|
04-30-2008, 18:31
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
RE: Religia. [Bóg i Kościół]
Flegma. Ja piszę o discovery, a Ty esej o Cartoon Network.. ciekawe
Cytat:
|
A co do bajek to podkreślam- miałam na myśli bajki Disneya, nie ich pierwotnych twórców.
|
Miss, a ja powtórzę to, co napisała E-Vaire. Disney je jedynie ZEKRANIZOWAŁ, a każda z tych bajek ma innego twórcę. Nie rozumiesz?
|
04-30-2008, 18:58
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cytat:
|
Flegma. Ja piszę o discovery, a Ty esej o Cartoon Network.. ciekawe
|
Tia, a ironia to taki owoc. Mój post był CAŁY o tym kanale, ale jeżeli nie umiałaś go zrozumieć, to cóż, not my problem xP.
|
04-30-2008, 21:06
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
To ja teraz zrobię offtop, za który z góry przepraszam.To będzie do EV.
Może nie zauważyłaś,ale niewiele wnosisz do DYSKUSJI w tym temacie, poza stekiem wyzwisk, ironi i kpiny. Nic sensownego. Więc po co to? To trochę śmierdzi tym co robią ludzie, z których się śmiejesz- nabijaniem postów.
Dziękuje za uwage.
Teraz możesz mnie też obrzucić błotem.
|
|
|
04-30-2008, 23:07
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Cytat:
|
Tia, a ironia to taki owoc. Mój post był CAŁY o tym kanale, ale jeżeli nie umiałaś go zrozumieć, to cóż, not my problem xP.
|
Ironia ironią. W tej dziedzinie również nie można przegiąć, bo wychodzi jedynie bełkot ;p
|
05-01-2008, 11:33
|
|
|
Moderator
|
Hm. A jeśli chodzi o Ateistów. Zapytałam się tego księdza, czy wyrażenie "Bóg istnieje" doglębnie może obrazić Ateistę. Odpowiedział mi: To zalezy od Ateistów. Jedno tylko mnie w nich denerwuje: Że Oni mogą krzyczeć na cały świat, że Bóg nie istnieje, nie ma Boga, a my, Katolicy mamy tylko siedzieć ciho i się modlić.
I nie.! Nie zgadzam się na takie coś. Ja będę mówić, że Bóg istnieje normalnie do mojej starczej śmierci.! Do cholery. Bóg istnieje i ja sobie w Niego wierzę, a Ci, których to obraża nich pocałują się w ... no.
Dziękuję.
PS I szczegół, że dostanę pewnie ostrzeżenie za moje poglądy.
|
05-01-2008, 11:45
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Za bardzo sobie pochlebiacie, sądząc, że ateistów coś obchodzi wasze zadanie i poglądy. Chyba, że "gó*** obchodzi", można włączyć pod to coś, w końcu kał też coś, wtedy się zgodzę. Jak żydzi i homoseksualiści - im więcej się o was mówi, tym silniejsi się stajecie, robiąc z siebie męczenników - a tym samym bardziej napędzacie nagonkę, zniesmaczając jeszcze bardziej.
Każdy człowiek, który broni innemu wyrażać własne zdanie, jest idiotą. Ale wyrażać swoje zdanie można w sposób asertywny ("Bóg istnieje", "Bóg nie istnieje", na pewno takie są), inaczej zwykła dyskusja przerodzi się w sieczkę. Co dzieje się także w tym poście, gdzie część nie potrafi wyrazić się bez obrażania osoby, do której się zwraca. To przykre, bo sami napędzamy to gó***.
|
|
|
05-01-2008, 13:06
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
PS I szczegół, że dostanę pewnie ostrzeżenie za moje poglądy.
|
Ugh, będzie offtop, przepraszam, ale muszę.
Co wy do cholery macie z tymi ostrzeżeniami? To nie jest pierwszy raz, kiedy natrafiam na tego typu tekst. No więc słucham, czy my zabraniamy Wam wyrażania własnego zdania? Karzemy za inne poglądy? Jesteście aż tak biedni i uciśnieni? A admini są tacy źliii? Lady Mary Jane, jak sobie wyobrażasz ostrzeżenie, które miałabyś dostać? "Ma własne poglądy?" Wyraża własne zdanie?" "Wierzy w Boga?" "Ma poglądy różne z poglądami pewnego admina?" Powiedz proszę, bo jestem cholernie ciekawa.
I jeszcze jedno. Wstaw sobie tekst BÓG ISTNIEJE nawet do podpisu, tylko zdecyduj się czy na końcu stawiasz kropkę, czy wykrzyknik.
|
|
|
05-01-2008, 15:34
|
|
|
Moderator
|
Limonko, przykro mi to stwierdzić, ale jesteś w błędzie. Otóż wytłumaczę sytuację: Kiedy na SB został poruszony temat o Bogu, i powiedziałam zdanie 'Bóg istnieje' to E-Vaire poczuła się urażona tym stwierdzeniem i poprosiła Slayerkę o słowne ostrzeżenie dla mnie. A mój poprzedni post wyraża to, że Bóg istnieje, według mnie, i E-V gdyby mogła na pewno wlepiłaby mi za takie coś warna, a że nie może, to pewnie zwróci się do sił wyższych. I masz rację - wsadzę sobie w podpis 'Bóg istnieje' do cholery jasnej z tysiącem wykrzykników.
|
05-01-2008, 15:43
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
i E-V gdyby mogła na pewno wlepiłaby mi za takie coś warna
|
I dlatego właśnie eVaire nie jest i już nie będzie w redakcji.
Cytat:
|
a że nie może, to pewnie zwróci się do sił wyższych.
|
A "siły wyższe" są pozbawione mózgów i ślepo posłuszne rozkazom eV, tak?
Cytat:
|
I masz rację - wsadzę sobie w podpis 'Bóg istnieje' do cholery jasnej z tysiącem wykrzykników.
|
Bosko. A mogłabyś bez spacji przed wykrzyknikiem? Byłoby poprawniej.
|
|
|
05-01-2008, 19:45
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Casanova, nie denerwuj się tak =) Z ludźmi jest taki mały problem. I to bez różnicy, czy z ateistami, czy z katolikami, czy nawet z kucharzami. Po prostu jednych urazi coś innego, na co drugi wzruszy ramionami i jak to ładnie nazwałeś - g*wno go będzie to obchodziło. To zależy od człowieka. A sądzę, że mało kto z dyskutujących tutaj chciałby ateistę obrazić. A przecież nie znamy się, nie mamy pojęcia jak inni zareagują, prawda? Najśmieszniejsze jest to, że ktoś ma dobre intencje a i tak jest mieszany z błotem. I jak tu dogodzić?^^
Cytat:
|
Za bardzo sobie pochlebiacie, sądząc, że ateistów coś obchodzi wasze zadanie i poglądy.
|
To, że Ciebie nie obchodzi, nie znaczy że każdy ateista będzie się tego trzymał
Po drugie u mnie jest taka sytuacja, że w mojej dzielnicy ateiści zachowują się podobnie do Ciebie. Mają własne zdanie, innymi się nie przejmują. Za to w dzielnicy mojej kuzynki ludzie niewierzący w żadnego Boga są bardzo uczuleni na wyrażanie poglądów przez katolików. Jak już pisałam, to zależy od człowieka.
Niepewnej chwały określonej chwili.
Skoro nie sądzę.
Skoro wiem, że nie zaznam,
Prawdziwej mocy, która przemija.
Skoro nie mogę pić,
Skąd piją kwiaty drzew i źródła rzek,
bo nic tam już nie ma.
|
|
|
Zasady postowania
|