Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 09-13-2008, 19:24   #21
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Zuch dziewczyna!
Zacznę liczyć twoje bezsensowne posty, co ty na to?

Cytat:
W jakim Ty świecie żyjesz? Żyjemy w dobie ściągania filmów z internetu...
Niby tak, ale jednak się z tobą nie zgodzę. Na dobrej jakości filmw internecie czeka się co najmniej pół roku, jestem pewna, że spora część krytyków filmowychidzie do kina na film z czystej ciekawości i po to, żeby potem napisać recenzję, które są nic nie warte tak długi czas później. Poza tym, taki człowiek nie musi należeć do mas, które idą na jakiś jeden z najgłupszych filmów animowanych (ostatnio tak ich dużo!), może być jednostką, która chce film obejrzeć i ocenić. No i cóż - może przypadkiem trafić na coś naprawdę kiepskiego, ale to głupie potem twierdzić, że nie potrzebnie szedł, co za bzdura. W końcu nie wiedział jaki ten film będzie.
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 19:28   #22
Claire
Administrator

Claire na Harry Potter Forum

Domyślnie

EV, przecież ja nic nie mam do krytyków, którzy idą ocenić film. Wtedy się idzie dosłownie na wszystko. Zresztą ja sama marzę o tym, żeby być krytykiem filmowym =)

A jeśli chodzi o czekanie na filmy w necie... Fakt, że czeka się na nie kilka miesięcy (na ogół do pół roku, ale bardzo rzadko), ale zauważ, że wiele filmów nie wchodzi do polskich kin razem z premierą światową. Na przykład świetna "Pokuta" była na całym świecie w sierpniu 2007. A u nas? Luty 2008 ;]

EDIT: I żeby nie było, że uważam, że filmy reklamowane są złe. Nie, oczywiście, że nie wszystkie. "Mroczny Rycerz", chociaż maksymalnie komercyjny, jest bardzo dobrą adaptacją komiksu.

Wcale nie jestem fanką irańskiego kina niezależnego ;]

Ostatnio edytowane przez Claire : 09-13-2008 o 19:33.
Claire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 19:40   #23
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Na przykład świetna "Pokuta" była na całym świecie w sierpniu 2007. A u nas? Luty 2008 ;]
Oww. Przegięcie xD Się nie mogli zdecydować czy co? Prawie rok! Ale i tak zazwyczaj premiera w Polsce ma miejsce raczej krótko po światowej, jest tylko trochę wyjątków...
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 19:43   #24
Claire
Administrator

Domyślnie

A ja mam odwrotne wrażenie xD Że właśnie rzadko mamy małe odstępstwo od daty premiery w innych krajach. Wczoraj do naszych kin wszedł film "1612", który miał premierę w listopadzie 2007 xD Hm... Myślę, że polski dystrybutor mógłby się decydować troszkę wcześniej, bo zawsze będziemy na szarym końcu =/
Stary 09-15-2008, 12:24   #25
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie

Cytat:
Napisał Claire_ Zobacz post
Jak zuch, to niech idzie do harcerstwa...

Bogowie, z kim ja dyskutuje? Rzeczywiście, zostańcie przy tych gniotach, twierdząc, że mają dobrą fabułę. A gdy traficie na filmy Burtona, może wtedy zrozumiecie co to artystyczne ukazanie grozy i dobra fabuła. Żegnam ozięble.

PS Sub-Zero, istnieje tutaj taki ładny przycisk jak "edit post". Radzę go używać.
Ach, poszłaś ma studia z kulturoznawstwa i uważasz się za gieroja? xD
Podziwiam osobiście ludzi, którzy mają jakąś pasje bo sama je mam , ale trzeba patrzeć trzeźwo- nie znajdziesz po tym pięknym kierunku pracy. Zaraz powiesz'' ale nie mam zamairu szukać jej tutaj''. Sęk w tym, że studiujesz w Polsce a na takim kierunku nie znajdziesz pracy za granicą. Podobnie jest z politologią. Wiem bo mam kumpelę, ktora jest po studiach z takim to kierunkiem i szukała pracy już wszędzie w swoim zawodzie, nawet za granicą.

Powiadasz, że żyjemy w świecie gdzie ściąga się filmy z netu... Owszem, ale po to są ludzie, którzy kochają kino i do niego chodzą by obejrzeć dzieło na wielkim ekranie . Ja nadal widze w kinach tłumy co oznacza, że ta era ściągania nie do konca nas zbałamuciła. A reklama jest po to by ich do tego zachecać. I jeżeli ty widzisz w tym coś złego to nie wiem co z ciebie za znawca kina. Bo po tym zdaniu : ''Mwahahaha, tłumacz mi teraz zasady działania rynku filmowego, to padnę ze śmiechu =D Masz ludzi za idiotów, któzy nie wiedzą do czego służy reklama? '' nie wiem co myśleć. :PP
To the days I try to lose''

Ostatnio edytowane przez Miss Bagwell : 09-15-2008 o 12:26.
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-15-2008, 13:50   #26
Claire
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Ach, poszłaś ma studia z kulturoznawstwa i uważasz się za gieroja? xD
Podziwiam osobiście ludzi, którzy mają jakąś pasje bo sama je mam , ale trzeba patrzeć trzeźwo- nie znajdziesz po tym pięknym kierunku pracy. Zaraz powiesz'' ale nie mam zamairu szukać jej tutaj''. Sęk w tym, że studiujesz w Polsce a na takim kierunku nie znajdziesz pracy za granicą. Podobnie jest z politologią. Wiem bo mam kumpelę, ktora jest po studiach z takim to kierunkiem i szukała pracy już wszędzie w swoim zawodzie, nawet za granicą.
Błagam Cię... Nie wypowiadaj się na temat moich studiów, skoro nawet nie wiesz na jakim jestem kierunku. A co z pracą za granicą? Po doktoracie i z dobrą znajomością dwóch języków na pewno znajdę^^. A poza tym ja z pewnością nie mam tak górnolotnych planów na przyszłość jak Ty. Mi wystarczy pisanie recenzji do magazynu filmowego.

Cytat:
Powiadasz, że żyjemy w świecie gdzie ściąga się filmy z netu... Owszem, ale po to są ludzie, którzy kochają kino i do niego chodzą by obejrzeć dzieło na wielkim ekranie.
Na to jeszcze trzeba mieć forsę. Dużo forsy.

Cytat:
I jeżeli ty widzisz w tym coś złego to nie wiem co z ciebie za znawca kina. Bo po tym zdaniu : ''Mwahahaha, tłumacz mi teraz zasady działania rynku filmowego, to padnę ze śmiechu =D Masz ludzi za idiotów, któzy nie wiedzą do czego służy reklama? '' nie wiem co myśleć. :PP
Ty chyba po raz kolejny nie załapałaś o co chodzi, ale już się przyzwyczaiłam, że jako jedyna nie rozumiesz moich postów =P
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.

Ostatnio edytowane przez Claire : 09-15-2008 o 13:59.
Stary 09-15-2008, 17:22   #27
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Domyślnie

Jak my kochamy offtop... ;]

Film mnie nie zachwycił^^. Nie było w nim nic ciekawego, a miejscami chciało mi się śmiać, z kiepskich efektów. Nie żeby był jakoś strasznie kiepski, można było sobie obejrzeć, ale tak na jeden raz. Zapowiadał się fajnie, jak zresztą większość filmów, no ale bez przesady. Jak zwykle przereklamowany... ^^
mimid jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-16-2008, 09:41   #28
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie

Cytat:
Napisał Claire_ Zobacz post
Błagam Cię... Nie wypowiadaj się na temat moich studiów, skoro nawet nie wiesz na jakim jestem kierunku. A co z pracą za granicą? Po doktoracie i z dobrą znajomością dwóch języków na pewno znajdę^^. A poza tym ja z pewnością nie mam tak górnolotnych planów na przyszłość jak Ty. Mi wystarczy pisanie recenzji do magazynu filmowego.

Na to jeszcze trzeba mieć forsę. Dużo forsy.

Ty chyba po raz kolejny nie załapałaś o co chodzi, ale już się przyzwyczaiłam, że jako jedyna nie rozumiesz moich postów =P
Oj, wiesz mi napewno nie jestem jedyna. xD
A poza tym kto powiedział, że na to co sie kocha nie wydaje się mnóstwa pieniędzy? xD Niestety pasja wymaga poświęcenia. A jak ktoś ma ochotę na kino i je lubi to tę forsę wydaje.
Widzę, że co do studiów nie załpałaś więc nie ciągnę tematu. Zaczniesz studia, poznasz realia to się przekonasz.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-16-2008, 11:05   #29
Claire
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Oj, wiesz mi napewno nie jestem jedyna. xD
Czekam na przykłady. Chociaż nie, bo dzieci neo nie liczę...

Cytat:
A poza tym kto powiedział, że na to co sie kocha nie wydaje się mnóstwa pieniędzy? xD Niestety pasja wymaga poświęcenia. A jak ktoś ma ochotę na kino i je lubi to tę forsę wydaje.
Wiesz, jeść też coś muszę.

Cytat:
Widzę, że co do studiów nie załpałaś więc nie ciągnę tematu. Zaczniesz studia, poznasz realia to się przekonasz.
Lol. Odezwała się studentka. Myślisz, że ja nie mam znajomych na studiach i po? Źle im nie jest.

Skończyła się dyskusja, zaczęły się "mądre" wywody Missy, więc spadam stąd^^.
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
Odpowiedz

Zasady postowania