Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-28-2009, 19:00   #21
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Przeczytałam drugą część i uważam, że jest porażką. Przykre, bo zapowiadało się nieźle. Nie podoba mi się uśmiercenie kolejno Tama, matki, Cala. To wszystko jest takie smutne. Ta książka jest dla nastolatków i zdecydowanie za dużo tam pokazywania tego jak bardzo życie jest okrutne. Pierwsza część jest lepsza.
Stary 03-30-2009, 12:04   #22
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

OLCIA na Harry Potter Forum

Domyślnie

Goszka, no to mi juz zdradziłaś kto zginie w 2 części. Oglądalam niedawno program o książkach i trzfiłam akurat na Tunele, zachwycali się, zarowno 1 jak i 2 częśćią. Stwierdzili, ze jest podobna do Harry'ego Pottera, z tym się zgodzę. Tutaj też mamy inny świat, tez widocznie ludzie giną. Ale z dalszą recenzją poczekam aż przeczytał Tunele Głębiej.

Ostatnio edytowane przez Serea : 04-22-2009 o 15:40.
OLCIA jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-30-2009, 20:00   #23
Goszka
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Cóż, czekaj ile chcesz ; D. To jest lepsze od Harry'ego Pottera, ale w Potterze to jest takie banalne. Owszem niektóre postacie wzbudzają sympatię, ale większość jest bez wyrazu. Natomiast w Tunelach postacie mają charakter, który czytelnik automatyczmie lubi. Dlatego śmierci bohaterów w tej książce są większym wstrząsem, niźli w Potterze.
Stary 04-03-2009, 12:24   #24
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

Domyślnie

Skończyłam czytać TUNELE, jak już pisałam, książka podoba mi się bardzo. Oczywiście wkorzyła mnie bardzo śmierć Tama, jak dla mnie zbyt szybko. Bardzo podobało mi się samo zakończenie: Will dołączył do Chestera i razem jadę w nieznane, ale szczęsliwi. Jednak przeczytałam epilog, o rany wstrząsnąl mną bardzo. najbardziej chyba to, że tak zwyczajnie Rebeca zatruła Imaga, jakieś takie to dziwne dla mnie było. Początek czytam, o fajnie, wydostał się, zyje sobie popijając piwko, a tu.... po przeczytaniu epilogu, boję sie przeczytać druga część, no cóz zaczynam od poniedziałku.
Stary 04-03-2009, 18:53   #25
Goszka
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Olcia, tak jak mówiłam druga część to porażka. Strasznie przytłaczające i już czyta się bez takiego zapału jak pierwszą. Przynajmniej tak jest w moim wypadku.

Co bedzie dopiero jak się dowiesz, że Rebeka ma bliźniaczkę? =D
Stary 04-08-2009, 10:02   #26
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

Domyślnie

O kuźwa, nie żartuj......... Czytam Tunele Głebiej i szczeże jak narazie podobają mi się, tym bardziej, że jest wątek z Sarą, no coż ale zdradziłaś, ze Ona zginie i tak czytam i czytam. Jak narazie mam ten zapał, że jak kończę jeden rozdział, to mam ochotę przeczytać następny. No coz zobaczymy co dalej....... Jak narazie zatasnawiam się nad sytuacją Sary, bo nie dowierzam, że Styksowie i rebeka tak po prostu jej odpuszczą.
Stary 04-08-2009, 14:59   #27
Goszka
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Mnie jeszcze denerwuje to obrzydzenie dla życie na zewnątrz ziemi wpojone ludziom z kolonii. Oni wszyscy tam są tacy przerażeni i wgl. Wpojone zasady. Co do Sary, to ten atek z nią jest nudny ;<.
Stary 04-10-2009, 09:05   #28
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

Domyślnie

Musze stwierdzić, że im dalej zagłebiam sie w czytanie, tym bardziej wydają mi się jakieś dziwne te Tunele Głebiej. Nie potrafię stwierdzić dlaczego, może dlatego, że narazie jestem na etapie, że coś sie zaczyna i trwa, trwa.... Zresztą ten wstręt do Gurnoziemców, też mnie drażni. No cóż zobaczymy dalej...
Stary 04-10-2009, 13:06   #29
Goszka
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Ja się jeszcze zastanawiam, po co w ogóle założono kolonię.
Stary 04-10-2009, 13:56   #30
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

Domyślnie

Jak dla mnie ta ksiązka wydaje mi się troche jakby niedociągnięta, Goszka przypomnij mi o ile pamietasz, na poczatku pierwszej części jest rozdział pościęcony bodajże jakiemys Tomowi, ktory jest chyba inspektorem budowlanym w każdym razie ma sprawdzic jakiś budynek, no i jak on sprawdza okazuje się, ze odkryl on ich świat i biedak niedowierza. Czy bylo coś dalej o tym wspomiane? bo juz nie wiem czy ja ciągle coś przeoczyłam, czy to byla zwykła wzmianka.
Odpowiedz

Zasady postowania