Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-31-2008, 14:54   #71
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie RE: Polityka

Cytat:
Zdaję mi się jednak, że Teletubisie to nie był niestety kiepski żart, bo sprawa wyglądała dosyć, pff poważnie. :P Oczywiście dla pani Sowińskiej. Co do tej drugiej sprawy, sex jest czymś bardzo prywatnym, każdy postrzega go inaczej. Dla mnie takie zabranianie jest czymś totalnie głupim, bo wiadomo zakazany owoc smakuje najlepiej. ;]

No ja w ogóle uważam za idiotyczne by ingerowac w czyjeś życie seksualne w 21 wieku B) A z tym ostatnim zdaniem zgodzę się w stu procentach! Taką decyzją tylko podnieci ciekawosc nastolatków!
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-02-2008, 00:05   #72
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Hmm... Ja owszem, interesuję się polityką, ale przyznam, że nie na bieżąco. Co prawda, śledziłam całe te wszystkie akcje wyborcze itd. ale nie chciałabym w przyszłośći być kimś, kogo wiąże coś ze sprawami politycznymi^^

Oczywiście, mam swoich ulubionych polityków, i jest m.in. nim Donald Tusk, ale równie dobrze mogę powiedzieć, że cały Polski Sejm, to jedno wielkie Przedszkole przez Duże Pe. Ha! Niby wykształceni ludzie, poubierani w stroje od Gucciego czy Armaniego, kupa kasy, ale pomysłów? Chociażby troszkę inwencji twórczej? Zero! Czasami, gdy oglądam wiadomości, i słyszę o tych wszystkich aferach łapówkarskich, to często zastanawiam się dlaczego takie rzeczy się dzieją, skoro w naszym rządzie są odpowiedni ludzie, aby to zwalczać? Chyba, że nic nie robią (No, moze tu przesadzam, ale z pewnośćią mogę powiedzieć, że w porównaniu do innych krajów europejskich w skali korupcji Polska jest na pierwszym miejscu. ) Czy to nie straszne? Są te wszystkie PZPN-y i te zarządy, biura antykorupcyjne, a nadal słyszy się o przekrętach. Nie chciałam tu rozmawiać o łapówkach czy właśnie przekrętach, ale głównie chodzi mi o to, że polski rząd, wydawałoby sie ma to wszystko za przeproszeniem W D*pie i prezydent oraz premier pewnie myślą, że to samo przejdzie ... Pff - nie jestem taka pewna.

Sprawy tych całych Teletubisiów nie będę pruszać, bo ta cała akcja jest infantylna i nie warto jej w ogóle komentować. A co do O. Rydzyka, to fajny gość ; D <dżołk> ;] Z resztą nie wiem po kiego grzyba ;] Polski kośćiół miesza się w sprawy polityczne naszego kraju? O. Rydz ma za mało rzyczy na głowie? Pff.

Ogółem uważam stan polskiej polityki za fatalny i przerażający.

Pozdrawiam,
Mary Jane
Stary 04-11-2008, 17:51   #73
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Cytat:
Oczywiście, mam swoich ulubionych polityków, i jest m.in. nim Donald Tusk, ale równie dobrze mogę powiedzieć, że cały Polski Sejm, to jedno wielkie Przedszkole przez Duże Pe. Ha! Niby wykształceni ludzie, poubierani w stroje od Gucciego czy Armaniego, kupa kasy, ale pomysłów? Chociażby troszkę inwencji twórczej? Zero!
No wiesz ja bym tam w życiu nie odmówiła inwencji twórczej panu Kurskiemu z PiS za piękne orędzie :lol:

Cytat:
Czasami, gdy oglądam wiadomości, i słyszę o tych wszystkich aferach łapówkarskich, to często zastanawiam się dlaczego takie rzeczy się dzieją, skoro w naszym rządzie są odpowiedni ludzie, aby to zwalczać?

Choćby nie wiem kto w rządzie był i jak najlepsze miał intencje korupcja będzie zawsze. Póki ''się kręci'' to nie ma szans na jej zwalczenie.

Cytat:
Chyba, że nic nie robią (No, moze tu przesadzam, ale z pewnośćią mogę powiedzieć, że w porównaniu do innych krajów europejskich w skali korupcji Polska jest na pierwszym miejscu. )
Zbyt śmiała wypowiedz jak na kogoś kto raczej nigdy nie zetknął się z prawdziwą p0lityką prawda?

Cytat:
Czy to nie straszne? Są te wszystkie PZPN-y i te zarządy, biura antykorupcyjne, a nadal słyszy się o przekrętach.
PZPN jest tylko jeden B)

Cytat:
A co do O. Rydzyka, to fajny gość ; D <dżołk> ;] Z resztą nie wiem po kiego grzyba ;]
Ojej pokrewna dusza!!

Cytat:
Ogółem uważam stan polskiej polityki za fatalny i przerażający

W stu procentach wole polską politykę niż np. rządy jakie panują w Rosji czy Chinach. Cieszmy się tym co mamy nawet jeżeli czasem dostajemy od państwa w dupę .Pocieszmy się tym , ze chińczykom czy rosjanom cały czas coś siedzi w tyłku.
Stary 04-12-2008, 11:03   #74
gnebiwtrysk
Super Moderator

gnebiwtrysk na Harry Potter Forum

Cytat:
W stu procentach wole polską politykę niż np. rządy jakie panują w Rosji czy Chinach. Cieszmy się tym co mamy nawet jeżeli czasem dostajemy od państwa w dupę .Pocieszmy się tym , ze chińczykom czy rosjanom cały czas coś siedzi w tyłku.
Tu się muszę zgodzić. W polsce m,amy, to co mamy, ale nie ma co płakać. Sytuacja w Rosji czy na Ukrainie jest o wiele gorsza. My mamy przynajmniej wolność słowa! My możemy krytykować rząd, śmiac się z niego... Nie jest źle B)
Stary 04-12-2008, 12:37   #75
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Cytat:
Tu się muszę zgodzić. W polsce m,amy, to co mamy, ale nie ma co płakać. Sytuacja w Rosji czy na Ukrainie jest o wiele gorsza. My mamy przynajmniej wolność słowa! My możemy krytykować rząd, śmiac się z niego... Nie jest źle smiley

Jeżeli z rządu można się śmiać nie bojąc się przy tym , że następnego dnia rano wbije do nas ABW to rzeczywiście- jest jak najbardziej w porządku. A jeśli Tusk dogadał się z Kaczyńskim w sprawie ratyfikacji to jest już wspaniale. B)
Odpowiedz

Zasady postowania