Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Postacie

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-01-2008, 13:44   #61
Hermiona HP
Senior Member

Hermiona HP na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Do jakiej postaci jesteś podobny?

Z wyglądu to ja przypominam Hermionę, tak twierdzi mój wuja i ja mu przyznaję rację, z charakteru to chyba mieszanka Luny i Dracona. Luny, bo też nieraz, nawet mogę powiedzieć często, mam takie odchyły od normalności i zachowuję się jakbym żyła w totalnie innym świecie, a z Dracona to ja mam tę jego wredność, potrafię gościa tak załatwić, tak mu dogadać, że mokra plama po nim nie zostanie.
[small]
Ja bym nawet wybaczyła WYGLOND i TOM wredność. Ale DRAKONA nie odpuszczę! WARN! Muahahah. Li.[/small]
Hermiona HP jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-07-2008, 15:48   #62
karciaa11hpfans
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do karciaa11hpfans

Myślę, że jestem podobna do Ginny... Silna psychika, stalowy charakter i czasem wredne zachowanie... Podobnie jak Ginny, nie lubię płakać i okazywać uczucia... Gdy kto ze mną zadrze - jego pech... Będę pamiętać to przez długi czas... Pod tym względem mogę się porównać do Snape'a albo Malfoya (pamiętacie, jak po kilku latach przypomniał Harry'emu ich rozmowę, gdy byli w 1 klasie?) Tak jak Fred i George lubię robić przypały i dążę do celu (próby odzyskania pieniędzy od Bagmana.) Ah, to tyle. ;p

[small]Litości, używanie polskich znaków nie boli! Limonkowa.[/small]
karciaa11hpfans jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-15-2008, 13:33   #63
paulka95
Junior Member

Hmmmm... Z wyglądu to troszkę Bellatriks (tylko ja nie mam takich wielkich oczów, ani taaaakich włosów...) Mam ciemne włosy, jestem wysoka itd. Z charakteru to troszkę do Hermiony, bo się dobrze uczę, troszkę do Ginny, bo się nie "rozklejam" od razu, troszkę do Luny, bo ładnie maluję, troszkę do Bellatriks, bo czasami jestem "troszkę" złośliwa dla niektórych... Ale jest ta różnica, że ja nigdy bym się nie zabujała w kimś tak ohydnym jak Voldek!!!

[small]Ja rozumiem, że zasady poprawnej pisowni są trudne, ale zapamiętać, że przed BO i ŻE stawiamy przecinek chyba nie jest aż tak ciężko... Li. [/small]
paulka95 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-10-2008, 13:23   #64
Gosia27
Czytelnik horoskopów

Do jakiej postaci jestem podobna? Hmm chyba do Nimfadory Tonks, też lubię bawić się włosami i zmieniać ich kolory, zwłaszcza na czerwony , jestem trochę taką samą niezdarą jak Tonks . Z charakterem też jestem prawie jak ona
Gosia27 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-16-2008, 17:08   #65
xHermionax
Member

Z wyglądu - Hermiona (co widać na moim avku) Każdy kogo spotykam mi to mówi. Czy osobę znam czy nie to pierwsze co pada: "Jesteś podobna do Hermiony Granger". Nie raz mi się tak zdarzyło, a w uzdrowisku jak byłam to miałam przezwisko "Hermiona lub Herma".

Z charakteru - trudno mi powiedzieć. Hermiona? Fakt, Uczę się dobrze ale nie tak jak ona. Czasem nawet Ron bo jestem śmieszna i każdego (nie wiedząc czemu) rozśmieszam. A może i Harry? Bo odważny... Albo..albo.. albo. Jestem sobą, ale jak to każdy mam coś z innych ludzi^.^
xHermionax jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-19-2008, 00:16   #66
Fidelisa
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Fidelisa

Ja chyba w każdej postaci potrafiłabym znaleźć coś z siebie, ale wymienię te, które akurat przychodzą mi do głowy...

Luna Lovegood- ktoś mi kiedyś powiedział, że jak się tak zapatrzę w przestrzeń i zacznę mówić "niedokońcawiadomooczym", albo widzę rzeczy, których inni nie widzą, to jestem bardzo podobna do panny Pomyluny. Mam swój własny świat, niezrozumiały dla innych. Czasami jestem sama, ale mi to nie przeszkadza, bo mam kilka osób, które uwielbiam. A tak poza tym to na każdy temat mam własne zdanie i nie dam sobie wmówić niczego przez "Proro...", znaczy przez innych xD

Nimfadora Tonks- przemilczmy fakt, że chciałabym mieć różowe włosy (po prostu kocham takie "nietypowe" kolorki, ale od wszelkich farb trzymam się z daleka). Nie tak dawno musiałam płacić za szkody w sklepie z ceramicznymi figurkami, a to już chyba jakieś podobieństwo. Ogólnie czuję się z Dorą związana emocjonalnie, ale trudno mi to logicznie opisać.

Remus Lupin- to podobieństwo objawia się głównie wyciem do księżyca podczas pełni (najlepiej w towarzystwie telefonicznym). Jestem życzliwa i łagodna dla większości osób. Na codzień raczej spokojna, nie próbuję być w centrum uwagi.

Ślizgon- nie mogłam się zdecydować, który xD. Potrafię być wręcz potwornie złośliwa i cyniczna (chociaż tylko w stosunku do wrogów).

No i teraz takie mniej ważne podobieństwa...

Hermiona Granger- bardzo, bardzo, bardzo podobna do fryzura do jej w "KF" i "KT".

Bellatrix Lestrange- czasami śmiech xD (choć nikt mi tego otwarcie nie powiedział).
Fidelisa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-29-2008, 15:42   #67
Czarownica17
Member

Czarownica17 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Czarownica17

Luna Lovegoood- Jestem powalona, gadam głupoty, zachowuje się inaczej niż wszyscy, niektórzy mają dośc mnie i mojego zachowania, często myśle o niebieskich migdałach,ogólnie to jestm roztargniona
,ale i tak sie nie zmienie!!!

Nimfadora Tonks-Niezdarna!!! Często zaliczm glebę.Roztrzepana.Lubie się wyróżniać........no i nie wiem ale coś z niej mam...tylko jeszcze nie wiem co.
Czarownica17 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-12-2009, 20:46   #68
Hermiona002
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do Hermiona002
Domyślnie

Ja to się utożsamiam z Draco.
No co mam powiedzieć ale z Pomyluną to nie a w zasadzie nie mogę
wymieniać poszczególnych swoich cech bo ja mam te same co Draco.
Hermiona002 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-12-2009, 20:51   #69
KaroLh
Praktykant Voodoo

KaroLh na Harry Potter Forum

Domyślnie

Harry Potter - trochę odważny i honorowy jestem.
-Hermiona Granger - chciałbym najlepiej się uczyć.
-Nevile Longbottom - nieśmiał, niezręczny.
-Draco Malfoy -niekiedy chamski
-Luna Lovegoood - odpływam w marzenia

Tyle mam cech z tych postaci.
KaroLh jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-18-2009, 14:23   #70
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Taki temat już był(Postacie>Z jaką postacią macie najwiecej wspólnych cech)

Ja też jestem raczej mieszana. Chyba najbardziej podobna do Luny: marzycielka o błyskotliwej wyobrażni, czasem mówię dziwne rzeczy i mam odmienne poglądy od reszty klasy. Jednak wierzę w wyznaczone cele i to dodaje mi poweru (tak jak np Luna i jej ojciec wierzyli w odnalezienie chrapaka krętorogiego i pisali o tym w " Żonglerze"). Czasem jestem sceptyczna i przemądrzała jak Hermiona, ale częściej można ze mna pożartować tak jak z Ronem. Moim marzeniem tak samo jak najmłodszego z braci Wesley jest wycieczka do Hogsmeade i wybranie się do Miodowego Kotła. Bywam sarkastyczna jak Severus a zamiłowanie do czekolady mam po Lupinie. No i wreszcie Hagrid: bzik na punkcie pewnych rzeczy.

Ostatnio edytowane przez Hermiona1334 : 01-30-2010 o 18:05.
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania