Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-03-2007, 17:40   #21
Inglorion
Senior Member

Domyślnie RE: Zjawiska paranormalne

heh. moim zdaniem to że polska organizuje ME w PN to jest koniec świata. A może dostaliśmy te mistrzostwa tylko dlatego że to nie ma znaczenia z powodu końca świata? :P.

A tak na poważnie to ja nie do końca wierzę w 2012. ostatecznie w poprzednim stuleciu miało być co najmniej 5 końców świata, chociaż Nostradamus przepowiadał, że koniec świata nastąpi ileś lat po śmierci papieża polaka...
Inglorion jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-03-2007, 17:43   #22
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

A oprócz tego jakiś tam kalendarz Majów (albo jakichś innych xP) kończy się na 2012... Sporo takich 'dowodów' jest...
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-03-2007, 18:00   #23
Inglorion
Senior Member

i pełno przepowiedni. ale ja sie tam zbytnio śmierci nie boje...
http://obe.cba.pl/download.html z tej strony można ściągnąć fajne nagranie o 2012
Stary 05-04-2007, 14:28   #24
Dezerterka
Omijać szerokim łukiem

Dezerterka na Harry Potter Forum

juz zobacze xD (tylko wroce do domu... xD)

A w koniec swiata po prostu NIE CHCE mi sie wierzyc...
Dlaczego niby mialabym zginac majac zaledwie 21 lat... Fakt troche przerazajacy - bo tyle chce jeszcze zrobic...

Ja jeszcze slyszalam o jakiejs przpowiedzni czy czyms, ze ma byc 3 WW...

Poszukam cos o tym - i napisze tu wiecej... ^^
Stary 05-04-2007, 15:20   #25
Inglorion
Senior Member

a tak w ogóle to nie będzie koniec świata tylko wielki kataklizm. Przewiduje się że przeżyje parę tysięcy ludzi, chyba że zrobią jakieś lepsze przygotowania. Jeśli chcesz przeżyć to wejdź na jakiś 4 tysiącznik i czekaj :P
Stary 05-04-2007, 23:38   #26
cho89
Senior Member

czytałam trochę o tym 2012 roku B)
więc - nie bójcie się to nie ma być koniec świata -
w 2012 ma nastąpić przemagnesowanie Ziemi.
Jak macie fizykę i geografię, to pewnie wiecie, że w chwili obecnej w pobliżu (bo nie pokrywają się dokładnie) północnego bieguna geograficznego znajduje się południowy biegun magnetyczny - i na odwrót. W dziejach Ziemi nie zawsze tak było. Średnio co 700tys. lat dochodziło do przemagnesowania naszej planety. Można to zaobserwować w przekroju skał czy czymś takim, już nie pamiętam, ale na czymśtam widać kierunek magnetyzmu. Ostatnie przemagnesowanie było ok. 780tys. lat temu.. więc czas najwyższy :P
Majowie i Egipcjanie przepowiedzieli, że to będzie rok 2012
Krótko przed i po tym zdażeniu pole magnetyczne Ziemi ma zmaleć niemal do zera, przez co nasza błękitna planeta będzie wyjątkowo mocno narażona na działanie pyłu kosmicznego i jakiśtam innych kosmicznych strasznych gówien :P wtedy mają zachodzić wielkie kataklizmy, tsunami na każdym morzu, trzęsienia ziemi, wybuchy wulkanów i co tam sobie jeszcze wymyślicie..
Schowajcie się wtedy Kochani do piwnicy najlepiej, pod warunkiem, że nie mieszkacie nad morzem. Jeśli mieszkacie nad morzem, na 2012 zaplanujcie sobie przeprowadzkę w góry xD
nie wiem tylko, co będzie z nowym stadionem w Gdańsku :rol:

Ależ się rozpisałam, łohohoo :P
cho89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-05-2007, 20:47   #27
Heidi
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Heidi

Ja wierzę w duchy i w UFO. Nie jestem do konca przekonana ale wierzę...A co do 3kąta bermudzkiego i koncu swiata w 2012 to uwazam to za niezbyt wiarygodne....
Heidi jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-07-2007, 11:52   #28
TomV
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do TomV

Zjawiska paranormalne? Jaaaaaaaaaaasne!
-Koniec świata w 2012? Bullshit! Miał byc w 2000 i co? Ja tam jakoś nie zauważyłem, żadnego konca =P Jak się skończy rok 2012 to będzie: "koniec świata nastapi w (np.) 2020, tym razem na pewno!" xP Koniec świata na pewno kiedyś będzie, ale wspomniany Pan Bóg wcale nie musi sprowadzać żadnego Armageddonu na naszą kochaną Ziemię bp ludzie sami to zrobią! Tak! Sami się zniszczymy =P
-Potwór z Loch Ness? AKUUUUUUUURAT!!! :lol: Bujda=atrakcja dla turystów...
-Kręgi w zbożu? Jakimś wieśniakom się nudzi... Choć możliwe że życie na innych planetach istnieje z tym, że a) nie są jeszcze na tyle rozwinięci, żeby zwiedzać kosmos i trafić na Ziemię lub b) nie interesuja się nami =p
-Trójkąt bermudzki? Możliwe, że jest coś takiego, pewnie chodzi o jakieś pole elektromagnetyczne albo cóś =P
TomV jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-07-2007, 20:47   #29
TonksII
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do TonksII

Ha! A ja nie wierze w nic, tylko w ludzi i to mnie bardzo cieszy! A co do tego całego OBE czy jak to tam sie pisze, to mnie to przerazilo... To jest nienormalne ( a ja lubie nienormalnosc) ale zeby tak 'wyjsc z siebie' to naprawde... Ja bym sie bala i nigdy bym tego nie zrobila.... <boisie> Chociaz... Narazie dam sobie spokoj... Zobaczymy czy Inglorion bedzie pisal jeszcze jakies posty po O.B xD:lol:
TonksII jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-08-2007, 13:11   #30
Inglorion
Senior Member

Tom widzę, że ty też wierzysz w zjawiska paranormalne... ale innego rodzaju niż ja. Bóg jest najbardziej naciąganą odmianą paranauki i na dodatek wszyscy w to wierzą.

Koniec świata? jestem sceptyczny, ale o tym nie mówią ludzie, którzy zajmują się paranauką lub okultyzmem tylko naukowcy. Bodajże jest to cykl który musi się powtarzać co jakiś czas tylko nie ma jeszcze dokładnej daty, która jest 100%. w 2000 to ludzie bali się końca świata z powodu końca tysiąclecia... Ja zresztą nie przykładam do końca świata żadnej wagi, bo się nie boję śmierci itp.

W OOBE wieże w 100% bo sam go doświadczyłem w pewnym stopniu. Jak już mówiłem to podczas relaksu, który powoli się zamienia w trans, poczułem, że ciało jakby "zapadło" się w łóżko a ja poczułem się lekki. Po jakim czasie zacząłem siadać (samoistnie), ale przerwałem (chyba ze strachu) i okazało się, że leżałem nie ruchomo od około 40 min (co zresztą czułem bo ciężko się wprowadzić w trans) i miałem całe ciało zdrętwiałe i byłem wyczerpany ale nie fizycznie...

Odpowiedz

Zasady postowania