Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-01-2007, 20:11   #41
CzaryMary
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do CzaryMary
Domyślnie RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?

Moja przygoda z HP zaczęła się już dość dawno, byłam w jakiejś 3 klasie podstawówki kiedy moja mama kupiła na urodziny HPiKF mojemu kuzynowi. Przez przypadek dowidziała się jednak że on już ma tą książkę i pierwszy tom był u mnie w domu. Lubiłam czytać i chociaż książka wydawała mi się strasznie długa to po jakimś miesiącu stania na półce wreszcie po nią sięgnęłam. Wciągnęło mnie na maxa, dziś każdą cześć przeczytałam po kilkadziesiąt razy i nigdy nie mam dość nie mogę sobie wyobrazić świata bez HP a jeszcze jedno - jako dziewięcioletnie dziecko przeczytałam HPiKF w 4 dni, a pozostałe tomy jeszcze szybciej, teraz mam już 15 latek i jestem pewna że nigdy nie wyrosnę z magii
CzaryMary jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-01-2007, 21:47   #42
Lister
Junior Member

Zawsze lubiłem czytać książki więc pewnego razu mama przyszła do domu niosąc 2 książki (HP 1 i 2) powiedziała mi że to bardzo fajne książki i że teraz młodzież to czyta. Na początku pomyślałem że to jakaś tandeta ale mi się spodobało i przeczytałem każda z część HP z 5 razy.
Lister jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 12:38   #43
Lira Snape
Junior Member

Cytat:
buffy92 napisał/a:
Niestety. Za grube i za nudne są podobno dla nich xP
No właśnie u mnie też tak jest Poprostu masakra, teraz to (przynajmniej w moim otoczeniu) tylko nieliczni czytają książki, a co dopiero "takie grube" ...
Moja przygoda z HP zaczęła się...hmm... dawno temu :P Moja (jeszcze wtedy) przyjaciółka mnie nakłoniła do przeczytania. Przeczytałam i teraz za to bardzo jej dziękuję Film obejrzałam tylko "HP i Kamień Filozoficzny" i uznałam, że wolę książkę

B)
Lira Snape jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 15:30   #44
ewcia16
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do ewcia16 Wyślij wiadomość przez MSN do ewcia16

Moja historia y Harzzm Potter'em zaczęła się tak: W iweku 9 lat poszłam do kina na pierwsza część,potem na drugą. Tak mi sie to spodobało ze szukałam we wszelkich źródłach informacji o tym ze filmie, aż w końcu dostałam na zakończenie chyba 5 klasy szkoły podstawowej cały zestaw książek od 1 tomu do 5 przeczytałam je kilka razy az do czasu sprzed dwóch lat kiedy to okazała sie szósta część Harry Potter i Książę Półkrwi. Przeczytałam ją trzy razy. Tearz tylko czekam na film (HPiZF)i na nową książkę.Moja sytuacja trwa już ok 8 lat do bardzo dużo i nadal mnie to kręci, choć nie tam bardzo jak kiedyś.Zawsze przed wyjśceim nowego filmu i książki jestem taka zakręcona ze chciałabym miec juz.A raczej toniemożliwe.
Pozdrowionka dla wszystkich Potteromaniaków.
ewcia16 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 19:28   #45
paula_fanka_hp
Junior Member

A moja zeczęła się tak: Moja mam kiedyś poszła razem ze swoją klasą do kina na 1 część HP. Powiedziała mi, że to bardzo fajny film. Potem "Kamień Filozoficzny" wyszedł na VHS i sobie kupiłam. Od razu mi się spodobało i przy pierwszej okazji kupiłam sobie książkę. Potem już nałogowo kupowałam każdą kolejną część książki, chodziłam do kina ne kolejne czesci i szukałam czego się da o Hp... I tak do dziś
Pozdro dla wszystkich Potteromaniaków
paula_fanka_hp jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-02-2007, 20:24   #46
Angela Johnson
Urodzony, by rządzić światem

Angela Johnson na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez ICQ do Angela Johnson

U mnie to było tak: dostałam gre Harry Potter i Kamien Filozoficzny w pierwszej klasie bardzo mi sie spodobała... później w 3 klasie wypożyczyłam książke w bibliotece bo usłyszałam że takowa jest i tak mnie wciągła że każdą następną kupowałam a nie wypożyczałam
~
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
~
Do You want to get to know me? I'm sorry... You can't... I'm available only for "friends" and popular persons...

Cały mój profil

Angela Johnson jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-03-2007, 10:27   #47
KaMcIa
Omijać szerokim łukiem

KaMcIa na Harry Potter Forum

Hyymm u mnie to było tak. . .;] :
Jak weszła pierwsza część Harrego Pottera do kin to szczerze powiedziawszy miałam to głęboko w . . . . poprostu gdzieś Moja przyjaciółka była na niej w kinie i została przez niego opętana. Cały czas o nim pierdzieliła, zbierała różne gadżety itd. Okropnie mnie to denerwowało i właśnie przez to nienawidziłam wtedy HP;/ Kiedy wchodziła 2 część do kin to szkoła organizowała taki seans tylko taniej. Bilet chyba 8zł kosztował. Większość mojej klasy szła, więc ja tesh byłam zmuszona się zgodzić. Potem jednak okazało się, że odwołali to wyjście, bo mało dzieci się zgłosiło. Byłam jednym słowem ZBULWERSOWANA! Nastawiłam się na to , że pójdę do tego kina i oglądnę ten film, więc postanowiłam, że się sama wybiore. No i poszłam. . .
Po seansie byłam w takim szoku, że przez całą noc nie mogłam zasnąć! Tak okropnie mi się spodobał ten film i... Harry, czyli Daniel. Potem porzyczyłam sobie od kumpelki "Kamień Filozoficzny" oglądnęłam go i moja reakcja wyglądała podobnie jak poprzednia Zaczęłam czytać książki w kółko i zrobiłam sobie nawet takie 2 zeszyty o Harrym które naprawdę miło jest mi oglądać. Chcę zrobić sobie jeszcze 3 taki Moja przyjaciółka, ta która miała bzika na jego punkcie (na HP to już dawno, dawno temu jej to przeszło, a mi jeszcze nie I normalnie kocham J.K.Rowling za jej piękną wyobraźnię;*;*;* To chyba moja cała historia
Stary 05-03-2007, 12:46   #48
jagoda1116
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do jagoda1116

ja natomiast miałam to jako lekture w piątej kl. Przeczytałam czesc pierwsza, ptem druga itd. teraz kazda ksiazke czytalam juz po siedem razy, i wciaz po nie siegam, i czytam od nowa, i czekam na HP i DH.
jagoda1116 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-04-2007, 10:45   #49
kajablack
Senior Member

Ja miałam tak samo jak ty Limonko-tazke nie chciało mi sie napoczatku czytac tych wszystkich ksiag itp,alegdy przeczytałam juz pierwsza strone to nie mogłem sie poprostu oderwać=)
kajablack jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-04-2007, 11:33   #50
cho89
Senior Member

Byłam w 5 albo 6 klasie podstawówki, już nie pamiętam dokładnie. Mój 3lata starszy brat, który nigdy niczego nie czytał (oprócz 'Chłopców z placu broni' i 'Automaniaka' ) dostał od babci pod choinkę HP i KF. Na początku położył książkę na półkę i w ogóle jej nie ruszał. Jednak kiedyś musiało mu się baaardzo nudzić, gdyż przypomniało mu się o tej książce. Jak zaczął czytać to nie mógł się oderwać byłam w szoku i stwierdziłam, że to musi być naprawdę świetna książka skoro taki nieoczytany głupek tak się wciągnął. Jak tylko skończył, dorwałam się do niej ja B) Brat przeczytał jeszcze HP i KT i na tym zakończył swoją przygodę z Harrym. Ja przeczytałam, a właściwie pochłonęłam, wszystkie części =)
cho89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania