|
12-05-2009, 15:59
|
|
|
Administrator
|
Cytat:
|
i przedłużali akcję (pogoń za Victorią)
|
Ty nie jesteś poważna? To była mistrzowsko zrobiona scena, zresztą moja ulubiona w całym filmie. Zwolnione tempo, kruk, który miał pokazać, że Victoria jest szybsza od ptaka... No i Thom Yorke "Hearing Damage" w tle.
Aha, no i widocznie zależy od sali kinowej, bo moja wstrzymała oddech na zakończeniu, a kiedy zrobił się czarny ekran, wszyscy mieli miny pt. "What the fuck?", a po chwili rozbrzmiały głośne owacje. Pisałam z trzema kumpelami, które miały pokaz w tym samym czasie (premiera nocna) w trzech innych miastach i mówiły, że reakcja była taka sama.
Zresztą ja się w ogóle nie zgadzam z Twoją recenzją xD.
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
|
|
|
12-05-2009, 16:32
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ależ ja jestem w 100% poważna ;D Mi scena też się podobała, muzyka też była na plus, ale jak na mój gust trochę za długa. Zamiast pokazać kilka scen pogoni to wlepili to w jedno.
A co do reakcji ludzi. Ja nie byłam na pokazie premierowym i to pewnie też miało wpływ na to że nie było owacji  Jak pisałam u mnie też wszyscy byli w szoku, i tak jak u Cb wstrzymywali oddech - jednak oklasków nie było.
|
|
|
12-05-2009, 19:50
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja jak Byłam, o pod koniec Filmu Ludzie na głos gadali "Co To Ku*wa Ma być, Oni sobie jaja robią?", Przy scenie Gdy Alice pokazywała Aro Swoją Wizję, Caluteńka Sala Się Śmiała, Ogólnie Ja się Na KwN Strasznie śmiałam.
|
12-05-2009, 20:45
|
|
|
Moderator
|
Cytat:
|
Ty nie jesteś poważna? To była mistrzowsko zrobiona scena, zresztą moja ulubiona w całym filmie. Zwolnione tempo, kruk, który miał pokazać, że Victoria jest szybsza od ptaka... No i Thom Yorke "Hearing Damage" w tle.
|
Całkowicie się zgadzam. Poza tym Rachelle Lefevre jest tak masakrycznie piękna i nawet nie musieli jej za bardzo charakteryzować na wampirzycę. Kurdę, naprawdę kocham jej włosy i oczy i usta i w ogóle.

Jakaś kompletna masakra. <333
|
12-06-2009, 08:40
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Scena z Victorią była niesamowita. Niektóre momenty w filmie bardzo mnie rozmieszały. Jak Jacob zdjął koszulkę i podarował ją Beli żeby otarła krew to wybuchnęłam śmiechem. Tak samo jak zwolnili tępo, jak Bella biegła żeby uratować Edwarda. Biegnie normalnie a tu nagle przy fontannie taka za wiecha. No myślałam, że nie wytrzymam. Ogólnie film mi się spodobał.
|
|
|
12-06-2009, 11:11
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
Ja jak Byłam, o pod koniec Filmu Ludzie na głos gadali "Co To Ku*wa Ma być, Oni sobie jaja robią?", Przy scenie Gdy Alice pokazywała Aro Swoją Wizję, Caluteńka Sala Się Śmiała, Ogólnie Ja się Na KwN Strasznie śmiałam.
|
Kropka w kropkę to samo u mnie ;D
|
|
|
12-06-2009, 21:14
|
|
|
Administrator
|
No, bo sparkling Bella to był chyba jakiś żart ^^. Szczególnie, że KBitch piękna nie jest, nawet ucharakteryzowana na wampirzycę.
Nadal nie uważam pogoni za Victorią za zbyt długą. W Twilight strasznie denerwowało mnie to, że każda scena była krótka i sprawiała wrażenie pociętej. W New Moon w końcu mamy jakąś ciągłość.
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
|
|
|
12-07-2009, 17:55
|
|
|
Super Moderator
|
http://www.joemonster.org/filmy/2093...niu_Guillermo_
Proszę o wybaczenie, że nie napisze nic wiecej. Przed chwilą to znalazłam i mam zamiar sie podzielić. =D Chociaz znając życie (i Claire^^) to już to widzieliście.
|
12-08-2009, 08:44
|
|
|
Super Moderator
|
Dobra, wróciłam wczoraj z kina, dzisiaj nie chce mi się iść na lekcje, więc dodam coś od siebie =D.
Pierwsza scena. Piękna była. Kolory, błyszczący Edward... Ah. Urodziny w sumie też mi się podobały. A moja ulubiona scena z całego filmu, to pogoń za Victorią. Kocham, noo. I nie tylko moment z krukiem, uwielbiam też końcówkę akcji, gdy widać te przyspieszenie, falujące powietrze oraz jak ona rozkłada ręce i skacze z tego klifu. Bo to chyba był klif, nawet nie wiem XD. Do wody, w każdym razie. I racja, piękna jest. Najpiększniejsza z całej obsady. I kocham jej włosy. Dlaczego nie zaproponowali jej roli w Zaćmieniu? Bryce Dallas Howard jest taka przeciętna... Poza tym widać, że jest inny reżyser, Chris Weitz. Według mnie dobrze się spisał. Podobało mi się również mijanie tych miesięcy, pory roku za oknem, muzyka w tle. I super był ten moment na początku jak Alice przeskoczyła barierkę w szkole : D.
Co uważam za minusy:
- Soundtrack. A dokładnie Alexandre Desplat. Tu już nie było tej specyficznej atmosfery z pierwszej części, którą szczególnie oddawały utwory Carter'a Burwell. Ten motyw, który się u niego przewijał, w NM został całkowicie pominięty. A szkoda, bo to było mistrzowstwo.
- Za mało Kajusza. Miał zmrużyc oczy jak jaszczurka, no heloł XD. A i tak w ogóle on świetny jest. Kocham.
- Końcówka. Pół sali zaczęło się śmiać XD.
- No i właśnie. Kristen jako wampir nie jest piękna, w ogóle niezmieniona. No, oprócz skóry.
Jak dla mnie... 5/10. A piski "Edward, Edward" na sali mnie demotywowały najbardziej. A, i jeszcze te tłajlajtfanki robiące sobie zdjęcia z plakatami, myślałam, że tam zaraz zajebię się ze śmiechu XD.

Kocham go.
Gnębi XD. Czupakabra XDD.
"Mój związek się zakończył. A dokładniej, zniknęły moje koty, które były dla mnie jak dzieci, co nie każdy będzie w stanie zrozumieć. Nie jestem osobą, która jest w stanie odnosić się emocjonalnie do żywych istot, ale byłem bardzo przywiązany do swoich kotów, być może dlatego, że były jedynymi ludźmi, którzy nie mogli mnie osądzić, bo nie potrafią mówić."
Ostatnio edytowane przez Sarahis : 12-08-2009 o 08:51.
|
|
|
12-08-2009, 14:55
|
|
|
Super Moderator
|
Ej, sorry że ja tu ciągle offtopuję, ale czuję wielką potrzebą napisania, a nie do końca mam o czym, bo filmu nie oglądałam. xD
Znaczy teraz jestem w trakcie oglądania NM w wersji tak żałosnej, że się nie będę o niej wypowiadać. Obejrzałam w ciągu dwóch dni niecałą godzinę filmu bo nie mam na wiecęj czasu. xD
I generalnie film jak do tej pory oglada sie dosyć miło. (Pomijając to że **jowa wersja-.-)
Taki film, żeby spotkać się w damskim gronie i podniecać danym aktorem lub go zjechać, popijając herbatkę i wpieprzając niezdrowe chipsy.
Wracając do tematu to dobijają mnie dialogi. Te rozmowy są... No sama nie wiem. Mam wrażenie, że dłuższe są przerwy między zdaniami niż same wypowiedzi. xD
Jeśli chodzi o tego aktorzyne na górze to nigdy nie przepadałam za blondynami. xD Dlatego wolę go w wersji z filmu "Sweeney Todd". Długie czarne/ciemne włosy są bardziej mniam.
Tak dla porównania. http://whattheforks.files.wordpress....bell_bower.jpg
|
Zasady postowania
|