Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Pozostałe

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-06-2009, 01:07   #31
niezapominajka
Niepoprawny marzyciel

niezapominajka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Buhahaha!! Śmiechu warte!
Czyli ja sobie w tym momencie czytam opowieść o przyjaźni 3 satanistów, gdzie głównym demonem jest Voldemort!!! Normalnie kabaret! Rydzyk i jego rozgłośnia potrafią człowieka rozbawić...
Boże - całe szczęście, że jak niedawno miałam Kolędę to mnie ksiądz nie wyzwał od satanistów za to, że mam na drzwiach plakat z Harry'm! Chyba na przyszły rok go zdejmę bo jeszcze trafię na księdza rodem z Radia Maryja i zacznie mi odprawiać w domu egzorcyzmy!!!
niezapominajka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-06-2009, 14:51   #32
Dora06
Niepoprawny marzyciel

Dora06 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Naszczescie nie wszyscy ksieza sa tacy. Moja klasa na lekcji religi ogladala harrego (byla koncowka roku i nie robili nam normalnych lekcji)z ksiedzem ktory jest po 40 i w dodatku jest proboszczem

"Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego."

"Różdżka nadal w dżinsach? Oba pośladki jeszcze całe? W porządku, idziemy. Locomotor kufer"
Dora06 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-06-2009, 16:01   #33
mithrandir
Mięso armatnie

mithrandir na Harry Potter Forum

Domyślnie

To głupie jest moim zdaniem, że ludzie tak mówią. Przecież jeżeli oceniać książki pod takim względem to połowa z nich jest taka sama. A wiele z tych jest dosyć ciekawych. Poza tym przecież każda książka jest wymysłem autora i jak chce autor coś pisać to niech to pisze. Osobiście w Harrym Potterze nie zauważyłem antychrześcijańskich poglądów.
mithrandir jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-06-2009, 19:04   #34
Ginny_Kitty
Świr wymagający opieki

Ginny_Kitty na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cóż. Dziwię się, że Radio Maryja nie czepia się Tolkiena. Ile tam jest zła, ile demonów, ile czarów, ile dziwacznych postaci?!
Ludzie, HP jest książką fantastyczną. Niektórzy po prostu nie rozumieją tego terminu.
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
Ginny_Kitty jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2009, 13:12   #35
alette
Praktykant Voodoo

alette na Harry Potter Forum

Domyślnie heh

Generalnie Ginny to po prostu oni nie znoszą tej popularnosci harry'ego. Tolkien ma "małe" grono prawdziwych fanów, nie obnoszących sie z tym, a harry'ego czytają wszyscy

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Za moją pensję ledwo, ledwo
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
alette jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2009, 20:04   #36
Draco1297
Świr wymagający opieki

Draco1297 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Oni chyba w ogóle to uwarzają że każda książka która nie głosi ich religi jest ksiażką dla satanistów.
Normalnie aż żal tyłek ściska jak się tej baby slucha...
Draco1297 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2009, 20:41   #37
alette
Praktykant Voodoo

Domyślnie

tacy katolicy barokowi...starej daty. Moj ksiądz powiedział ta temat harry'ego "Harry Potter zły? Przecież to tylko książka fantasy!". Niektórzy księża nawet to czytają i nie uważają tego za coś złego

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
Stary 05-10-2009, 22:12   #38
Ginny_Kitty
Świr wymagający opieki

Domyślnie

Znam wielu księży, którzy uważają, że to wspaniała książka o przyjaźni etc. Z kolei inna katechetka stwierdza, że w HP aż roi się od rasizmu itp. Wyższość czarodziei nad mugolami.
Narzekają na HP, bo nie mają czego się czepiać. I głównie są to stare babcie, które muszą znaleźć temat podpadający pod kategorię "Ach, ta dzisiejsza młodzież"
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
Stary 05-11-2009, 14:17   #39
alette
Praktykant Voodoo

Domyślnie bb

Nie mozna powiedziec, że nie. te babcie krytykuja hp z tego samego powodu dla ktorego siedza cały dzien przy oknie

- Mowy nie ma.
Stary 05-13-2009, 15:36   #40
Ginny_Kitty
Świr wymagający opieki

Domyślnie

Cóż. Wg. mnie Kościoł jednocześnie się kompromituje. Mimo, że to mniejszość uważa, że HP jest zły, Kościół zniechęca do siebie młodzież.
Stowarzyszenie Snaperek
Odpowiedz

Zasady postowania