|
08-12-2008, 23:11
|
|
|
Member
|
RE: hogsmeade.pl
Cytat:
|
Dlaczego? Ponieważ jest tu niesamowita atmosfera, wspaniali ludzie,
|
Moim zdaniem, to bardzo subiektywna opinia. Strony bardzo różnią się od siebie, ktoś kto bywa regularnie i udziela się na obu, na pewno dostrzegł tą subtelną różnicę pomiędzy atmosferą na Hogsmeade a na h-p.net. Claire, Ty masz na Hogs wielu przyjaciół (znajomych?), zżyłaś się z nimi i uważasz ich za wspaniałych. Jesteś zupełnie obyta ze stroną, zadomowiłaś się na niej. Nie dziwię się, że napisałaś to, co napisałaś, ale moim zdaniem nie jest to dobry argument za tym, że Hogsmeade jest lepsze od h-p.netu.
Cytat:
|
prężna redakacja, mnóstwo artykułów na wszystkie forum,
|
O tak, tutaj muszę się zgodzić, jeśli chodzi o artykuły. Na Hogsmeade admini nie dodają (a przynajmniej ja nie zauważyłam) już ff. Za to na h-p.necie... cóż, dział ff na forum jest bardzo słabo rozwinięty. Miałam się wziąć do komentowania (^^), ale nie było zbytnio czego. Wszystko jest wysyłane, jako artykuł. No tak - kto weźmie 1 punkt, kiedy może dostać 100? Nie podoba mi się to. [small]Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.[/small] Dział ff na h-p.necie różni się diametralnie od działu ff na Hogs, tu nawet nie można tego porównywać - nawet komentarze są pisane w innym... hmm. Stylu?
Odnośnie redakcji - cóż. Redakcji h-p.netu nie mam nic do zarzucenia - nie zauważyłam, aby ktokolwiek był niesprawiedliwy, spam jest usuwany, ostrzeżenia latają do właściwych osób. Podobnie z redakcją Hogs.
Cytat:
|
pękające w szwach forum oraz kilkanaście newsów dziennie.
|
Trafiłaś w sedno. Forum. 'Pękające w szwach' - o tak, dobre określenie. Jak ja tęsknię za forum ;p. I, tak, powtórzę się - tu jest inaczej. Dajmy na to, w 'Innych' są niemal same poważne tematy. Oczywiście, poważnych tematów samych w sobie się nie boję tudzież mi nie przeszkadzają, jednak odrobina luzu by nie zaszkodziła ^^. Pamiętam, bodajże temat Naci1234 o jedzeniu nie został przyjęty dobrze... Później się rozkręcił, fakt, jednak na początku spotkał się z krytyką. A mi się właśnie podobał - taka odrobina czegoś innego, wśród tych wszystkich poważnych dyskusji.
Cytat:
|
wszechobecne kolorki i jednolinijkowce mnie odstraszyły.
|
Kolorki na forum? Fakt. Mnie też denerwują, przyznaję, ale idzie się przyzwyczaić. A jednolinijkowce są wszechobecne na forach - i na Hogs, i tutaj, i na innych.
Cytat:
|
Moim zdaniem jest tego wszystkiego aż za dużo. Gubię się tam ;]
|
Taa... miałam to samo zdanie w pierwszym dniu udzielania się. Wydawało mi się, że tam jest tego wszystkiego po prostu za dużo. Że się zgubię xD. Bzdura. Kilka dni wystarczyło, żebym się zapoznała z serwisem. [small]Oczywiście, nie odbieraj tego, jako zachęty z mojej strony, abyś się zaczęła udzielać na Hogs. Broń panie borze i lesie szumiący, ja tylko sobie tak gadam, swoje zdanie wyrażam, o.[/small]
Cytat:
|
Wy lubicie tę stronę i oczywiście macie do tego jak największe prawo, więc nie widzę sensu w głupim gadaniu "a bo ta strona jest lepsza a ta gorsza".
|
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
Cytat:
|
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale hogsmeade jest przyjacielem tejże strony, więc... Wypadałoby chociaż nabrać wody w usta.
|
Właśnie.
Wiecie, co? Niechże mi ktoś wytłumaczy... ale tak łopatologicznie, żeby do mnie dotarło. Dlaczego, do diabła tworzycie taką konkurencję pomiędzy Hogs a h-p.netem? Taką sztuczną rywalizację? Czy Krico ściga się z Elfem, kto ma lepszy serwis? Nie. Strony są 'zaprzyjaźnione', cokolwiek pod tym pojęciem rozumiecie. A Elf i Krico, o ile mi wiadomo, utrzymują raczej przyjazne stosunki, ba, Elf raz czy dwa pomógł przy ulepszeniu h-p.netu.
Ale, naprawdę, nie wiem skąd powstaje jakaś wrogość - co najmniej, jakby użytkownicy Hogs byli jacyś inni od użytkowników h-p.netu. Jedni drugich wyzywają od żałosnych... dla mnie to jest idiotyczne. Głupie. Ileż razy spotkałam się ostatnio ze stwierdzeniem 'jakie to szczęście, że Hogsmeade padło'? M.in. tutaj, na h-p.necie (piękny przykład w tymże temacie). Hogsmede też nie jest zapełnione aniołami. Wystarczyło przeczytać temat na forum o innych potterowskich stronach, żeby dowiedzieć się, że 'h-p.net jest żałosny, użytkownicy jacyśtam (negatywne określenie, wybaczcie złą pamięć...), a admini niesprawiedliwi'. Brawo. Nadal szykanujcie "przeciwników", szukajcie wrogów tam, gdzie ich nie ma, a może się Wam poszczęści i naprawdę ich znajdziecie.
Wiem. Piszę to pod wpływem chwili i emocji, ale takie jest moje zdanie, przynajmniej na chwilę obecną. I jeszcze jedno sprostowanie... wygląda, jakby pisała do wszystkich. Więc prostuję - ta część wypowiedzi skierowana jest do tych, którzy tą konkurencję tworzą. Do osób piszących tego typu posty:
Cytat:
|
Ta żałosna strona została schakowana.
|
edit:
Cytat:
|
wiele osób ma awersję do niego i jest po prostu głupim zakładanie takiego. Większość będzie przeciwko Hogs, a wy się wtedy będziecie dziwić, tak?
|
Bynajmniej ja się dziwić nie będę. Wzajemną niechęć można zauważyć już od dłuższego czasu.
Cytat:
|
Ciekawe jaki stosunek mieliby ludzie z Hogs, gdyby założyć temat 'harry-potter.net.pl'
|
Hmmm. Podejrzewam, że założyciel dostałby warna, a temat zostałby usunięty. Nie, nie dlatego, że moderatorzy są tacy wredni. Po prostu tam panują inne zasady. Niestety, nie mam jak sprawdzić regulaminu, by się upewnić.
Cytat:
|
(nie HPnet! trzeba adres. Koniecznie).
|
Gdyby Zorbaa napisał 'hogsmeade', można by to odebrać jako temat do dyskusji o miejscowości Hogsmeade. Kiedy dodał '.pl', wiadomym się stało, że chodzi o portal.
Cytat:
|
A to jest nie tak. A skórka jest brzydka. A tam ludzie są niemili, oczywiście pomijając fakt, że Hogsmeade pod tym względem to święte nie jest.
|
Krytyki skórki sobie nie przypominam, ale reszta się zgadza.
Cytat:
|
Ludzie ze wszystkich portali o HP - łączmy się. Miłujmy się. Pomagajmy innym stronom zdobywać użytkowników.
|
Nie. Siedźmy na czterech literach i nie krytykujmy innych, bo każdy może mieć swój ulubiony portal.
I znowu napisałam esej na milion słów.
|
|
|
08-12-2008, 23:32
|
|
|
Super Moderator
|
Nie zauważyłam, żeby użytkownicy HPnetu jakos specjalnie obrażali Hogsmeade. Większość po prostu spędza czas tutaj i nie zwraca uwagi na jakiś inny portal jak Hogs. jednak z twojego postu wynika, że ludzie z Hogsmeade obrażają 'HPnetowiczów' i są wyraźnie uprzedzeni.
Nie dziwię się, że portal ten nie jest zbytnio tu lubiany!
|
|
|
08-12-2008, 23:42
|
|
|
Member
|
Cytat:
|
Nie zauważyłam, żeby użytkownicy HPnetu jakos specjalnie obrażali Hogsmeade.
|
A ja zauważyłam. Kilka dobrych razy, zwłaszcza kiedy Hogsmeade od dłuższego czasu nie chciało się włączyć i pierwsze osoby zaczynały się rejestrować tutaj, i wypytywać na SB. Odpowiedzi bynajmniej nie uzyskiwały. Raczej krytykę portalu, a reakcje userów h-p.netu były bardzo podobne do tych tutaj.
Naprawdę, chciałabym znaleźć te posty, ale sama dobrze wiesz, jakich rozmiarów jest SB, a moja skleroza nie pozwala mi przypomnieć sobie, kiedy takie coś widziałam.
Powiedzmy sobie szczerze - jedni drugich są warci ;p.
Cytat:
|
Większość po prostu spędza czas tutaj i nie zwraca uwagi na jakiś inny portal jak Hogs.
|
Dlatego zaznaczyłam, że nie piszę o wszystkich, ale o części. Która, jakichkolwiek rozmiarów by nie miała, istnieje, niestety.
Cytat:
|
jednak z twojego postu wynika, że ludzie z Hogsmeade obrażają 'HPnetowiczów' i są wyraźnie uprzedzeni.
|
Ludzie z Hogsmeade? Mniej więcej taka część, jak na h-p.net. Tam nie było stu postów krytykujących h-p.net, ale kilka było. Tak jak na h-p.net. Posunęłabym się do stwierdzenia, że jedni i drudzy są podobni.
I słówko ode mnie - nie bronię żadnego z portali. Staram się być obiektywna i sprawiedliwa, staram się, nie wiem, czy mi wychodzi.
Jestem przywiązana zarówno do h-p.netu (na którym jestem od dawna, był pierwszą stroną potterowską, na jakiej zaczęłam się udzielać i mam do niego sentyment), jak i do Hogs (na którym udzielam się stosunkowo od niedawna, ale dosyć nim 'przesiąkłam' ;p). Nie potrafię powiedzieć, który jest lepszy, który gorszy, który lubię bardziej, który mniej. Dla mnie oba są zupełnie inne, każdy ma swoje własne plusy i udzielam się na obu.
Amen.
|
|
|
08-12-2008, 23:46
|
|
|
Moderator
|
To może ja trochę sprostuję. Może zabrzmi to jak wymówka, jak ucieczka od zbędnej dyskusji czy kłótni - od razu zaprzeczam. Moje "I bardzo dobrze" zostało napisane pod wpływem impulsu. Po prostu ta strona, użytkownicy tego portalu od dłuzszego czasu mnie irytowali. Rozumiem, ze userzy, którzy są tam dłużej, są przyzwyczajeni, znają sie z innymi, ale moim zdaniem tam po prostu nie da się... wkręcić (?). To oczywiście moje zdanie. Mam prawo nie lubieć tego portalu i to powinno zostać uszanowane. Dziękuję.
|
08-12-2008, 23:48
|
|
|
Super Moderator
|
Pewnie tak, ale userzy po prostu nie lubią zbytnio samego portalu, nie podoba im się wiele rzeczy i wolą HPnet. Ale nie wyzywali użytkowników z Hogs, ja czegoś takiego nie widziałam, a siedzę tu naprawdę dużo.
Cytat:
|
moim zdaniem tam po prostu nie da się... wkręcić (?).
|
Nacia, wcześniej myslałam to samo, ale nie chciałam pisać. Nie udzielam się tam i nie mam nic na potwierdzenie tych słów jednak myśląc o Hogsmeade, myślę też, że część userów to lubiani ze stażem, znający się bardzo dobrze i to po prostu niemożliwe stać się tam kimś szanowanym i znanym. Ale to przychodzi samo i bez powodu, jednak ja odnoszę takie wrażenie i za nic nie chciałabym zacząć 'żyć' właśnie tam.
Tutaj są użytkownicy, którzy zarejestrowali się bardzo dawno, udzielają się nadal i też się wszyscy znają jednak większość nie ocenia po randze czy awatarze i po prostu traktuje każdego tak samo. Kilka nowych może cały czas patrzy na te głupie rangi, ale jednak, tu nie ma zbyt wielu podziałów, a jeśli są - mało widoczne i łatwo przejść z jednego do drugiego.
|
|
|
08-12-2008, 23:54
|
|
|
Junior Member
|
Naprawdę nie wiem, po co to robicie, ale to jest żałosne. Żałosne jest to, co robi przeciętny użytkownik takiego czy innego portalu. Wzajemne obrzucanie się błotem jest po prostu cholernie dziecinne.
W wielu przypadkach Wasza krytyka jest po prostu bezpodstawna i naciągana. Spam można zarzucić każdej stronie, ale na Hogs jest go naprawdę niewiele a jeżeli jest to zostaje szybko usunięty.
Cytat:
|
Ariano, może zerknij na posty na hogs, zobaczysz jednolinijkowce, a nie przepraaaaszam, nie ma już hogsmeade.pl, mówi się trudno.
|
Po co ta ironia? Hogsmeade nie ma, ale będzie.
Wierz mi czytam posty na Hogs a czytam je bardzo dokładnie, bo wynika to z pewnej sytuacji i tak - zdarzają się jedolinijkowce (ale gdzie ich nie ma?), ale znikają tak szybko, jak i się pojawiają.
Nie potrafię tego zrozumieć - nikt Was nie atakuje, nie krytykuje Was i tego portalu a Wy sobie znaleźliście temat do wylewania żalów. Może się chcecie podlizać swoim Administratorom, nie wiem. ;f Powtórzę - dla mnie to jest żałosne. I jeżeli myślicie, że ja będę przytaczała Wasze wypowiedzi i z Wami dyskutowała - jesteście w błędzie. Nie będę tego robić, bo to dziecinada.
Ktoś założył ten temat, będąc ciekawym, co się dzieje z serwisem a tu zebrali się jakże pokrzywdzeni na Hogs użytkownicy (bo pewnie z tego wynika ta Wasza zawiść) i wyładowują swoje złości.
Żałosne - strony są ze sobą zaprzyjaźnione (powtórzę po paradoksalnej - jakkolwiek to brzmi) a Wy zachowujecie się, jak duże dzieci.
Cytat:
|
Rozumiem, ze userzy, którzy są tam dłużej, są przyzwyczajeni, znają sie z innymi, ale moim zdaniem tam po prostu nie da się... wkręcić (?).
|
Nie da się? Jestem tam od roku i jakoś się wkręciłam a kiedy przyszłam serwis działał "pełną parą". Ale wiesz - jeżeli Ty chcesz żeby Cię wszyscy rozpoznawali po tygodniu od rejestracji to nie dziwię się, że wysuwasz taki zarzut. Pobądź trochę dłużej na stronie, to zobaczysz, że się wkręcisz. Nie od razu Rzym zbudowano.
*Mówiąc "Was" mam na myśli tych, którzy próbują leczyć sobie kompleksy, obrażając Hogsmeade i ludzi z nim związanych.
EDIT
Cytat:
|
I gdzie się podziała ta bezstronność... *wzdycha*
|
A co jest stronniczego w mojej wypowiedzi? Bo nie rozumiem Twojej uwagi i Twoich westchnień. Ale jeżeli bardzo chcesz wiedzieć to owszem - jestem z Hogs, ale nie zachowuje się jak dzieciak, obrażając Wasz portal. Mniemam jednak, że Ci, co mówią o "żałosnej stronie" to tylko niewielka część użytkowników z hp.net i nie będę Was oceniać po wypowiedziach trzech czy czterech osób.
I żeby nie było - nie mam nic przeciwko temu portalowi, nie obraziłam tutaj nikogo (jeżeli jednak ktoś się poczuł jakoś urażony - to przepraszam), ale po prostu patrzeć nie mogę na takie głupie gadanie.
Dziękuje bardzo - ja nie zamierzam dłużej uczestniczyć w tej żałosnej dyskusji i nie kierujcie do mnie postów, bo i tak na nie nie odpowiem. Na zdrowie.
|
|
|
08-12-2008, 23:57
|
|
|
Super Moderator
|
Cytat:
|
nikt Was nie atakuje, nie krytykuje Was i tego portalu
|
I gdzie się podziała ta bezstronność... *wzdycha*
Strony są zaprzyjaźnione oficjalnie, ale to nie przejdzie. I nie mówię, że wina leży po Hogs czy HPnecie i ty też tego nie rób! Wszyscy są temu winni i nie można określić kto i kiedy tą wojnę zaczął. Jednak nie zapominajcie, że nie każdy jest źle nastawiony do tego drugiego portalu, a jeśli już - nie wszyscy są bez powodów.
|
|
|
08-13-2008, 00:13
|
|
|
Moderator
|
Nie sądzę, by na miejscu było pisanie, na której stronie jest więcej jednolinijkowców, na której są szybciej usuwane, na której jest więcej spamu. Spam jest wszędzie, więc pisanie:
Cytat:
|
Spam można zarzucić każdej stronie, ale na Hogs jest go naprawdę niewiele a jeżeli jest to zostaje szybko usunięty.
|
jest po prostu bez sensu, bo przez to i tak do niczego nie dojdziemy... Skoro można go zarzucić każdej stronie, to po co przekomarzać się, gdzie jest go wiele, a gdzie zostaje szybko usunięty? Nikt nie udowodni, który portal jest lepszy. Tyle.
|
08-13-2008, 00:23
|
|
|
Member
|
Cytat:
|
moim zdaniem tam po prostu nie da się... wkręcić (?).
|
Coś w tym jest, przynajmniej w moim przypadku. Ale może to moja wina, bo ja nie dążę do posiadania żadnych znajomości. Nie zależy mi na 'wkręceniu się'. Udzielam się, bo się udzielam, czy się to komuś podoba czy nie i wychodzę z założenia, że jeśli ktoś ma ochotę ze mną porozmawiać, to sam się odezwie.
Nie mogę powiedzieć, że się wkręciłam (zresztą, nie mi o tym decydować), ale jakoś znajomi się znaleźli...
|
|
|
08-13-2008, 00:32
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
|
Moja opinia na temat tamtej strony? Szczerze powiem, że jej nie lubię. Dlaczego? W SB jest tyle kolorów, że oczopląsu można dostać. To samo na forum.
|
Cytat:
|
Nie rozumiesz. Nie zauważyłeś, że komentarze i posty są pisane kolorową czcionką tak, że nie da się ich czasami odczytać? Mnie, po 20 minutach wczytywania się w jakiś post, bolały oczy.
|
Nie zauważyłaś, że w edycji profilu przy ustawieniach dot. stałego kolorowania była opcja "Ignoruj stałe kolorowanie"?
Cytat:
|
To są konstruktywne opinie? To nie są jednolinijkowce? I nie widziałam, żeby coś się zmieniło w przeciągu kilku dni. Później odechciało mi się wchodzić w ten dział.
|
Cytat:
|
Ariano, może zerknij na posty na hogs, zobaczysz jednolinijkowce
|
A czy:
Cytat:
|
Emma Watson ;** ;P jest najładniejsza... ;]]
|
Cytat:
|
Emma Watson jest najpiękniejsza... ;**** ;]]] ;P ;DD
|
Cytat:
|
Emma Watson ;************** ;DD
|
Cytat:
|
dla mnie najladniejsza jest emma watson i cho chang.inne to wiesniary!smiley [Yes]
|
Cytat:
|
Emma Watson ja się w niej zakochałem
|
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2132&rowstart= 20
Są lepsze?
Lub:
Cytat:
|
Dawno nie gralam w hp i musze chyba se wszystko przypomniećsmiley
|
Cytat:
|
co trzeba robic jak nie ma się nic na mapie i ma się 69%?
|
Cytat:
|
odpowiedzce na moje pytanie szybko
|
Cytat:
|
wystarczy pójśc do toalety Marty i ją zapytac
|
Cytat:
|
WYSTARCZY POROZMAWIAC Z MmAARTą
|
Cytat:
|
co mam zrobic mam 0% w eliksirach
|
Cytat:
|
Ja mam problem byłem już wszędzie i co dalej mam robić...smiley
|
Cytat:
|
Ja terż właśnie nie wiem xD
|
Cytat:
|
Bardzo dzięki pol [Smile-Wink-Grin]
|
Cytat:
Cytat:
Sherry napisał/a:
Ja też właśnie nie wiem xD
|
<pusty post>
|
Cytat:
|
Dzięki pol kolejny raz smiley
|
Cytat:
dzięki wielkie wszystkim smiley
a mój mail to adunia9@gazeta.pl
smiley
|
Cytat:
|
Już ci pomogłem w twoim temacie.
|
Cytat:
PS
dzięki za pomoc smiley
|
Cytat:
|
siemka to ja kacpro 175smiley
|
Cytat:
|
ludzie help!!!! [Dead] jak snape'a przejść!!!! help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powiedzcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
|
Cytat:
|
gdzie jest ta cholerna pasterka????????????????????????szukam i szukam i nie moge znaleść
|
Cytat:
|
jesteś cudowna !!!!!! dzięki!!!!!!!!!!1 [Yes] [Yes]
|
Cytat:
|
thank yousmileysmileysmiley [Laugh] [Yes] [Yes]
|
Cytat:
ja mam 81%wszendzie skończyłam fabułę gry i służę pomocą wszystkim tylko piszcie.
[Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Yes] [Laugh] [Laugh] [Laugh] [Laugh] [Laugh] [Laugh] [Laugh]
|
Cytat:
jaka jest taktyka na pokonakie szachów slitherinu???????????????????????????????????????? ???????????????????????
?????????????????????????????????????????????????? ??????????????
???????????????????????????????????????????????!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! odp prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused] [Confused]
|
Cytat:
to fajniesmiley
i nie ma za co
|
Cytat:
..jest tu ktoś....plis
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
|
Cytat:
|
halllllllloooo czy ktos by mi mugl pomuc???????
|
Cytat:
|
dzięki wielkie udało mi się....buźka [Smile-Wink-Grin]
|
Cytat:
|
kto w tą gre nie grał moge wam dac recenzje
|
Cytat:
|
tutaj na forum pocz 1 min
|
Cytat:
|
w recenzji jest też jak przejsc podpowiedz do gry
|
Cytat:
[small]Atak dementorów:
Harry czyta w "Proroku Codziennym" o tym jakim jest Świropotterem. Potem spotyka Wielkiego De i atakują ich dementorzy. Robiąc okrężne ruchy myszką (zostaje przy używaniu myszki, a nie klawiatury) trzeba trzy razy wyczarować Patronusa. Za czwartym razem pokazane jest na filmiku jak Harry wyczarowuje potężnego Patronusa-Jelenia. Dementorzy uciekają w popłochu, a my - przenosimy się na Grimmauld Place. (..)[/small]
|
//Tutaj dodana recenzja, skopiowana z Nimbus.org.pl
Cytat:
Bella: UYWN-XFGF-43MM-QO1O-0HTD
albo 4KEE-CR33-3T6O-E7AU-0HTD
albo CEC4-RGEU-45XJ-F2RY-0HTD
albo RK6N-SQQL-9AY0-LLMF-0HTD
Zauważ, że w każdym cd-keyu jest jednakowa końcówkasmileysmiley
|
Nawet piractwo.
Cytat:
|
Ja tą grę przeszlem w 3 dni po pare godzin
|
Cytat:
|
też to przeszłem teraz przechodzę to z łatwością smileysmileysmileysmileysmileysmiley [Smile-Wink-Grin] [Smile-Wink-Grin] [Smile-Wink-Grin] [Smile-Wink-Grin] [Smile-Wink-Grin]
|
Są bardziej konstruktywne?
(To wszystko tylko tylko z tematu: http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=1101&rowstart= 180 )
Cytat:
|
Co jeszcze powiem? Tam jest ZA DUŻO tych wszystkich niepotrzebnych dupereli.
|
Za to tutaj ich nie ma prawie wcale. Czy "duperele" są złe?
Cytat:
Cytat:
|
ale wszechobecne kolorki i jednolinijkowce mnie odstraszyły.
|
Ja dokładnie to samo.
|
Za to ten post jest aż... pół linijkowy.
Cytat:
|
Ta żałosna strona została schakowana.
|
Przy tym poście się zatrzymam na dłużej, ponieważ dotyczy istotnego zjawiska. ;d
Już jakiś czas temu pisał do mnie administrator innej strony o tematyce HP, mówiąc, że jeden z administratorów HP netu opowiadał mu, że Hogsmeade jest stroną oszustów, która nieustannie prowadzi zaciętą wojnę z HP net.
Co w tym dziwnego? Na przykład to, że właściciele strony, utrzymują dobre stosunki. Nie raz wymienili się skryptami na np. skracane linki, odświeżany shoutbox, ukrycie obecności administratorów czy usunięcie punktów za shoutbox.
Skąd więc biorą się te wszystkie chore pomysły użytkowników, a nawet adminów?
Dobrym przykładem mogą być dzisiejsze wypowiedzi jednej z użytkowniczek, która wielokrotnie(nie tylko ona) przepisując newsy z Hogsmeade.pl, które inni musieli tylko znaleźć, przetłumaczyć, złożyć i umieścić na stronie uznaje się za ciężko pokrzywdzoną karą. Bo przecież to było dawno, i ona tylko przepisywała, nie podając nawet źródła.
Kolejny fakt - link do chata - kliknij.org (serwis należący do tej samej firmy co Hogsmeade.pl)
Cytat:
|
Wystarczyło przeczytać temat na forum o innych potterowskich stronach, żeby dowiedzieć się, że 'h-p.net jest żałosny, użytkownicy jacyśtam (negatywne określenie, wybaczcie złą pamięć...), a admini niesprawiedliwi'
|
Można odzyskać tę część(jeszcze). Sytuacja wyglądała tak, że ktoś napisał, że jego ulubioną stroną jest HP net, a użytkownik niżej(lat 9) odpowiedział, że nie lubi HP netu, bo Bałagan, administratorów mało, użytkownicy wstrętni... Już tam nie zaglądam . Więcej odpowiedzi na temat nie było.
Dodam jeszcze, że gdyby ktoś "inteligentniejszy" napisał, w którymś z początkowych postów, że odpowiedź już znajduje się na stronie Hogsmeade.pl temat mógłby być od razu zamknięty i przeniesiony. Uniknięto by wtedy tych nudnych kłótni: "Wy jesteście gorsi!!!!1111222"
I na koniec ciekawostka z Shoutboxa:
Cytat:
lucassx 08/12/2008 22:13
Hogsmeade.pl zaatakowal wirus.
|
|
|
|
Zasady postowania
|