ja bym chciała żeby moim patronusem był jastrząb lub sowa... mógłby jeszcze być ewentualnie feniks... osobiście nie lubię zwierząt ale ptaki mi się podobają
Hm... Zdecydowanie Skorpion dlatego że mam taki znak zodiaku i jak się wkurzę potrafię narozrabiać.(ogólnie dlatego że skorpion kojarzy mi się z kłótniami) które czasami bardzo lubię.
kocham smoki. najwiekszym pieknem -doslownie i w przenosni- jakie docenia moj umysl sa smoki... wiec przypuszczam ze moim patronusem bylaby moja milosc... smok. i chyba bylby to krotkopyski szwedzki. ;*
"-Expecto partonum! -Z konca jego różdzki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?
-Zawsze."
chej ludzie czy wy nie kapujecie...? patronus nie dopasowuje sie do charakteru. harry kochal swojego ojca i widzial w nim wzor wiec jego patronusem byl jelen (rogacz), tonks kochala remusa a jej patronusem bylo cos wilczopodobnego (mieszanina wilkolaka?) sadze ze patronus dopasowuje sie do kilku cech charakteru ale bardziej do cech ktore cenimy.
"-Expecto partonum! -Z konca jego różdzki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?
-Zawsze."