Zgadzam sie w 100%! Jest rewelacyjna. CZasami to az dreszcze przechodza. Taka nastrojowa i tajemnicza. Budzi emocje. Sa chwile,gdy wlaczam ja glosno i sie relaksuje. Ona mnie uspokaja i wprowadza w Swiat Magii...
Muzyka jest świetna i często ją nucę pod nosem, wnerwiając w ten sposób moją siostrę Oprawa muzyczna daje taki charakter nutki tajemnicy i niezwykłości.
Oto tytuły utworów z HP i ZF
1. Fireworks
2. Professor Umbridge
3. Another Story
4. Dementors In The Underpass
5. Dumbledore's Army
6. The Hall Of Prophecies
7. Possession
8. The Room Of Requirements
9. The Kiss
10. A Journey To Hogwarts
11. The Sirius Deception
12. Death Of Sirius
13. Umbridge Spoils A Beautiful Morning
14. Darkness Takes Over
15. The Ministry Of Magic
16. The Sacking Of Trelawny
17. Flight Of The Order Of The Phoenix
18. Loved Ones And Leaving
Muzyka z 5 i 4 była dobra, ale jednak muzyka jaką stworzył John Williams jest najlepsza, taka magiczna. A wątek, który stworzył na poczatek każdej części juz na stałe wszedł do kanonu najbardziej charakterystycznych kawałków muzyki filmowej (jak chociażby jego utwory z Indiany, czy Szczęk). Tak więc dla mnie najlepszymi są muzyka z 1, 2, i 3.
Ta muzyka to arcydzieło! Jestem muzykiem i znalazłem nawet nuty na fortepian z filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny, ale na razie są dla mnie za trudne
Tą muzykę skomponował John Williams, który stworzył muzykę filmową do takich filmów, jak Indiana Jones, Park Jurajski itp. Lubię go, bo bez niego nie moglibyśmy słuchać tak pięknej muzyki.B):lol::yes::bigrazz::smilewinkgrin :
mnie najbardziej podoba się ścieżka dźwiękowa z HPiZF oraz HPiWA, ale lubię też melodię Harry in winter ( z IV części ); zgadzam się z opiniami, że to arcydzieło :smilewinkgrin: zastanawiam się, czy w VI części ścieżka będzie równie dobra..