Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-20-2008, 10:43   #821
Expecto Patronum
Senior Member

Expecto Patronum na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Expecto Patronum
Domyślnie RE: Gryffindor

*Razem z Clover i Im poszedł do lochów na zajęcia ze Snapem*
*gdy weszli do podziemi usłyszeli dobrze im znany drwiący śmiech ślizgonów wyśmiewających się z małego pierwszoroczniaka który zgubił się w zamku.
Clover, Im i Ex obdarzyli malca uśmiechami co chyba dodało mu pewności siebie i ruszył do przodu szukając klasy w której miał teraz lekcje.
Gdy Im, Ex i Clover usiedli w rzędzie ławek gdzie siedzieli gryfoni Snape wszedł do klasy i w tej samej chwili wszystkie szepty umilkły*
- Oddam dziś wam wypracowania z poprzedniej lekcji. - syknał Severus i umilkł wpatrując się przez chwilę w szepczących Im i Ex.
- Ale zanim to nastanie, panna Im i pan Patronum wstaną i staną na środku klasy gdzie będą opowiadać jak nalezy zrobić eliksir dodający vigoru.
*Ex i Im wstali posłusznie i stanęli po środku klasy.Kilku ślizgonów wybuchnęlo śmiechem czego Snape oczywiście jak zawsze niby niezauważył.*
- No więc panie Patronum.Jak przyrządzić eliksir dodający vigoru?
*Expecto milczał ale po chwili wymruczał : Nie mam pojęcia.*
- Tak więc ty i panna Im dziś o szóstej macie u mnie szlaban.
- Ale przecież ona nic nie zrobiła. - zaprotestowł ex wskazując na Im. - Dlaczego dajesz jej szlaban.
- Nie zapominaj się Patronum! - warknął Snape. - Panna Im także zasłużyła na...
- Nie zasłużyła na żądną karę! - krzyknał Ex.
- Dwutygodniowy szlaban Patronum tylko dla ciebie nie dla panny im ale następnym razem ona i tez zostanie ukarana.A teraz obydwoje siadać!
*Ex i Im wrócili do ławki i gdy zadzwonił dzwonek wyszli z klasy*

Śmierciożerca

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...uc_Viatour.jpg
Auuuu wilkołaczki auuuu ! xDD

Ciemny loch
Gorący proch
Trochę krwi
W oddali drzwi

http://sedan.blox.pl/resource/muz60.jpg
Expecto Patronum jest off-line  
Stary 03-20-2008, 16:34   #822
Im_Ginny
Praktykant Voodoo

Im_Ginny na Harry Potter Forum

* Im waliła się po głowie książka*
- Jak ja tego wrednego nietoperze nienawidzę - powiedziała Im
*Im , Ex i Clo szli w kierunku wielkiej sali*
- Oj przestań nie jest taki najgorszy - mruknęła Clov
*Im przeszyła dziewczynę spojrzeniem*
- Czasem się zastanawiam jaki cudem trafiłaś do Gryffindoru - Clov wyglądała jak by miała rzucić się na Im - dobra ... dobra , żartuję
- Co mamy po obiedzie - spytał Ex , chcąc zmienić temat pomiędzy dziewczynami
- Chyba ... - zastanowiła się chwilę Im - OPCM - dokończyła za nią Clov
* Gdy trójka dotarła do Wielkiej Sali rozdzielili się siadając w różnych miejscach przy stole Gryffidoru : Clov usiadła z Kam , a Im obok Ex'a i Maj , Pawła którzy żywo o czymś rozmawiali*
- Po co się za mną wstawiłeś - spytała Im
*Po chili milczenia dodała :*
- Dzięki
Most valued possession
Hindsight is always 20-20,
But looking back it's still a bit fuzzy
Speak of mutually assured destruction?
Nice story... Tell it to Reader's Digest!

Feeling paranoid
True enemy or false friend?
Anxiety's attacking me, and
My air is getting thin'
Im_Ginny jest off-line  
Stary 03-21-2008, 10:03   #823
Clover
Urodzony, by rządzić światem

Clover na Harry Potter Forum

*Rozdzieliła się z Im i Ex'em na chwilę i podeszła do Kam, na której twarzy widać było entuzjazm i zabójczy uśmiech. Clo zastanawiała się, czy do niej podejść, bo uśmiech był uśmiechem z rodu szatana xD. Ale podeszła.*
*I jak tam randka? Widzę, że udana...- powiedziała ostrożnie i usiadła, lecz za bardzo zamachnęła się torbą i dzbanek, w którym spokojnie spoczywał sok dyniowy już był na stole. Clover usunęła to jednym machnięciem różdżki. Kam za to zaśmiewała się w niebo głosy. Clo błagała o łaskę Bożą dla Kam.*
*A udana ;]. - skwitowała i nałożyła sobie szarlotki.*
*Co?! Tylko tyle? Żadnych och i achów? - spytała dziewczyna, nakładając sobie frytek na talerz.*
*Och, jak chcesz mogę Ci opowiadać! Jest taki uroczy, romant....*
*Dobra, dobra! Ja już wiem jaki on jest xD - powiedziała jedząc porcję i popijając sokiem pomarańczowym. A żeby zmienić temat, rzuciła - masz zadanie z Obrony przed czarną magią?*
*Osz ty! Zupełnie wyleciało mi z głowy! - krzyknęła, a Clo zbytnio się tym nie przejęła. Czy Kam miała kiedyś odrobione zadanie, po odbytej randce?*
*Dobra, zbieramy się na lekcję. Choć, pójdziemy z Im i Ex'em...- ale Kam jej gwałtownie przerwała.*
*Ja nigdzie nie idę! Gościu mnie zabije, że nie mam tego cholernego wypracowania! - rzekła ze złością. Clo złapała ją za ramię i powiedziała:*
*Pójdziesz, czy Ci się to podoba, czy nie. Już ja tego dopilnuję. Nie było Cię na eliksirach i więcej przedmiotów dzisiaj nie zawalisz - powiedziała swoim złowrogim głosem, a Kam przestraszona jęknęła, coś w stylu: No dobra. Podeszły do Im i Ex'a, którzy siedzieli z Pawłem i Maj.*
*No to co kochani, idziemy na OPCM? [small]xD[/small] - spytała dziarsko grupki.*
*Jasne. Macie odrobione swoje wypracowania? - spytała Im, wstając z miejsca, po czym to samo zrobił Ex. Kam wymownie spojrzała w sufit.*
*Oj Kam, trzeba więcej przykładać się do nauki, a nie olewać lekcje - powiedział Ex, śmiejąc się. - A wy nie idziecie? - swoje pytanie skierował do Pawła i Maj.*
*Wiesz, musimy jeszcze coś omówić. Dołączymy później do was - rzekł Paweł i wrócił do dialogu z koleżanką obok.*
*Tak więc czwórka ruszyła korytarzami do klasy, gdzie miała się odbyć Obrona przed czarną magią. Po drodze Ex spekulował i rozśmieszał dziewczyny swoimi przemyśleniami nad tym, o czym mogli spekulować Paweł i Maj. Gdy doszli do klasy, wszyscy uczniowie wchodzili przerażeni do klasy. Clover stanęła na palcach i zajrzała przez ramię jakiegoś wchodzącego ucznia do klasy. Chwyciła za tył szaty wchodzącą już do klasy Kam. Odwróciła się do towarzyszy i powiedziała, patrząc ze szczególnością na Im i Ex'a:*
*Eghem...lekcję prowadzi Snape. Wchodzimy czy odpuszczamy sobie tą lekcję? - postawiła przed nimi pytanie, typu "Być albo nie być" [xD]. Spojrzała na przyjaciół: Kam patrzyła się tępo w drzwi do klasy, Im miała trochę przerażoną minę, a na twarzy Ex'a malowała się żądza mordu. Tylko Clo nie była poruszona tą wiadomością. Czekała w napięciu na ich odpowiedź.*

//[small]Nawet dobrze nam idzie to pisanie xD.[/small]//

Gówno mnie obchodzi co i kto przywiózł na cargo, nagapiłem się już dość na tych co mieli mieć Gallardo, a prokurator zajął im nawet ich starą Mazdę, zresztą chyba żona przez to zostawiła cię niedawno.
Clover jest off-line  
Stary 03-21-2008, 15:43   #824
Expecto Patronum
Senior Member

- Zwariowałaś? - zapytał Ex Clover. - Idziemy stąd.Druga lekcja ze Snape'm?Nigdy.Już dość przez niego mamy... to znaczy mam kłopotów. - dodał gdy Im uśmiechnęła sie do niego.
*cała czwórka zaczęła po cichu cofać ale niestety...*
- Patronum!Clover!Kamcia!Im! - krzyknał Snape z klasy. - wracać mi tutaj ale natychmiast!
- Upośledzony gnojek. - mruknał ex pod nosem tak cicho że tylko dziewczyny go usłyszały.
*cała czwórka weszła do klasy jakby szli na ścięcie*
*usiedli w różnych miejscach*
*Kamcia i Cover razem, Im ze swoją przyjaciółką a Expecto za nią sam*
- Pofesor Lupin nie mógł przyjść więc ja otrzymałem od Dmbledore'a wiadomość aby go zastąpić.Dziś przerobimy Kelpie i kappy.Ko wie co to jest kappa? - zapytał Snape patrząc na ślizgonów którzy siedzieli bezczynnie, a nie na wyrywających sie do odpowiedzi Krukonów, Puchonów i gryfonów.
- Nikt?A to szkoda...
- Może ja? - zapytała...

//Napiszcie kto to może być./

Śmierciożerca

Ciemny loch
Gorący proch
Trochę krwi
W oddali drzwi

Stary 03-21-2008, 18:49   #825
Im_Ginny
Praktykant Voodoo

- Może ja ?! - spytała Sharlotta koleżanka Im
- Shar ?! Co ty robisz - pisnęła jej do ucha
- Hm...Ja wolał bym żeby odpowiedziała mi panna Im - Powiedział drwiąco Snape - Proszę w stań - Widząc że Im nie zareagowała dodał - Natychmiast ! Na środek.
*Im wstała i zaczęła udawać że się dusi*
*Clov siedząca na rogu ławki rzuciła do Im czerwonego cukierka .Im złapała go i zręcznie by nikt nie widziała wsadziła go sobie do buzi*
*Ssała go chwilę aż w końcu z nosa zaczął lać jej się strumień krwi , był to efekt jednego z cukierków z bombonierki lesera z dowcipów Weasley'ów *
*Dziewczyna udała że mdleje*
*Snape podszedł do Im , przebiegł wzrokiem po całej klasie , po czym wywołał jakiegoś ślizgona i kazał mu zanieść Im do Pani Pomfrey*
*Snape rzucił na Im zaklęcie które sprawiło się że uniosła się w powietrzu*
*Wysoki , blond włosy ( Nie chodzi o Malfoya xD ) wyszedł z sali , a za nim ' powlekło' się ciało Im*
*Po lekcji eliksirów Clov , Kam i Ex. ruszyli do skrzydła szpitalnego *
- Macie 15 minut odwiedzin - burknęła na nich Pomfrey
*Trójka podeszła do jednego z łóżek , rozpoznali że leżąca w nim dziewczyna to Im*
*Widząc że ktoś idzie Im zamknęła szybko oczy i udawała że jest nie przytomna*
- To tylko my - powiedziała Clov
*Im otworzyła oczy*
-Miło was widzieć - powiedziała Im
- To było bardzo efektowne - zaśmiał się Ex. - Chodzi o to mdlenie na OPCM - dodał po chwili
Most valued possession

Feeling paranoid
My air is getting thin'
Im_Ginny jest off-line  
Stary 03-21-2008, 20:38   #826
Klaudia@Harry Potter
Senior Member

*Wstałam rano. Toaleta poranna, śniadanie. 1 lekcja dopiero za 2 godziny.*
*Wraz z koleżanką napisałyśmy krótkie wypracowanie dla Snap'a. Rozegrałyśmy 1 partię szachów.*
*W całej szkole huczało bo dzisiaj mecz Gryffindor kontra Ravenclaw. Byłam przekonana że wygramy i szczęśliwa że oglądne mecz. Największym naszym rywalem był Slytherin.*
*1 lekcja OPCM, póżniej ONMS, transmutacja, zaklęcia i 2 godziny eliksirów*
*Snap'e zebrał wypracowania, wszystko było dobrze, ważyliśmy eliksiry. Do czasu kiedy szybko poprawił zadania. Oddał mi je i było tam duże N. Wziełam szybko wypracowanie jednego z miłych Ślizgonów, który miał W. Przeczytałam i było bardzo podobne do mojego. Podeszłam do szanownego profesora i zaczełam się z nim kłócić o moją ocene. Z kończyło się to szlabanem na dzisiaj wieczór.*
*Byłam bardzo zła. Przecież dzisiaj mecz. A jeszcze do tego nie poprawił mi oceny bo miałam za mało opisane użycie elikiru.*
* O godzinie 17.00 poszłam pod lochy. W końcu zjawił się Snape. Zaczełam czyszczenie szkolnych kociołków gdy nagle wleciał jakiś Ślizgon i oznajmił że szukający Ślizgonów został uderzony tłuczkiem i leży w szkrzydle szpitalnym. Ku mojej uciesze zostałam zwolniona z szlabanu*
*Szybko poszłam zjeść kolacje.
*W PWG zaczeła się jak zwykle impreza. Cieszyliśmy się z wygranej naszej drużyny. Bawiliśmy się do 01.30. do póki nie przyszła prof. McGonagall. Podczas zabawy koleżanka opowiedział mi co się stało na meczu.*
*Bardzo zadowolona poszłam do dormitorium.*
* Z samego rana wstałam żeby przygotować prezenty na Wielkanoc*
*Nie było lekcji więc dużo czasu wolnego*
*Do PWG przyszła prof. McGonagall złożyć nam życzenia z okazji Wielkanocy*
*Podczas tego spotakania wszyscy składali sobie życzenia*
Ja także życze wszystkim Gryfonom wesołych Świąt Wielkanocnych i oczywiście mokreo dyngusa!
*Śniadanko, PWG(szachy), odrabianie zaległości,*
*Potem wraz z dziewczynami z drużyny Quidicha poszłyśmy polatać na miotłach. Nie potrwało to zbyt długo bo Slytherin przyszedł i zepsół całą zabawe.*
*Obiad. Leniuchowanie, pałetanie się po zamku, biblioteka*
*Kąpiel, czytanie książki i spać*
Klaudia@Harry Potter jest off-line  
Stary 03-24-2008, 08:56   #827
Expecto Patronum
Senior Member

- Tak bardzo efektowne. - rzekła kamcia i w czwórkę poszli pod swój pokój wspólny.
- Hasło? - zapytała Gruba Dama.
- Śliwki w torcie! - poweidziała Im i wszyscy weszli do niemal pustego PWG.
*siedli przy stole i wyjęli książki do transmutacji*
- Pięć przykładów zmienienia zwierząt w coś innego. - wymruczał Ex trzymając ołówek i lekko nim trzepotał.
*Im zaproponowała kilka przykładów i nabazgrali coś na pergaminach*
*potem resztę zadań zrobili i poszli do swoich dormitoriów*

//Im sory że tak krótko ale nie mam weny i niestety muszę kończyć.Aha i przesyłam wszystkim gryfonkom wybuchowe pistolety na wodę które gdy tylko zostaną dotknięte pękają i życzę mokrego śmigusa-dyngusa//

Śmierciożerca

Ciemny loch
Gorący proch
Trochę krwi
W oddali drzwi

Stary 03-24-2008, 21:30   #828
Im_Ginny
Praktykant Voodoo

//Heh, dzięki Ex i wzajemnie//
*Im obudziła się dość wcześnie rano , dopiero później uświadomiła sobie że jest sobota i nie ma lekcji*
*Zeszła do łazienki , umyła się i ubrała*
*Ziewając zeszła do Salonu Głównego , chwilę myślała że jest tu sama bo wszyscy w sobotę chcą odespać poranne wstawanie z całego tygodnia , ale naglę zauważyła Ex'a siedzącego na sofie przed kominkiem*
*Usiadła obok niego*
- Co tak wcześnie wstałeś ? - spytała Im
- Spytał bym cię oto samo - Ex
- Odruchowo - Im
- To samo - wybełkotał Ex
*Im wyjęła różdżkę , kilka razy nią machnęła i w kominku rozpalił się ogień*
*Im i Ex rozmawiali dość długo o wielu sprawach, aż w końcu Im odezwała się : ' Chodźmy na śniadanie'*
*I nie czekając na odpowiedź Ex'a wzięła go pod rękę i wyszli z PWG*
*Ruszyli do Wielkiej Sali przez korytarze*
*Weszli do świecącej pustkami Wielkiej Sali i zajęli stałe miejsca przy stole Gryffonów*
Most valued possession

Feeling paranoid
My air is getting thin'
Im_Ginny jest off-line  
Stary 03-25-2008, 09:40   #829
Expecto Patronum
Senior Member

//dzięki Im//

*jedząc śniadanie Im zapytała :
- No i co z twoją sową?Ktoś ją znalazł?
- Nic.Żadnych wiadomości a podejrzewam że zabrali ją śmierciożercy. - powiedział Ex popijając zapiekankę sokiem dyniowym. - O Clover!
*do ich stołu podbiegła zadyszana clover i ledwo co sapiąc powiedziała :
- C-chodzcie szybko na dziedziniec.Musicie to zobaczyć!
*Im i ex zerwali się z ławki i pobiegli za nią na dziedziniec gdzie stały tłumy uczniów*
*cała trójka wepchała sie w pierwsze rzędy i rozszerzyła oczy na widok nieruchomego ciała Denissa Creeveya*
- Co mu się stało? - zapytała Im.
- Ktoś go walnał rykosztem.Nic nie pamieta. - odpowiedział Pawel który razemz majuneczką przepchnęlui się pzrez tłumy a za nimi pchała sie Kamcia.
- Może ktoś widział kto go trafił? - powiedziała Kamcia przysłaniając widok kilku małym puchonkom.
- To ty nic nie wiesz? - zapytali chórem Pawel, Clover i maj, a gdy spostrzegli zdziwione miny ex'a i Im dodali : - Wy też?
- Gregory goyle i vincent crabbe. - powiedziała Maj.
- Przyjaciele Malfoya. - wymruczał Ex. - Myślałem że są w Azkabanie.
- Uciekli. - powiedział Pawel. - Przed wczoraj.Pisali w proroku.
*Im popatrzyła ze strachem na Ex'a*
*Ex obdarzył ją nieszczerym uśmiechem bo nie mógł uwierzyć że tacy wielcy mordercy tylu uczniów Hogwartu są na wolności*

Śmierciożerca

Ciemny loch
Gorący proch
Trochę krwi
W oddali drzwi

Stary 03-25-2008, 10:56   #830
Im_Ginny
Praktykant Voodoo

//Klaudia nie pisz posta, pod postem tylko edytuj pierwszy post i dopisz do niego to co masz zamiar napisać//

- Crabbe i Goyle - mruknęła - Nie chce mi się wierzyć że udało im się wydostać z Azkabanu
*Im uklęknęła na zimnej posadce i spojrzała na Denissa Creeveya*
*Dotknęła ręką jego twarzy*
- Chyba to nic takiego - powiedziała Im
- Zawołam McGonagall - Maj
*Jak powiedziała tak zrobiła, kilka minut później wróciła z Profesor McGonagall*

//Sorki że tak krótko, ale ostatnio nie mam pomysłów na pisanie... brak weny//
Most valued possession

Feeling paranoid
My air is getting thin'
Im_Ginny jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania