedziała lub nie skrytykowała Miss to raczej nikt by na nią złego słowa nie powiedział. Pewien sposób podlizywania, O.o myslimy tak samo ^^
Smierciojadek, może Ty masz takie sposoby podlizywania się, ale na pewno nie ja.. Z resztą.. masz jakiś konkretny powód, dla którego mielibyśmy się podlizywać lothien? sorry, ale ja nie..
Nimphadora Tonks jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-02-2007, 16:46   #27
126p
Praktykant Voodoo

126p na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do 126p

Miss Bagwell, mam pytanie. Jakim rodzajem sławy ty się cieszysz? Złą czy dobrą? A może twoja sława to po prostu obgadywanie? Ja też mogłabym być znana z powodu z powody wpadek i skandali. W twoich ostatnich zdaniach muszę ci przyznać rację. Tylko osoby, które nie są skromne pożądają sławy. Skromni nie chcą się wyróżniać. Ja nie pożądam sławy. Po co mi ona? Będą mnie ''śledzić'', obserwować prawie każdy mój krok, no i po co mi to? Sława jest według mnie czymś złym.
I jeszcze jedno. Przeczytałam jeszcze raz bardzo uważnie twoją pierwszą wypowiedź i doszłam do wniosku, że twoja sława to po prostu obgadywanie. A co do szkolnej gazetki. Nie byłaś chyba jedną osobą, która pisała tą gazetkę. I jeszcze te apele. Ja też występuję na apelach i przedstawieniach. Moja koleżanka też była przewodniczącą przez całą szkołę. I co? Odnoszę wrażenie, że nie odróżniasz sławy od zwykłego obgadywania.

Młodość, to stan nieważkości, jedyny w całym życiu.

Wiesław Myśliwski

http://img127.imageshack.us/img127/7...kspiuj1.th.jpg

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."

Ernest Hemingway
126p jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-03-2007, 14:05   #28
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Cytat:
Miss, jednak mnie się wydaję, że wszystkim chodzi o co innego.

Opisujesz siebie, jak Cię postrzegają inni ludzie, tak? Ale tak naprawdę skąd o tym wiesz? Skąd wiesz, czy ludzie są z Tobą szczerzy? Nie mówię, że nie mówiłaś prawdy o tych wielkich apelach itd., ale że każda dziewczyna ze szkoły podchodziła do ciebie i pytała się, czy nie potrzebujesz bielizny? Czy naprawdę aż tak wiele osób obchodzi Twoje życie? Po prostu powiem Ci jak ja odebrałam Twojego posta (i wydaje mi się, że nie tylko ja): jak jedną wielką, czasami zbytnio ukremioną przechwałkę.

I się tak spytam. Ile ludzi jest w Twojej szkole i mieście?
Nie muszą być szczerzy? To niby po co czasem mnie obrażaja? Dla przyjemności?Satysfakcji? Dokonałaś wyolbrzymienia bo nie napisałam że KAŻDA dziewczyna do mnie podhcodziła, lecz jedna, ale wiem ,ze wielu fakt , iz go nie noszę bardzo irytował. A to że ta sam dziewczyna nie nosi często nie nosi majtek by sprowokwać kolesia jest normalny? Wiesz o co chodzi? To proste; o walke jednostek między sobą .
Cytat:
No popatrz. Jaki zbieg okoliczności... To zazwyczaj Ty krytykujesz wszystkich, a teraz, gdy inni przedstawili swój tok myślenia i nie zgodzili się z Twoją tezą są głupi? Tak, nie powiedziałaś tego, no ale sorry, po przeczytaniu wszytstkich Twoich postów z tego tematu wnioskuję tak, a nie inaczej.
Och, całą szkołę obchodzi to, że nie chodzisz bez stanika? No powiedz ile ta bajka jest warta.
Utalentowana, modna, ambitna, przyjacielska, szkolna gwiazda, która znają prawie wszyscy z miasta liczącego 100 tysięcy mieszkańców. Nie uważasz, że to lekka przesada?

Krytykuję bo mam prawo i argumenty by krytykować.Musze cię zasmucić ,ale twój wniosek jest błędny. Kolejne też; posługujesz sie hiperbolami, ale widzę, że dzięki temu łatwiej ci jest utweirdzić sie dzięki temu w przekonani ,z emasz rację. Oczywiście nie przeszkadzam- myśl jak chcesz.
Po za tym...oglądzasz zapewne amrykanskie filmy typu ''Czirliderka''( wybacz za fonetyczną pisowanię) i inne tego typu kemedyjki ,któte traktują o podążaniu do sławy...i widzisz co tam się dzieje w szkole? Co ludzie zrobili by dla popularnosci? To jest chrem ,ale niestety przychodzi i do nas. Ja po prostu eksperymentowałam i wyszło jak wyszło. Wiem ,ze ludzi strasznie razi inność i będzie razić, a to że tak akurat jestem nie moja wina. Nie ma zamiaru tego zmieniać bo komus tam się to nie podoba.

Cytat:
Zawsze musisz się odnosić do spraw religijnych? To było tutaj zupełnie nie na miejscu.. Nie jesteś żadnym bogiem czy bóstwem, żeby porównywać tu cokolwiek do Biblii.. xP No, a to że sama się za takiego boga uważasz, to już nie moja wina..
Tonks, przeczytak to jeszcze raz i zastanów sie nad tym co napisałaś.

Cytat:
Dobra.. teraz go nie lubisz, a za kilka lat będziesz wydawać kupę kasy na operacje plastyczne.. xP "stanik" nie wymyślono tak dla jaj, tylko ma swoją konkretną rolę.. ale nie będę się na ten temat jakoś specjalnie wypisywać..
A moze ja bym ci poradziła zacząć robić użytek ze swoje mózgu? To tylko metafora, ale nie czepiaj sie tego bo ja mam swoja filozofię a ty swoją, a nie sadzę byś to pojęła.Nie żebym uwazała cie za jakieś tłumoka, ale niech kazdy zostanie przy swoim.
A co powiesz na tą pannę ,która nie nosi majtek by zwrócic na siebie czyjąć uwagę? Ja go nie noszę bo lubię luz i wiesz mi; nie mam takiej potrzeby, a ona by ktos to zauważył.To znaczna różnica.

Cytat:
Miss Bagwell, mam pytanie. Jakim rodzajem sławy ty się cieszysz? Złą czy dobrą? A może twoja sława to po prostu obgadywanie? Ja też mogłabym być znana z powodu z powody wpadek i skandali. W twoich ostatnich zdaniach muszę ci przyznać rację. Tylko osoby, które nie są skromne pożądają sławy. Skromni nie chcą się wyróżniać. Ja nie pożądam sławy. Po co mi ona? Będą mnie ''śledzić'', obserwować prawie każdy mój krok, no i po co mi to? Sława jest według mnie czymś złym.
I jeszcze jedno. Przeczytałam jeszcze raz bardzo uważnie twoją pierwszą wypowiedź i doszłam do wniosku, że twoja sława to po prostu obgadywanie. A co do szkolnej gazetki. Nie byłaś chyba jedną osobą, która pisała tą gazetkę. I jeszcze te apele. Ja też występuję na apelach i przedstawieniach. Moja koleżanka też była przewodniczącą przez całą szkołę. I co? Odnoszę wrażenie, że nie odróżniasz sławy od zwykłego obgadywania

wlaśnie o tym chciałam z wami pogadać; o złych i dobrych stronach bycia znanym.
Co masz namysli przez obgadywanie? Co do gazetki...byłam w niej redaktor naczelną przez trzy lata i sama pisałam mnóstwo artykółow, miedzy innymi o szkole i ludziach. Uczniowe to lubili i niektóre z nich okazywały się zbyt śmiałe jak na szkolne wrunki wiec były z tego powdu niezłe hece
Dalej...ty nie zrozumiałaś co tak naprawdę mam na myśli...nie jestem w stanie wymienić wam wszttkich przypadków i sytuacj jakie mnie spotkały bo mogłabym o tym napisać książkę a po za tym juz widzę co by tu ludzie powypisywali gdybym niektóre z nich przytoczyła...To były ogólnie rzecz biorąc te najdelikatnijsze przypadki.
Stary 12-03-2007, 18:45   #29
Her-mio-na 13
Omijać szerokim łukiem

Her-mio-na 13 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Her-mio-na 13

Nie czytałam całego tematu- i czytać nie chce, bo bedzie że ja tez plagiatuję czyjeś myśli. Wystarczyło mi parę pierwszych postów. Po prostu aż mnie skręca gdy patrzę na opinie niektórych z Was. Troche mnie dziwi to, że za opinia lothien posypało się tyle negatywnych komentarzy. Ludzie, czy wy wzieliście sobie za punkt chonoru to, zeby zjechać Miss Bagwell i być cool, bo lothien napisała parę krytycznych uwag. Jeśli to nie było umyślne, to jakoś dziwny ten zbieg okolicznosci...

Co do wypowiedzi Miss, ja tez jestem rozpoznawana, zwłaszcza że mieszkam na wsi xD A co do tego, że co krok spotykasz znajomych- też jest możliwe. Po prostu pewnie jesteś dziewczyną, która lubi zawierać nowe znajomości. I wydaje mi się, że to raczej z tego powodu masz tylu znajomych, a nie z racji tego, że wystepujesz na apelach. A co do 'tirówki'- fajny pomysł z przebraniem xD I nie uważam, żeby to było coś złego być rozpoznawalnym, byle by tylko rozpoznawali Cię z powodu Twoich talentów i dobrych zachowań, a nie różnych kompromitujących zachowań, jak robią niektóre gwiazdy i gwiazdeczki, które są znane tylko dlatego, że sa znane.

Mój Last.fm xPP
Her-mio-na 13 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-04-2007, 09:52   #30
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Co do tej ''torówki''pierwotnie miałam być Madonną, ale cóż Madonna też nie ubioerałam się kiedyś zbyt grzecznie....B)
Miałam super peruke, glany, miniówke i wielkie ciemne okulary....ale miałam ubwa jak paradowałam w tym po korytarzu. Moje kumpele były poprzebierane za wampirzyce albo wiedźmy, a ja...? Wszyscy zastanwaiali sie co to ma być. W końcy ktoś rzucił hasło ''mała tirówka'' i tak zostało.:lol:
Co do moich znajomości,,,rzeczywiscie lubię poznawać nowych ludzi, to moje hobby Mi jednak ludzie nigdy nie wytykali ,że jestem znana z tego ,że ...jestem znana. Wiedzieli ,że coś robię i mam swoja pasję i cel. Choć oczywiście są i tacy , którzy twierdzą inaczej. A niech sobie myślą co chcą- ja robię swoje.B)
Odpowiedz

Zasady postowania