Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-30-2007, 14:07   #41
ishar
Świr wymagający opieki

ishar na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Co czujecie po przeczytaniu ostatniego tomu?

Król schodzi niepokonany i lepiej, żeby zostało tak jak jest.
Seria skończyła się w wielkim stylu, czego chcieć więcej?
Wydaje mi się, że Rowling wyczerpała wszystko, co można był z Harrego wyciągnąć. Co do samej ksiązki mam mieszane uczucia, ale ostatecznie jednak jak najbardziej na +. Zdziwił mnie motyw "nibyśmierci" Pottera i bezsensowna śmierć świetnego czarodzieja, Snape'a.
Pozostaje poszukać innych ciekawych książek
ishar jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-31-2007, 16:20   #42
Snape girl
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Snape girl
Domyślnie RE: Nie ma juz nic?

Nie czekałam na list z Hogwartu, bo potteromania ogarneła mnie znacznie pozniej niz innych. Mimo to jakos ni9gdy nie chciałam byc mugolem;]

Kiedy skończyłam ostatni tom płakałam jak głupia, płakałam non stop od mometu smierci Severusa. Trudno mi było9 czytać prez łzy do tego po angielsku ale to zrobiłam Na poczatku był zachwyt: wow, nie spodziewałam sie, super część i tak dalej. Potem dotarło do mnie, że to OSTATNIA część. I tu pojawiły się wątpliwości. Jak to ostatnia? Przecież tyle watków zostało niedokończonych?

Mam może dziecinne podejście ale nie lubie jak cos się źle kończy, nie wyjaśnia albo ktoś zostaje niesprawiedliwie skrzywdzony. Szczerze mówiąc to sie trochę zawiodłam.
Snape girl jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-01-2007, 18:53   #43
dago91
Junior Member

Niedawno zakończyłem czytać ostatnią część HP i mam mieszane uczucia. Nie wiem co myśleć o Epilogu bo troche głupio że pokazują Harego w wieku 37lat.Ale rozdział o wspomieniach i miłości Snep'a doLilly jest baaaaaardzo wzruszający
dago91 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-11-2007, 16:20   #44
lunatyczek
Niepoprawny marzyciel

Wyślij wiadomość przez MSN do lunatyczek

gdy ja skończyłam czytać jeszce chwilę nie zamykałam książki czekałam zastanawiając sie czy to na pewno koniec czy to tylko głupi żart albo niefortunna książka której brakujen mnustwo kartek
czekałam ale po chwili zrozumiałam skończyło sie i przyszły mi do głowy te słowa"to już jest koniec ,nie ma już nic jesteśmy wolni możemy iść "

a jeżeli my nie chcy wolni być jeżeli chcemy zostać i dalej mażyć i śnić dalej przewracać kartki ksiąg tych jeżeli my nie chcemy tak po prostu stąd iść stać sie wolnymi ludzimi o innym marzyć o innym śnić no cóż nie warto kłamać bo każdy z nas to wie wszystko sie musi skończyć lecz czemu teraz tak prosto po prostu bez wytłumaczenia bez godnego tej historii zakończenia
lunatyczek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-12-2007, 19:16   #45
Carola3000
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Carola3000

Jak się czuję?? Nie wiem czy w ogóle można określić jak się czuje.... Nie ma słów które by to nazwały. Może pustka... smutek? Zaczęłam czytać 1 wrześnie, bo wczesniej nie miałam sposobności.... Przeczytałam 200 stron.... Najstępnego dnia szkoła.... skończę wczesniej.... Przygotuję się do szkoły ale później 300 stron... Nastepnego dnia nie mogłam usiedzieć w szkole..... myślałam tylko co będzie dalej.... (No i podobnie jak u was) Łzy mi pociekły jak skończyłam czytać ostatnie zdanie.... Tom 1 "Harry Potter i Kamiań Filozoficzny" przeczytałam mając 9 lat... Była to pierwsza książka którą przeczytałam do konca... Teraz mam 15 lat i przeczytałam już dużo książek, ale żadnej takiej jak "Harry Potter"... Wspomnienia jak to się z kuzynami bawiłam w Hogwart przeleciały przed oczami. Czułam tez ogromny żal i ból że tak się skończyło... beznadziejnie...

Jeszcze bardziej się wzruszyłam jak przeczytałam Twoją opowieść Kasiu.... Masz naprawdę dar do pisania

No to tyle.....
Carola3000 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-12-2007, 20:59   #46
Varturo
Junior Member

Powiem tak miałem ten sam problem. Czasem zastanawiałem się żeby nie czytać go w ogóle aby mieć świadomość że mam jeszcze co czytać.Jednak stało się i ciekawość zwyciężyła żałuję jednak, że to już koniec. Chciałbym aby Rowling napisała dalsze części albo chociaż książkę tak samo ciekawą jak Harry Potter.B)
Varturo jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2007, 16:08   #47
Bella_815
Junior Member

Sama niewiem co czuję po przeczytaniu Deathly Hallows... Żal...smutek...pustkę...Nie będzie następnego tomu... Zginęli jedni z moich ulubionych bohaterów...Lupin i Tonks, Snape.....
Gdy czytałam rozdział w którym Harry przygotowuje się do śmierci cały czas płakałam... Harry Potter to najlepsz książka jaką kiedykolwiek czytałam.
Bella_815 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-14-2007, 19:38   #48
Carola3000
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Carola3000

Skończyło się tragicznie..... Harry szedł na śmierć.... wielki bohater, wybawca... a tu nagle.... wraca do zywych... Dla mnie to bez sensu.... Mam nadzieję ze J.K Rowling nie napisze więcej już żadnych części oraz przygód i zejdzie ze sceny niepokonana... bo jestem pewna, że żadna książka nie będzie już taka jak "Harry Potter"
Carola3000 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-23-2007, 20:14   #49
karolina10
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez ICQ do karolina10 Wyślij wiadomość przez AIM do karolina10 Wyślij wiadomość przez MSN do karolina10 Wyślij wiadomość przez Yahoo do karolina10

Ja zaczęłam czytać Harrego jak miakoniec się,miałam 6 lat. Na koniec się pobeczałam. Ten epilog zupełnie nie pasuje do tego co wydarzyło się wcześniej. Gdy czytałam Harrego był jakiś inny od książek które czytałam. Był o wiele bardziej wciągający od książek które czytałam. przeczytałam wszystkie tomy dużo razy i
będe jeszcze czytać. Nie zapomnę o nim:yes:
karolina10 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-24-2007, 11:36   #50
Serpensortia
Member

Serpensortia na Harry Potter Forum

Osobiście czuję głębokie rozczarowanie. Dorastałam wraz z książką, mam lat 17, moja historia z serią HP zaczęła się od samego początku wydania w Polsce. Z wypiekami na twarzy czekałam na ostatnio tom serii i co? Pani Rowling zrobiła z Harry'ego herosa wszechczasów, bohatera dla naiwnych, puste zakończenie bez wyrazu, emanujące różową cukierkowością! Śmierć chociażby Freda (o Hedwidze już nie wspomnę) była bezsensowna, upchana na siłę, tylko po to, zeby boskiego Pottera zostawić w całości! Na jej miejscu pozbyłabym się kogoś z głównej trójki! No bez przesady, przez siedem lat brali udział w śmiertelnie niebezpiecznych przygodach (jak to w każdym tomie było podkreślane), a zakończyło sie na kilku zadrapaniach i holywoodzkim happy endzie! Aż mnie mdli...
Na domiar złego do głosu w mej opinii dochodzi jeszcze uwielbienie postaci Draco Malfoya. Udany czarny charakter, to połowa sukcesu książki, a co nam serwuje Pani R.? No właśnie... NIC! Mogłaby pozwolić mu się wykazać! Udowodnić, że chłopak jest zdolny, rozwinąć skrzydła i dodać do tej postaci jakiś czyn godny zapamiętania! A co dostaję? Heroizm Harry'ego XD No aż szkoda...
O epilogu mówić nie będę, bo mi coś w gardle więźnie XD Imiona dzieci zbytnio mnie zasłodziły... Dno i dwa metru mułu...

Oczywiście książka miała bardzo dobre fragmenty (Malfoy's Manor, Prince's Tale), ale to tylko kropla w morzu moich potrzeb... A szkoda, bo na następny tom (i sprostowania w nim zawarte) już liczyć nie mogę...

* Totally obsessed Snape x Lupin fangirl! *
Serpensortia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania