Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-31-2009, 21:28   #31
Niezbędna Krysia
Czytelnik horoskopów

Niezbędna Krysia na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja myślę, że Rowling wiedziała kiedy "zejść ze sceny niepokonaną" ( no dobrze, może pomińmy ten epilog xD).
Uważam, że słusznie zrobiła kończąc serię na 7. części.
Co prawda jakoś tak smutno się robi na sercu, kiedy się wie, że już nigdy nie będzie się z utęsknieniem czekało na kolejny tom przygód Harry`ego, ale cóż ta kobieta mogła jeszcze wymyśleć?

Mam nadzieję, że 8. części nie będzie.
Ja dziękuję za te 7, które miałam przyjemność przeczytać i do których wracam i pewnie jeszcze długo wracać będę.
Niezbędna Krysia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-06-2009, 22:28   #32
bishop
Mięso armatnie

Domyślnie

Ja tam z miłą chęcią posłuchałbym (nie czytam a słucham audiobooków ) co działo się pomiędzy przedostatnim rozdziałem a "19 lat później", a może nawet jakiś remake HP tylko pod inną nazwą. Ksiązki/filmy tego typu jak HP są mi mile widziane
bishop jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-17-2009, 22:07   #33
**TomRiddle**
Niepoprawny marzyciel

**TomRiddle** na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał bishop Zobacz post
Ja tam z miłą chęcią posłuchałbym (nie czytam a słucham audiobooków ) co działo się pomiędzy przedostatnim rozdziałem a "19 lat później", a może nawet jakiś remake HP tylko pod inną nazwą. Ksiązki/filmy tego typu jak HP są mi mile widziane
Harry Potter zawsze zostanie Harrym Potterem i każde inne tanie podróbki, będą się chować przy tym tytule.
**TomRiddle** jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-18-2009, 12:13   #34
KaroLh
Praktykant Voodoo

KaroLh na Harry Potter Forum

Domyślnie

A Barry Trotter to przegięcie i tyle.

7 część jest ostatnia, o ile mi wiadomo ma powstać szczegółowa encyklopedia, o miejscach i postaciach, których Rowling nie opisała w książce.
Ale napisała teź 2 inne książki po pseudonimami.
KaroLh jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-18-2009, 12:44   #35
Chris99
Fan "Strefy 11" i tarota

Chris99 na Harry Potter Forum

Domyślnie

To już koniec i nawet dobrze. Nie róbmy z Harry'ego "Mody na sukces". To prawda że Rowling planuje napisać Encyklopedie Hogwartu lub coś w tym stylu. Chętnie bym takie coś przeczytał :P

Ostatnio edytowane przez Chris99 : 06-18-2009 o 14:47.
Chris99 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-12-2009, 18:53   #36
kristal16
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

kristal16 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Rowling od zawsze powtarzał, że zaplanowała 7 cz. Pottera. Napisała też dwie inne, związane bezpośrednio z HP. Ma powstać też encyklopedia. Także niestety, ale to ju ż koniec pprzygód młodego przyjaciela...

Zemsta jest potrawą, którą najlepiej spożywać na zimno.

"Prawdziwa miłość nie jest upajającym zapachem, który wietrzeje.Jest ona pieczęcią- niezniszczalną nawet przez śmierć."
kristal16 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-16-2009, 08:31   #37
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja również mam głęboką nadzieję, że J.K Rowling napisze kilejną część przygód młodego czarodzieja, bądz inną książkę o jej wymyślonym świecie magii.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 10-27-2009, 15:24   #38
isile
Niepoprawny marzyciel

Domyślnie

Mam mieszane uczucia. Rowling zakończyła książkę z klasą - to trzeba przyznać. Niby straciłaby coś w oczach ludzi gdyby napisała ósmy tom, ale i tak z chęcią przeczytałabym go.
isile jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-23-2009, 10:45   #39
inspiracyjna
Mięso armatnie

Domyślnie

Chciałabym 8 część, ale o czym by ona była? HARRY ożenił się z Ginny, mają dzieci, więc...?
inspiracyjna jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-06-2010, 18:32   #40
Michal93ns
Fanatyk, niegroźny

Michal93ns na Harry Potter Forum

Domyślnie

A więc tak po pierwsze nazwa twojego tematu jest głupia.
Dlaczego ?
"Tylko 7części???" - Czy dla ciebie 7 części książki to jest mało... Wiesz ile jest razem w sumie w książce :P ? (ja też nie wiem, ale duż) więć określenie "tylko" jest tu błedne
Po drugie moja opinia na temat tego czy cieszę się z końca sagi, czy chcę aby była następna jej część jest podzielona.
Bardziej skłaniam się do tego że JKR zrobiła dobrze kończąc HP na 7 części i chwała jej za to że dotrwała tak daleko.
Z drugiej jednak strony kto z nas nie chciał by przeczytać kolejnej części Harrego ? :P
Ale tu nasuwa się trudne pytanie...
"O czym opowiadała by część 8 ?" - Może o tym co działo się gdy jeszcze Harrego nie było na świecie, według mnie to by była najlepsza opcja ze wszystkich dostępnych. Nie chciał bym czytać o Harrym który ma 40lat i pokonuje Voldemorta, który 8 raz zmartwychwstał...
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."

7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
Michal93ns jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania