|
03-17-2008, 11:41
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Polityka
Dlaczego kiedy rządzi PO to ludzie nie rozmawiają w tym że temacie? xD
Widzę, że chyba co niektórym brakuje braci Kaczynskich i ich ekscesów. Ja przyznam szczerze , że tak- brak mi ich poczucia humoru. Choć nie powiem teraz też bywają śmieszni...:lol:
A sądzicie o kolejnych wyborach? Ja osobiście dziwie się, że PiS jest ''za''. Uważam, że jako partia są w katastrofalnej sytuacji a jeżeli sondaże mówią prawdą (choc nie można im zawierzać) to to będzie sromotna kleska dla tej parii.
To the days I try to lose''
|
|
|
03-18-2008, 15:17
|
|
|
Senior Member
|
Miss Bagwell dobra rozumiem, że obóstwiasz PO, ale bez przesady. Mówili, że zniosą mundurki i zrobią masę innych rzeczy i jakoś tego nie widzę. Ja tam nie jestem za żadną partią.
|
|
|
03-19-2008, 11:40
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
Miss Bagwell dobra rozumiem, że obóstwiasz PO, ale bez przesady. Mówili, że zniosą mundurki i zrobią masę innych rzeczy i jakoś tego nie widzę. Ja tam nie jestem za żadną partią.
|
Po pierwsze nie ubóstwiam bo gdybyś widziała moje posty na forum Platformy to byś wiedziałam, że tak nie jest xD
A po drugie mundurki już obowiązkowe nie są. Teraz wszystko zależy od dyrektorów szkół.
|
|
|
03-20-2008, 12:33
|
|
|
Senior Member
|
Nie są? Chyba się mylisz, bo według prawa są obowiązkowe. Tej ustawy o mundurkach jeszcze nie znieśli, a powinni ;/.
|
|
|
03-20-2008, 19:16
|
|
|
Senior Member
|
Jak chyba większość Narodu, cieszę się ,że PO doszło do władzy, bo to daje jakieś większe nadzieje na rozwój naszego kraju. Oczywiście jak będzie - okaże się. A swoją drogą szkoda, że Tusk woli o sprawach kobiet rozmawiać z biskupami niż z samymi kobietami. No ale cóż. Widocznie tak się bardziej opłaca.
|
|
|
03-21-2008, 10:15
|
|
|
Super Moderator
|
Ja tez się cieszę, że PO doszlo do władzy... Chociaz PO nie do końca sie spisuje...
Z resztą mysle, że większość, która głosowała na PO nie miała jakiś ogromnych nadzieji. Myślę, żę wiekszość ludzi głosowała na PO żeby pozbyć się chociaz jednego brata bliźniaka. A czemu chcieli to zrobić? Ja byłam przerazona (i jestem nadal) jak ktoś tak nietolerancyjny może rządzić państwem. Jestem na tym punkcie uczulona  Z resztą miałam wrażenie, że zrobiom nam tu jakies kościelne getto... Kto nie jest chrześcijanem ten nie ma nic do powiedzenia... (Sama jestem wierząca)
Jakos mi sie nie uśmiechało aby państwem rządzili bliźniacy, którzy zrobili nas w pewnej sprawie w konia... I to mnie strasznie do nich zniecheciło! (nie wiem czy mam pisac o co mi chodzi...) Gdybym mogła głosować to tez głosowałabym na PO.
A co do tematu to bardzo fajny. Polityka jest potrzebna! Ja sie polityka interesuje... Chociaz w nawale prac domowych i szkoły czasami przez tydzień nie mam okazji obejrzec wiadomości! I potem nie wiem co się dzieje. Dla mnie to straszne ;P
|
03-21-2008, 19:09
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
Ja tez się cieszę, że PO doszlo do władzy... Chociaz PO nie do końca sie spisuje...
|
Tak? A jakiś konkret? Bo takim hasłem to sobie może każdy głupi zarzucić i myśli, że świruje B)
Cytat:
Z resztą mysle, że większość, która głosowała na PO nie miała jakiś ogromnych nadzieji. Myślę, żę wiekszość ludzi głosowała na PO żeby pozbyć się chociaz jednego brata bliźniaka. A czemu chcieli to zrobić? Ja byłam przerazona (i jestem nadal) jak ktoś tak nietolerancyjny może rządzić państwem. Jestem na tym punkcie uczulona smiley Z resztą miałam wrażenie, że zrobiom nam tu jakies kościelne getto... Kto nie jest chrześcijanem ten nie ma nic do powiedzenia... (Sama jestem wierząca)
Jakos mi sie nie uśmiechało aby państwem rządzili bliźniacy, którzy zrobili nas w pewnej sprawie w konia... I to mnie strasznie do nich zniecheciło! (nie wiem czy mam pisac o co mi chodzi...) Gdybym mogła głosować to tez głosowałabym na PO.
|
No jest w tym dużo racji bo Polacy 21 października 2007 roku pędzili do urn by głosować przeciwko jednej opcji a nie na by poprzeć tą konkretną. Właściwe to jest dla PiS poważny znak, że coś jest nie tak, jeżeli wyborcy idą do urną by pozbyć się dotychczasowej władzy.
A nietolerancja Kaczyńskich to rzeczywiście ich główny problem, ale nie można wymusić na kimś na zmiany poglądów bo '' tego oczekuje społeczeństwo'' Cieszę się po części, że panowie Kaczyńscy nadal pozostają sobą a nie udają kogoś innego.
|
|
|
03-21-2008, 22:04
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Cytat:
|
Cieszę się po części, że panowie Kaczyńscy nadal pozostają sobą a nie udają kogoś innego.
|
Szczerze to wolałabym aby jednak się nieco zmienili. ;] Ich podejście do wielu spraw jest czasami groteskowe. ;]
Co do PO, cieszę się że są przy władzy. Choć wiadomo, że nie zawsze jest tak jak chcemy, ale jednak wole aby mój kraj reprezentował pan Tusk niż były [na szczęście] premier Kaczyński. ;]
|
|
|
03-22-2008, 10:10
|
|
|
Super Moderator
|
Cytat:
|
Tak? A jakiś konkret? Bo takim hasłem to sobie może każdy głupi zarzucić i myśli, że świruje
|
Powiedziałabym, że wychodzi na wierzch cała kiełbasa wyborcza  Tyle, że kiełbacha była zawsze, więc nie mam co narzekać chyba. nie?
Cudów nie należy się spodziewać po tak krótkim czasie więc... czekam 
Jestem ciekawa jak Pan Tusk poradzi sobie dalej.
Cytat:
|
A nietolerancja Kaczyńskich to rzeczywiście ich główny problem, ale nie można wymusić na kimś na zmiany poglądów bo '' tego oczekuje społeczeństwo''
|
Pewnie, że nie można. Nie oczekuję, że zmienią poglądy specjalnie dla mnie.
Na tym polegaja wybory. Wybierasz tych którzy swoimi poglądami najbardziej Ci pasują.
A skoro Panowie Kaczyńscy wydaja mi się nietolerancyjni, to ja wybieram kogos innego. Tak to należy rozumieć Miss B)
|
03-26-2008, 09:48
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Szczerze to wolałabym aby jednak się nieco zmienili. ;] Ich podejście do wielu spraw jest czasami groteskowe. ;]
Co do PO, cieszę się że są przy władzy. Choć wiadomo, że nie zawsze jest tak jak chcemy, ale jednak wole aby mój kraj reprezentował pan Tusk niż były [na szczęście] premier Kaczyński. ;]
|
No z ty ostatnim to się zgodzą chyba wszyscy 
Parę miesiecy teu rozmawiałam z niemcem , który soczyście gratulował na Polakom dobrego wyboru nowego rządu... Nie ma co...xD
Cytat:
Powiedziałabym, że wychodzi na wierzch cała kiełbasa wyborcza Tyle, że kiełbacha była zawsze, więc nie mam co narzekać chyba. nie?
Cudów nie należy się spodziewać po tak krótkim czasie więc... czekam
Jestem ciekawa jak Pan Tusk poradzi sobie dalej.
|
Wiesz ja osobiście też się cudów nie spodziewam, ale czekam na zmiany a to się raczej nie mieści w kategorii cudu. Ale jeżeli spojrzeć na to z perspektywy władzy poprzedniej to kto wie czy Tusk i PO to nie cud...:lol:
Cytat:
Pewnie, że nie można. Nie oczekuję, że zmienią poglądy specjalnie dla mnie.
Na tym polegaja wybory. Wybierasz tych którzy swoimi poglądami najbardziej Ci pasują.
A skoro Panowie Kaczyńscy wydaja mi się nietolerancyjni, to ja wybieram kogos innego. Tak to należy rozumieć Miss
|
Tylko że Kaczyńscy nie tylko tobie wydają się nietolerancyjni i to jest problem. Zauważył to cały świat.... :rol:
|
|
|
Zasady postowania
|