Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-05-2009, 17:01   #21
tatiana-d
Junior Member

tatiana-d na Harry Potter Forum

Domyślnie

Tylko dla dorosłych? To byloby niesamowicie śmieszne, bo i tak dzieci, nastolatkowie by kupowali, a jeśli byłby jakiś faktyczny zakaz nie wiem, sprzedawania nieletnim (jak można zakazać czytania książek?!) to przecież każdy może powiedzieć rodzicom, żeby mu kupili. Także, myślę, że no way.
tatiana-d jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-05-2009, 19:44   #22
PomyLuna__
Niepoprawny marzyciel

PomyLuna__ na Harry Potter Forum

Domyślnie

Słyszałam, że Rowling pisze kolejną książkę, ale nie ma ona nic wspólnego z Harrym Potterem... z tego co pamiętam chyba jakiś kryminał... ale nie wiem, czy to tylko pogłoski i plotki... i sama nie chcę rozpuszczać jakiś plotek

Mam nadzieję, że jeszcze usłyszymy o jej twórczości

Wiecie... mi się nie wydaje, że Joanne napisała książkę tylko dla dorosłych... pisze coś innego, ale dla wszystkich czytelników. Choć teraz po tych wszystkich latach dzieci, które zaczęły cztać Pottera w wieku 10 lat, teraz są już prawie dorosłe...
Stary 03-06-2009, 01:28   #23
Pluto
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
jak można zakazać czytania książek?!
Można. Treści, które są w nich zawarte nie zawsze są odpowiednie dla jakiegoś 14-latka ze względu na np. poziom przemocy, sceny _tylko_dla_dorosłych_ (celowo nie piszę erotyczne bo się zaraz co bardziej nie wyżyte egzemplarze będą napalać. ), czy ogólnie poziom jaki trzyma dany tytuł (jest za ciężka mówiąc potoczniej). Kolejna część nawet jeżeli się ukaże będzie nie pełnowartościowym tytułem. Jakimś wyciskaczem kasy plamiącym imię książki. Zresztą nawet jeżeli to czego byście chcieli? Prequela? W życiu! Przecież HP zaczyna się gdy główny bohater jest jeszcze dzieckiem, więc opisywanie jak robi w pieluszkę nie przyniosło by forsy. Tak samo z zakończeniem. Zamknięte. Nie została pozostawiona żadna furtka pozwalająca snuć domysły o tym co było potem. Jest epilog wieńczący całość i trzeba się z tym pogodzić.
Pluto jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-13-2009, 23:40   #24
Aramintha
Fan "Strefy 11" i tarota

Aramintha na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja też myślę, że Rowling nie miałaby o czym pisać, a dzieci Harry'ego to przecież nie Harry. Ale pewnie każdy chciałby się dowiedzieć, czy blizna go nigdy nie zaboli, czy Harry nadal będzie prześladowany przez Śmierciożerców... i wiele innych pytań. Także ja chciałabym , aby Rowling napisała odpowiedzi na te pytania, które nie były umieszczone w całej sadze, a przynajmniej te najwazniejsze.

Czasem anioły schodzą na ziemię bez skrzydeł…nazywamy ich przyjaciółmi.

Nie ma obcych – są tylko przyjaciele, których jeszcze nie spotkałeś.
Aramintha jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-14-2009, 08:17   #25
harrypotter1994
Junior Member

Domyślnie

Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś usłyszałem pogłoskę, że za jakieś parę naście lat Rowling napiszę nową serie przygód o jakimś czarodzieju. Chociaż fajnie by było, gdyby napisała 8 cześć Harry' ego, tylko co by się w niej znalazło?
harrypotter1994 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-16-2009, 12:59   #26
PomyLuna__
Niepoprawny marzyciel

PomyLuna__ na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ale wiecie co... to by było już nudne... co Harry'ego, albo jego dzieci znowu ścigałby jakiś czarnoksiężnik .? Nieee...to by była już przesada. Mi się zdaje, że skończyła się era Harry'ego Pottera (właściwie skończy się za 2 lata jak ukaże się ostatni film). Pozostali tylko Potteromaniacy, którzy dale będą czytać te książki nawet setny raz

Justka jest wydany Tezsaurus... już od 1-7 części.
Stary 04-14-2009, 11:58   #27
Faux
Czytelnik horoskopów

Faux na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał PomyLuna__ Zobacz post
Ale wiecie co... to by było już nudne... co Harry'ego, albo jego dzieci znowu ścigałby jakiś czarnoksiężnik .? Nieee...to by była już przesada. Mi się zdaje, że skończyła się era Harry'ego Pottera (właściwie skończy się za 2 lata jak ukaże się ostatni film). Pozostali tylko Potteromaniacy, którzy dale będą czytać te książki nawet setny raz
No właśnie to dziwne. Jestem potteromaniakiem, a nie chciałbym kolejnej części. Chyba lepiej dla autorki, żeby jej jednak nie napisała...
Faux jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-28-2009, 16:26   #28
parvati_patil1
Fanatyk, niegroźny

parvati_patil1 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Nawet jeśli napisze, to przeczytam od niechcenia. Tak poprostu z nudów. Napewno nie będzie tak dobra jak poprzednie, bo zapewne napisze ją tylko dla pieniędzy. Nie będzie już takiego oczekiwania jak w poprzednich częściach. A pozatym wszystko już się wyjaśniło.
parvati_patil1 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-30-2009, 19:41   #29
Latika
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

i o czym to niby miało by być?
o słodkim i szczęśliwym życiu Ginny i Harrego?
żeby pisać książkę trzeba mieć pomysł.
a jakby napisała jakąś lipną to by zraziła do siebie wszystkich fanów.
i tak już te 7 części to naprawdę dużo jak na książkę akcji, przygodową. . .
Latika jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2009, 10:01   #30
*Amy<3
Niepoprawny marzyciel

*Amy<3 na Harry Potter Forum

Unhappy

Gdy przeczytałam wszystkie części, zrobiło mi się tak smutno, że Rowling nie napisała jeszcze 8 części. Może napisze...Mam taką nadzieję, te książki tak mnie wciągnęły, że teraz żadna inna książka nie jest dla mnie tak zajmująca.
Ostatnim wrogiem, który będzie zniszczony jest śmierć.
Cytat:
Nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie następna karta... Trzeba brać życie takim jakie jest sprawiać, by liczył się każdy dzień...
*Amy<3 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania