|
02-06-2009, 12:31
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
W jakiej, bo ja nie mam.
|
|
|
02-06-2009, 15:36
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cytat:
Napisał KaroLh
W jakiej, bo ja nie mam.
|
O ile dobrze pamiętam, to w Gali... ale nie jestem na 100% pewien, bo to było szmat czasu temu.
|
|
|
02-06-2009, 21:35
|
|
|
Member
|
Muzyka owszem, jest fajna, wprowadza magiczną aurę do filmu, aczkolwiek nigdy nie miałam ochoty słuchać jej tak, aby słuchać (tzn nie oglądając Harry'ego). A są takie soundtracki, które z chęcią słucham. Podsumowując: muzyka z HP jest fajna, ale mogłaby być o wiele lepsza.
|
02-19-2009, 20:56
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Muzyka bardzo mi się podoba, szczególnie dwa utwory, nie pamiętam tytułów, ale na samym początku Czary Ognia i w 3 części jak uwalniali Syriusza z Wieży Astronomicznej.
|
02-20-2009, 09:10
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja nie pamiętam całej muzyki, ale najlepsza zapowiada się na trailerach KPK. Nastrojowa i wogóle piękna.
|
|
|
02-20-2009, 15:13
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
No racja, ta w trailerach Księcia jest świetna.
|
02-20-2009, 15:39
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Taak rozpłynąć się można, ale też dobra muza była w WA.
|
|
|
02-25-2009, 20:03
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Muzyka w HP jest inna niż wszystkie, taka, która wprowadza w magiczny nastrój xD
Niektórzy ją wyśmiewają, bo jest całkiem odmienna, niż ta, której na codzień słuchamy ;D
|
|
|
07-16-2009, 16:54
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Muzyka jest czarująca. Szczególnie w pierwszej, drugiej i trzeciej części.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
08-24-2009, 19:59
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Jak już wiele osób napisało, muzyka z HP jest świetna, wprowadza magiczną aurę. Oczywiście zgadzam się. Chciałbym wyróżnić moje ulubione utwory:
1. "Dumbledore's Speech" (Książę Półkrwi, mowa Dumbledore'a na uczcie powitalnej) - na razie mój ulubiony utwór. Jest taki magiczny, mroczny i tajemniczy jednocześnie. Kojarzy mi się z tragedią Toma Riddle'a, o błędach jakie popełnił w swoim życiu. Właśnie ten chór słyszalny w tym utworze jest taki wyjątkowy. Tym utworem określam mroczny klimat "Księcia".
2. "In Noctem" (Książę Półkrwi) - śpiewany przez chór, wprowadzający aurę tragedii.
3. "Opening" (Książę Półkrwi, pierwsze momenty filmu, wstęp, porwanie Ollivandera i atak Śmierciożerców) - utwór, który trzyma w napięciu, buduje aurę niepewności i strachu.
4. "Slughorn's Confession" (Książę Półkrwi, Slughorn powierza Harry'emu swoje wspomnienie) - piękny utwór. Kojarzy mi się z radosnym życiem matki Harry'ego przerwanym wtargnięciem Voldemorta w jej życie i odebraniu go jej.
5. "The Story Continues" (Czara Ognia, pierwsze momenty filmu) - bardzo podoba mi się ten utwór, chociaż nie potrafię wyjaśnić dlaczego.
6. "Voldemort" (Czara Ognia, scena na cmentarzu, odrodzenie Voldemorta) - utwór, który potrafi przekonać, że Czara Ognia to najmroczniejszy ze wszystkich filmów o Harrym Potterze. Przynajmniej dla mnie.
7. "Window To The Past" (Więzień Azkabanu) - po prostu piękny utwór.
8. "Buckbeak's Flight" (Więzień Azkabanu) - przyjemnie się słucha.
8. "Hedwig's Theme" - klasyczny, znany każdemu fanowi utwór.
Ostatnio edytowane przez Iluzjonista : 02-02-2011 o 19:28.
|
|
|
Zasady postowania
|