|
04-03-2008, 17:01
|
|
|
Member
|
RE: Co obecnie czytacie?
Wczoraj wzięłam się i na spokojnie przeczytałam 'Ciao Bambina' - Natalie Fields. Jak ma mój gust fajna, lekka książka, szybko się czyta^^ Polecam. Teraz zaczęłam czytać ( tyaaa... 5 stron^^) ' Zakochane Kundle' - Patsy Brooks
|
|
|
04-05-2008, 10:08
|
|
|
Senior Member
|
Sue Chun - "Chińska lalka" .Jakie to wspaniałe, że gdzieś na świecie jeszcze istnieją książki o siedemnastoletnich dziewczynach, które ,w przeciwieńtwie do większości tego typu bohaterek interesują się czymś więcej poza chłopakami i błyszczykami owocowymi,a ich rozmyślania nie ograniczają się do tego, co ubrać na najbliższą imprezę. Poza tym, to miłe uczucie, kiedy można niemal w pełni utożsamiać się z główną bohaterką, biorąc pod uwagę wszystkie jej cechy - zarówno te powszechnie uznane za pozytywne pozytywne, jak i negatywne.
A tak w ogóle, to polecam azjatyckich twórców - ostatnio ciągle przekonuję się ile wspaniałych rzeczy stworzyli
|
|
|
04-05-2008, 13:45
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Przebrnęłam przez "Nad Niemnem" -matko kochana, jak można tak rozwlec książkę?! Przez te wszystkie opisy to do końca nie wiem o co właściwie autorce chodziło... Masakra.
A teraz poza "Zbrodnią i Karą" chciałabym się wreszcie wziąć za Prachetta.
|
|
|
04-05-2008, 18:06
|
|
|
Senior Member
|
"Chińską lalkę" przed chwilką skończyłam (polecam naprawdę, jako coś lżejszego). Teraz jestem w trakcie czytania (po raz drugi już) "Wielkiego tygodnia" Jerzego Andrzejewskiego.
To książka, którą powinien przeczytać każdy myślący Polak. Mimo, że do dziś nasz naród stara się rozpaczliwie zaprzeczać pewnym "wstydliwym" faktom, to chyba co jak co, ale świadomość włąsnej historii, włącznie z ciemniejszymi jej stronami nie jest powodem do wstydu. Wręcz przeciwnie.
|
|
|
04-06-2008, 16:28
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Obecnie czytam:
-Ania z Avonlea
-Harry Potter i Komnata Tajemnic (chce przeżyć wszystko jeszcze raz) 
- Pamiętnik księżniczki 9 - księżniczka Mia
|
|
|
04-06-2008, 18:55
|
|
|
Member
|
Teraz czytam, a raczej kończę czytać książkę z serii Sabrina Nastoletnia Czarownica ' Wszystko się wali' - Cathy East Dubowski ( eee... jak to się odmienia? ;D) Książka w sumie fajna, lekko się czyta...^^
|
|
|
04-07-2008, 21:17
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
"Anioły i Demony" Browna, niebawem kończę i zabieram się za "Kod Leonarda Da Vinci" 
Im_Ginny: możesz napisać jak tam "Eragon"? Mam na niego "ochotę":P i chciałabym znać opinie innych.
|
|
|
04-10-2008, 17:35
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Nigdy nie przepadałam za serią "Ani z Zielonego Wzgórza". Dla mnie to były nudy...
Do rzeczy. Skończyłam dosłownie przed chwilą pierwszy tom "Noble House" i zaraz zacznę drugą część. Jestem, żeby nie przekląć, śmiertelnie wręcz ciekawa, czy wielkie i tradycyjne Noble House się rozpadnie, że aż ledwo powstrzymuje się od przeczytania ostatnich dziesięciu stron. Ale nie, Natalia będzie silna i przeczyta wszystko po kolei, od początku do końca. Niestety jako, że ta książka mnie bardzo zafascynowała czytałam ją bardzo gorączkowo i nie wszystkie przekręty umieszczone w tym dziele zrozumiałam. Od razu uprzedzam - w tej książce jest bardzo dużo wątków i czasem ciężko jest się połapać kto, jak i gdzie, tym bardziej, że bohaterami są Chińczycy i Euroazjaci ( np. Wu Cztery Palce, lub Uśmiechnięty Czing^^). Ale ogółem zakochałam się....
Oczywiście w tej książce.
Niepewnej chwały określonej chwili.
Skoro nie sądzę.
Skoro wiem, że nie zaznam,
Prawdziwej mocy, która przemija.
Skoro nie mogę pić,
Skąd piją kwiaty drzew i źródła rzek,
bo nic tam już nie ma.
|
|
|
04-10-2008, 20:57
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Noble House... gdzies to już widziałam, ale jakoś nie zwróciłam uwagi... z tego co piszesz, może warto przeczytać? ;-)
Skończyłam "Katarynkę " Bueeee... nienawidzę nowel!
"Najstarszego" odłożyłam - nie mam ochoty.
Gdzieś ostatnio byłam w bibliotece, zabrałam ze sobą "Przeklinam Cię, Ciało" , zapowiada się fajnie, tym bardziej, że lubię książki o narkomanii, anoreksji i takich tam... Zobaczymy jak wypadnie^^'
|
|
|
04-11-2008, 20:58
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Asia "Katarynka" w cale nie taka najgorsza, przynajmniej krótka xD
Ja obecnie czytam "Agnes Cecylia Niezwykła Historia" i zabieram się do czytania "Tajemniczej wyspy".
Cytat:
Joanne Rowling napisał/a:
Im_Ginny: możesz napisać jak tam "Eragon"? Mam na niego "ochotę":P i chciałabym znać opinie innych.
|
Eragon całkiem ciekawy ale zawiesiłam się mniej więcej w środku, odłożyłam go na "później". Jeśli lubisz coś w stylu HP ( A sądzę że lubisz :) ) to warto przeczytać. Chociaż ja najpierw film oglądałam i trochę się na książce zawiodłam, a powinno być na odwrót.
Most valued possession
Hindsight is always 20-20,
But looking back it's still a bit fuzzy
Speak of mutually assured destruction?
Nice story... Tell it to Reader's Digest!
Feeling paranoid
True enemy or false friend?
Anxiety's attacking me, and
My air is getting thin'
|
|
|
Zasady postowania
|