|
10-20-2008, 19:07
|
|
|
Junior Member
|
moją najnudniejszą książką była "Mała księżniczka". To jedyna książka, którą zaczęłam czytać, a nie skończyłam...Warto dodać, że ja książki dosłownie pożeram...... Nawet "W pustytni i w puszczy" zmęczyłam..... Ale "Krzyżacy" trafią chyba na listę książek, których nie zdołałam zmęczyć.........
|
|
|
10-26-2008, 18:49
|
|
|
Junior Member
|
Mi sie zupełnie nie podobał "Władca Lewewu" i "W krainie Kota" D. Terakowskiej.
|
|
|
11-14-2008, 14:47
|
|
|
Mięso armatnie
|
BURSZTYNY!
jest to zbiórt opowiadań historycznych. Usnąć można.
|
|
|
11-21-2008, 11:22
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Trylogia "Czyny Paksenarion". Bohaterka jest tak obrzydliwie szlachetna i przyzwoita, że dobrowolnie oddaje się "siłom zła" na tortury, gdzie zostaje zgwałcona, następnie okaleczona znakami sekty i wypuszczona, by swoim zdeformowanym ciałem być świadectwem, jak skończą obrońcy wiary.
Oczywiście później delikatnie ingeruje bóg bohaterki, uleczając ją i wlewając jeszcze więcej siły woli sratata, same wspomnienia przywołują mnie o mdłości. I nie chodzi o to, że jestem usposobiony antyreligijnie.
Na stos.
|
|
|
11-23-2008, 12:10
|
|
|
Junior Member
|
Najnudniejsza ksiazka jaka czytalem byla zdecydowanie "Opowiesc Wigilijna" K.Dickensa
Jest tak przewydiwalna ze mozna zemdlec a do ego musialem ja przeczytac w dwa dni to byla katorga
|
|
|
12-01-2008, 18:08
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Cytat:
|
Czytałam taką w drugiej klasie podstawówki. "Spotkanie nad morzem".
|
O ile dobrze wiem, ta lektura jest omawiana w klasach 4-6, najprawdopodobniej w 4. A jeśli zdołaliście ją przeczytać i zrozumieć mając jakieś 8 lat to naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem...
A tak czytając kilka ostatnich stron, zauważyłam, że często wspominacie o "Syzyfowych pracach". Moim zdaniem jest to ciekawa książka, aczkolwiek nie dziwię się, że jednym się podoba, a innym już nie. Nawet lubię książki nawiązujące do historii Polski.
|
|
|
12-07-2008, 11:06
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Antygona, zdecydowanie .
Choć nie mam raczej stycznośći z nudnymi książkami , teraz zaliczam Antygonę, podręcznik do matmy i wcześniejsze, o których pisałam .
|
|
|
12-07-2008, 20:57
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Najgorzej szło mi czytanie " Dziejów Tristana i Izoldy". Wogóle nie zaciekawiła mnie ta książka,była nie w moim typie bo nie bardzo lubię romansy.Kolejną nudną książką są "Krzyżacy",czytając ich prawie zasypiałam.Pomijając lektury nie mogłam się zabrać za przeczytanie 6. tomu HP,pierwszy rozdział wydawał mi się taki nudny,że nie chciało mi się czytać dalej.
Ostatnio edytowane przez Blackxxx : 12-10-2008 o 17:59.
|
|
|
12-09-2008, 21:52
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Boże, no już chyba kilka razy wspomnieliście o "Antygonie" a ja muszę ją przeczytać do przyszłego tygodnia ;/. I już mi się nie chce, zresztą nie lubię dramatów...
A co do "Dziejów Tristana i Izoldy" to u mnie w szkole są właśnie przerabiane, ale na podstawie fragmentu zamieszczonego w podręczniku szkolnym. Miałam napisać z tego streszczenie, ale po połowie doszłam do wniosku, że dawno nie siedziałam przy komputerze xD
Ostatnio edytowane przez herma_007 : 12-10-2008 o 17:16.
|
|
|
12-16-2008, 15:42
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
zdecydowanie krzyżacy!!!
|
|