|
05-31-2009, 21:28
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja myślę, że Rowling wiedziała kiedy "zejść ze sceny niepokonaną" ( no dobrze, może pomińmy ten epilog xD).
Uważam, że słusznie zrobiła kończąc serię na 7. części.
Co prawda jakoś tak smutno się robi na sercu, kiedy się wie, że już nigdy nie będzie się z utęsknieniem czekało na kolejny tom przygód Harry`ego, ale cóż ta kobieta mogła jeszcze wymyśleć?
Mam nadzieję, że 8. części nie będzie.
Ja dziękuję za te 7, które miałam przyjemność przeczytać i do których wracam i pewnie jeszcze długo wracać będę.
|
|
|
06-06-2009, 22:28
|
|
|
Mięso armatnie
|
Ja tam z miłą chęcią posłuchałbym (nie czytam a słucham audiobooków  ) co działo się pomiędzy przedostatnim rozdziałem a "19 lat później", a może nawet jakiś remake HP tylko pod inną nazwą. Ksiązki/filmy tego typu jak HP są mi mile widziane
|
|
|
06-17-2009, 22:07
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cytat:
Napisał bishop
Ja tam z miłą chęcią posłuchałbym (nie czytam a słucham audiobooków  ) co działo się pomiędzy przedostatnim rozdziałem a "19 lat później", a może nawet jakiś remake HP tylko pod inną nazwą. Ksiązki/filmy tego typu jak HP są mi mile widziane 
|
Harry Potter zawsze zostanie Harrym Potterem i każde inne tanie podróbki, będą się chować przy tym tytule.
|
|
|
06-18-2009, 12:13
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
A Barry Trotter to przegięcie i tyle.
7 część jest ostatnia, o ile mi wiadomo ma powstać szczegółowa encyklopedia, o miejscach i postaciach, których Rowling nie opisała w książce.
Ale napisała teź 2 inne książki po pseudonimami.
|
|
|
06-18-2009, 12:44
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
To już koniec i nawet dobrze. Nie róbmy z Harry'ego "Mody na sukces". To prawda że Rowling planuje napisać Encyklopedie Hogwartu lub coś w tym stylu. Chętnie bym takie coś przeczytał :P
Ostatnio edytowane przez Chris99 : 06-18-2009 o 14:47.
|
|
|
07-12-2009, 18:53
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Rowling od zawsze powtarzał, że zaplanowała 7 cz. Pottera. Napisała też dwie inne, związane bezpośrednio z HP. Ma powstać też encyklopedia. Także niestety, ale to ju ż koniec pprzygód młodego przyjaciela...
|
|
|
07-16-2009, 08:31
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Ja również mam głęboką nadzieję, że J.K Rowling napisze kilejną część przygód młodego czarodzieja, bądz inną książkę o jej wymyślonym świecie magii.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
10-27-2009, 15:24
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Mam mieszane uczucia. Rowling zakończyła książkę z klasą - to trzeba przyznać. Niby straciłaby coś w oczach ludzi gdyby napisała ósmy tom, ale i tak z chęcią przeczytałabym go.
|
|
|
12-23-2009, 10:45
|
|
|
Mięso armatnie
|
Chciałabym 8 część, ale o czym by ona była? HARRY ożenił się z Ginny, mają dzieci, więc...?
|
|
|
02-06-2010, 18:32
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
A więc tak po pierwsze nazwa twojego tematu jest głupia.
Dlaczego ?
"Tylko 7części???" - Czy dla ciebie 7 części książki to jest mało... Wiesz ile jest razem w sumie w książce :P ? (ja też nie wiem, ale duż) więć określenie "tylko" jest tu błedne
Po drugie moja opinia na temat tego czy cieszę się z końca sagi, czy chcę aby była następna jej część jest podzielona.
Bardziej skłaniam się do tego że JKR zrobiła dobrze kończąc HP na 7 części i chwała jej za to że dotrwała tak daleko.
Z drugiej jednak strony kto z nas nie chciał by przeczytać kolejnej części Harrego ? :P
Ale tu nasuwa się trudne pytanie...
"O czym opowiadała by część 8 ?" - Może o tym co działo się gdy jeszcze Harrego nie było na świecie, według mnie to by była najlepsza opcja ze wszystkich dostępnych. Nie chciał bym czytać o Harrym który ma 40lat i pokonuje Voldemorta, który 8 raz zmartwychwstał...
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."
7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
|
|
|
Zasady postowania
|