|
06-20-2007, 22:55
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
RE: Skąd sie wzięły wasze nicki?
No cóż...moje też jest dziełem przypadku i chwilowego zauroczenia pewnym zespołem. Mianowicie Panic! At The Disco. Zaczęłam wchodzić na różne fora, i potrzebowałam nicku. Zaczęłam od Panikara, ale to tak jakoś nijak, potem coś innego: Disca.... Ale to jeszcze gorsze... W końcu chyba z godzine siedziałam przy stronie Rejestruj na jednej stronie, i rodzice mnie gonili, a ja coraz bardziej wkurzałam.... A w myślach mówie sobie : " Ty! Nie Panikuj tak! Paniczny strach nie jest dobrym pomocnikiem..." I wtedy olśnienie xD Szybciutki wpisałam paniczna. A teraz używam tego wszędzie ;D A moje "złote" myśli zapisałam jako motto na tablicy korkowej ^^
|
|
06-21-2007, 15:38
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
mój nick wziął się z tego,że przeczytałam 5 i 6 HP w,których najbardziej podobała mi się Tonks.Czemu pisane razem to pytanie pewnie zadaliście sobie teraz.Otóż nie mogłam być Tonks,Nimfadora Tonks więc spróbowałam napisać razem i ono Hista mojego nicka.
|
|
|
06-26-2007, 14:29
|
|
|
Senior Member
|
Może myślicie, że mój nick jest dziwny, że nie pasuje do stronki, że mógł być lepszy... I może macie rację. Wymyśliłam go ot-tak-na-odczep-się, gdy logowałam się na tej stronie. Nie miałam pojęcia, że tak się do niej przywiążę i że będę spędzała na niej tak mnóstwo czasu. A tymbardziej nie spodziewałam sie, że zostanę tu administratorką. Wcześniej także logowałam się na innych serwisach poświęconych HP, jednak używałam nicka Trolla (buee), Gosiaaa, Sunny, erinne itp., itd. Obecnie na wszystkich serwisach używam n. "gimikis" - kilka razy zdarzyło mi się, że zapomniałam nicka do logowania, dlatego wszędzie loguję się tak samo. Duże ułatwienie, jak dla mnie, tak bujającej w obłokach, czy w czymś tam.
Tego nicka wymyśliłam sobie, w nagłej chwili przypomnienia sobie filmu "Asterix i Obelix: misja Cleopatra" xD W ogóle jestem fanką gallów, czytam o nich komiksy (których ogólnie nie lubię), wszystkie kreskówki mam nagrane... W filmie jest moment, w którym Kleopatra woła swoją damę dworu. Woła właśnie Gimikis, bo to jej imię of course. Gdy wymyślałam nicka, jakoś tak przypomniało mi się to, wpisałam i... tak zostało. ^^
W sumie ten nick fonetycznie trochę kojarzy się z moim imieniem. Tzn. ma trzy takie same spółgłoski ^^
|
|
|
06-26-2007, 14:32
|
|
|
Super Moderator
|
Gimikis, to i tak nie ma znaczenia czy nick jest związany z HP. Właściwie to takie nicki są strasznie nieoryginalne. Najlepiej używać wymyślonych lub takich mało używanych słów w całym necie.
|
|
|
06-26-2007, 17:21
|
|
|
Senior Member
|
Mój nick jest beznadziejny i wpisany bez namysłu. Nie miałam pojęcia, że będę tyle czasu spędzać na tej stronie. Ale cóż, teraz już za późno na zmiane. Ogólnie używam nicku Aevenien. Nie jest jakiś super, ale przynajmniej jest trochę oryginalny.
|
|
|
06-30-2007, 12:28
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Mój nick, 126p, też wymyśliłam przypadkiem. Codziennie w wyniku jakiejś sytuacji widziałam liczbę 126. Litera P wcisnęła mi się przypadkiem itak już zostało.
|
|
|
06-30-2007, 20:43
|
|
|
Member
|
A ja mój nick wymyśliłam... jakby to powiedzieć... to przyszło tak naturalnie... dosłownie samo z siebie... No, po prostu Iwcia to zdrobnienie mojego imienia, czyli Iwona, a 14 to mój aktualny wiek...
|
|
|
07-01-2007, 13:09
|
|
|
Senior Member
|
Poprzednio byłam Anitka, niestety zapomniałam hasła a że rzadkoprzebywam na tej stronie wzięłam pierwsze lepsze. Wszyscy maja Lily, wiec zmałpowałam.
|
|
|
07-01-2007, 13:47
|
|
|
Senior Member
|
To nie ma problemu z tym hasłem, tam masz fajną opcję "Zapomniane hasło?" ( klik). Musisz się najpierw wylogować z "Lady Lily".Kliknij to, potem wpisz maila, którego podałaś przy rejestracji. Potem przyjdzie na tego maila nowe, bardzo skomplikowane hasło. Wpisz je przy logowaniu w pole "Hasło" xD. Potem zaznacz opcję "Zapamiętaj mnie". Jeśli masz Mozillę Firefox wystarczy po kliknięciu "Loguj" wybrać opcję "Zapamiętaj". Jeśli nie chcesz żeby inni użytkownicy mieli dostęp do twojego hasła wybierz trudniejszą opcję, czyli wpisuj hasło za każdym razem xD
|
|
|
07-02-2007, 20:22
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
A ja pierwszy raz wpisałem ten nick tutaj.Wcześniej miałem Gryfindor.Ale po jakimś czasie znudził mi się więc zrobiłem nick nie z HP.Pomyślałem żeby moje imię i nazwisko ale nie spodobało mi się.Więc pomyślałem żeby imię zachować i dodać tyle ile mam obecnie lat i wyszło Sebastian10.
Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje.
Nie każdą siłę starość zniszczy,
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król – tułacz wróci na stolicę.
|
|
|
Zasady postowania