Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-15-2007, 20:25   #21
katrix
Junior Member

Domyślnie RE: Snape...

a ja uwielbiam Snape'a od początku i od początku wiedziałam, że on nie jest zły... po 6 tomie wiedziałam, ze nie zabił Albusa...

to jedna z najlepszych postaci w książce... też ryczałam jak czytałam rozdział "Opowieśc Księcia"... wątek Lily&Severus przecudowny... wszystko tak jak sobie wyobrażałam... Snape kochał się w Lily przez całe życie
katrix jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2007, 11:03   #22
Cherem
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Cherem

osobście należałam do Ligii Ufających Snape`owi. Aczkolwiek miłość do Lilly była pójściem po najmniejszej linii oporu... jednak cieszę się z rehabilitacji tej postaci, jest z psychologicznego punktu widzenia najbardziej złożona i chyba najciekawsza
Cherem jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2007, 11:30   #23
Lord Voldamort
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Lord Voldamort

snape byl do konca dobrym czlowiekiem tylko wredny lekko mowiac lubilem go i nie lubilem

wchodzcie na to dla was to chwila a dla mnie duza premia --->http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=19729
Lord Voldamort jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2007, 17:08   #24
korcia23
Junior Member

Po przeczytaniu 6 cz. miałam mętlik w głowie jeśli chodzi o Snape'a. Mroczna natura idealnie do niego pasowała, ale czułam, że Rowling coś jeszcze namiesza po 7 cz. po prostu go uwielbiam!!! To niesamowite ile zrobił z powodu miłości do Lily mimo, że Harry'ego przecież nienawidził. Ale jeśli chodzi o wątek Lily-Sev to jakoś zawsze wiedziałam, że on chyba coś do niej czuł... jakoś mi to do niego pasowało...
korcia23 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-19-2007, 17:29   #25
agatqa92
Praktykant Voodoo

agatqa92 na Harry Potter Forum

Wątek z ich miłoscią podoba mi sie bardzo, ale nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, ponieważ od dwana to podejrzewałam
zawsze go lubiłam.. może dlatego, ze bylo mi go żal..?
agatqa92 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-19-2007, 17:50   #26
Ginny_Potter_07
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Ginny_Potter_07

Rzeczywiście szkoda ich przyjaźni, ale jakoś nie wyobrażam sobie Snape'a jako ulubionego wujaszka Harry'ego. Przez wszystkie 6 części myślałam, że to po prostu palant, ale jak widać miał w tym swój cel. I wiadomo dlaczego nienawidział Harry'ego... Ale i tak mógł być dla niego lepszy skoro Harry był synem jego ukochanej Lily...
Ginny_Potter_07 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-19-2007, 20:28   #27
Natalka184
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Natalka184

Zazwyczaj bardzo lubię czarne charaktery, jednak Snape nie bardzo przypadł mi do gustu. Od początku uważałam go za tego złego, około IV tomu zmieniłam zdanie, gdyż Dumbledore tak bardzo upierał się przy tym, że mu ufa. Po "Księciu Półkrwi" kompletnie go przekreśliłam, bo tak jak większość dałam się nabrać na morderstwo Albusa. Jednak po siódmej części jest on przeze mnie całkowicie oczyszczony z wszystkich zarzutów. Myślę, że Rowling doskonale poradziła sobie z wytłumaczeniem jego postępowania, może z wyjatkiem miłości do Lilly, bo to jest trochę naciągane:@
Natalka184 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-24-2007, 10:51   #28
Lilianne_
Niepoprawny marzyciel

To było dziwne- zakochany Sev WOW on miał ludzkie uczucia;p Po 6 zwatpiłam w niego i załuje teraz bo okazał prawdziwa odwage i wierność. A Harrego nie znosił z oczywistego powodu- miał oczy Lily.
Lilianne_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-24-2007, 19:06   #29
Lily713
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Ja myslalam ze snape jest dobry tylkko ze ta srawa z Jamesem... w 6 części go znienawidzilam a w 7...wow JKR powinna pracować w klinice plastycznej gdzie CALKOWICIE zmieniaja ludzi... Jednak przyznam sie z początku myslalam ze snape jest zly bo nikt go nie kocha... w sumie po części to sie sprawdzilo a jak przeczytałam ze kochał lily to spadłam z krzesła serio A ta lania...sama nie wiem co myslalam ze to jakis znak od Lily czy cos. Snapa nie podejrzewalam. Moze dlatego ze lania jest troche zalagodna jak na wredny charakterek sevka. Ale dziwi mnie jedno jak on mial czelnosc nasmiewac sie w 6 czesci ze tonks ma patronusa tego kogo kocha??? A on to co?niewiniątko???hehe i kto to mowi...No no ...Ale wzdrygam sie gdy pomysle o tytule:HARRY SNAPE I KAMIEN FILOZOFICZNY...Brrr...straszne nie?
Lily713 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-24-2007, 19:17   #30
Lily713
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

I jaeszcze cos.Wiem ze ta teoria jest troche naciągana ale....
Snape gdy czytał w myslach wygrzebując niecne plany uczniakow najczęsciej ,,przesłuchiwał''Harrego. czy gdziies pisze: Patrzył swymi czarnymi oczami w oczy hermiony???nie. A do legilimecji potrzeba kontaktu wzrokowego. A moze tak często czytał w myslach Harreymu bo LUBIŁ patrzeć w jego oczy oczy Lily...Jego Liluni hehehe
Lily713 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania