|
02-04-2008, 00:52
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Nasze prace
Cytat:
|
wielkie brawa dla Ciebie za doprowadzenie mnie do obrzydzenia przy oglądaniu zdjecia emmy
|
Muahahaha! Czuję się taka dumna!
Cytat:
|
nasuwa mi sie taka myśl, nie zastanawiałaś sie co do swojej przyszłości pod kontem pracy w CKM'ie albo w Playboy'u...
|
Jakże uroczo to brzmi, takie wyrwane z kontekstu ;].
Lothy, fajne to! Ty to zrobiłaś w Photoshopie? Jak tak, to powiedz chociaż, że masz tablet. Weźź, ja tak nie potrafię xP.
Btw, potrafi ktoś tutaj obsługiwać Corela? Bo bardzo mi potrzebna pomoc przy tym "cudownym" programie. =P
|
|
|
02-04-2008, 01:04
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cytat:
|
Btw, potrafi ktoś tutaj obsługiwać Corela? Bo bardzo mi potrzebna pomoc przy tym "cudownym" programie. =P
|
Miałam kiedyś ten program, ale miałam problemy systemowe i musiałam wywalić... Może znajdziesz gdzieś jakieś Corelowskie tutoriale - jak dla mnie to najlepszy psosób zaznajomienia się z programem ;)
Cytat:
|
Lothy, fajne to! Ty to zrobiłaś w Photoshopie? Jak tak, to powiedz chociaż, że masz tablet. Weźź, ja tak nie potrafię xP.
|
Długopis, kartki, skaner, Adobe Illustrator , Photoshop i troszkę inwencji twórczej - i powstało mi to, co wcześniej zaprezentowałam :]
No widzisz... a ja kompletnie nie umiem retuszować...
|
|
|
02-04-2008, 01:20
|
|
|
|
Cytat:
|
Miałam kiedyś ten program, ale miałam problemy systemowe i musiałam wywalić... Może znajdziesz gdzieś jakieś Corelowskie tutoriale - jak dla mnie to najlepszy psosób zaznajomienia się z programem ;)
|
Taak, tak właśnie zrobię...
Ale to jest CHORE, żebym JA musiała uczyć się jakiegoś badziewnego programu od podstaw, bo "na Photoshopa nie ma zniżek dla szkół". A jeszcze bardziej dobija mnie, że mój nauczyciel grafiki, w rzeczywistości będący jedynie informatykiem, nie potrafi w Photoshopie nawet połowy tego, co ja! (Nie mówię, że umiem dużo, to on nie umie prawie nic) W życiu bym nie pomyślała, że grafika będzie jednym z przedmiotów, które znienawidzę.
Cytat:
|
No widzisz... a ja kompletnie nie umiem retuszować...
|
Noo, równowaga musi być! xD
|
|
|
02-04-2008, 01:35
|
|
|
|
Nie no, ja się zaraz potnę! Jak zaznaczam ten cholerny obiekt i chcę wymazać kawałek gumką to wyświetla się komunikat "Gumki nie można użyć do zaznaczonego obiektu." Gdy go odznaczam, wyświetla się komunikat "Aby użyć gumki należy zaznaczyć obiekt".
JA CHCĘĘĘĘĘ DO PHOTOSHOPAAAA!
(Wiem, że offtop, ale ja tu cierpię!)
EDIT:
Yeaaah! Jest coraz lepiej! Umiem już tworzyć dziwne, acz całkiem ładne abstrakcyjne kształty i je kolorować!
|
|
|
02-04-2008, 13:09
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Hmmm... z tego co piszesz corel działa bardziej jak Adobe Illustrator :] Nie no nie ważne.
W sumie to też jest jakieś nieporozumienie, że Corela musisz używać w szkole. Przecież profesjonalni Graficy w większości używają Photoshopa itd... Oprogramowanie Adobowe jest najbardziej renomowane... Nie sądze, że Corel jest zły - koniec końców nie próbowałam... Pewnie to jest bardziej skoncentrowane na 'tworzeniu' niż 'przerabianiu' jak Photoshop. =p
|
|
|
02-05-2008, 00:40
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Dezertereczko - widzę ze limoneczka uprzedziła mnie co do pytania odnośnie tego jak ty to zrobiłaś, czułem ze coś ze skanerem ale jak i czym dalej to wykonałaś to już czarna magia dla mnie była... co do pracki to świetny pomysł z tym tłem, nie jest to nudna zwykła kartka tylko coś zadziwiającego, bardzo pozytywne... postacie tez fajniutkie, masz głowę dziewczyno do takich rzeczy... ja chylę czoła
Cytat:
Cytat:
|
nasuwa mi sie taka myśl, nie zastanawiałaś sie co do swojej przyszłości pod kontem pracy w CKM'ie albo w Playboy'u...
|
Jakże uroczo to brzmi, takie wyrwane z kontekstu ;].
|
teraz to ja już wiem co siedzi w naszym cytrusie i jakie ma marzenia.. hehe
|
02-06-2008, 00:33
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
tak ostatnio spoglądałem na ten mój pulpit i doszedłem do wniosku, ze tapety nie zmieniałem od blisko roku.. ta jakże zaskakująca informacja, która dotarła do mojego mózgu spowodowała natychmiastową akcje, której celem było znalezienie odpowiedniej tapety, wielkie przeszukiwanie internetu w poszukiwaniu odpowiedniej tapety w klimacie reggae i rastafaraii nie powiodło sie.. jednym słowem, w tym internecie gówno jest, wiec pozostało mi zrobić coś samemu, nigdy nie tworzyłem tapet i innych tego typu rzeczy, oprócz plakatów do szkoły, wiec można powiedzieć ze to mój debiut... graficzek jest dwie, a przyczyną jest mój sentyment do tych dwóch osób.. ale żeby już nie pie***lic głupot, przejdę to demonstracji owych pracek
 - robert nesta bob " tuff gong " marley... jeśli chodzi i symbol reggae to jednak nie mogłem wybrać nic innego
 - damian " junior gong " marley... tego pana tez nie mogło zabraknąć jeśli mowa o rastafaraii i reggae...
jak juz wspominalem pierwszy raz zrobilem cos takiego, ale co byście nie mówili to mi sie bardzo podobają... co do komentarzy to mam nadzieje, ze co poniektórzy coś mi doradza i zaproponują jakieś fajniutki i ciekawe pomysły poprawiające obydwie graficzki... jestem otwarty na propozycje
PS: teraz na pulpicie mam ta z damianem
|
02-06-2008, 13:05
|
|
|
Super Moderator
|
Bardzo proste, ale uważam, że całkiem ładne. Gdybym go lubiła to może nawet bym sobie wstawiła taką...
|
|
|
02-06-2008, 19:17
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Ta z Damianem mi się bardziej podoba. Tylko zastanawiałam się, czy te nierównomierne kolorki w tej pracy były celowe? <te po lewej stronie>
Obie są świetne, i na pewno świetnie działają jako tło pulpitu 
Miałam dolemat, czy sama nie mogłabym wrzucić tej z damianem, ale w sumie właśnie wrzuciłam nowy obrazek na pulpit, więc chyba poczekam, aż ten mi się znudzi
P.S. avatar też by you?
|
|
|
02-06-2008, 21:27
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
dziewczyny przestańcie bo jeszcze pomyśle ze coś potrafię i dopiero będzie, ale jednak to bardzo mile, ze Wy myślałyście o tym żeby wstawić na pulpit coś mojego... na waszych komentarzach najbardziej mi zależało, bo jednak na stronie wraz z cytrusikiem nie ma bardziej obeznanych w tych sprawach osób
Cytat:
|
Tylko zastanawiałam się, czy te nierównomierne kolorki w tej pracy były celowe?
|
tak... to w ogóle był chyba pierwszy element, który zrobiłem przy tym zdjęciu... to miało wyglądać jak coś na pozór sprayu, taki cuś z zaciekami.. nie wiem czy mi wyszło, sami oceńcie
od avka to w ogóle sie zaczęło.. tak jak przy tapecie spojrzałem na niego i pomyślałem ze jakiś taki "wyleniały" jest, wiec zacząłem czegoś szukać... gówno znalazłem, wiec postanowiłem coś samemu robić i tak poprzez avka zrobiłem tez tapet ...
|
Zasady postowania
|