Dobry pomysł.
Angelina udała się powoli w stronę jeziora. Było zimno, bardzo zimno. Wiatr dął zrzucając co niektórym uczniom czapki i kaptury z głów. Całe szczęście nie prószył śnieg, ani nie padał deszcz. A panna Johnson nie nosiła z reguły czapki ani szalika. Mimo, że teraz przez to cierpiała. Zimno wstrząsnęło jej chudym ciałem rozprzestrzeniając się po całym organizmie. Przechodziła obok grupki wrzeszczących na siebie ( spokojna rozmowa przez szum wiatru była dzisiaj niemożliwością ), gdy jakiś cieniak wpadł prosto na nią. Angelina jęknęła i upadła ciężko na zimną ziemię. Zazgrzytała ze złości zębami. Wstała niemal równie szybko jak się przewróciła i skierowała jedne z najbardziej morderczych spojrzeń na jakie było ją stać w kierunku chłopaka w złoto-bordowym szaliku. Gryfon... Ślizgonika zmrużyła oczy i wyciągnęła w jego kierunku różdżkę. Miała gdzieś, że potem dostanie trzema następnymi od jego kolegów. I może jeszcze jednym od tej okularnicy. Wycelowała w jego plecy.
- Johnson, do mnie.
Ni stąd ni zowąd za Angeliną pojawiła się dostojna postać profesor McGonagall.
- Musimy porozmawiać o Twoim sobotnim szlabanie.
Wysyczała nie bez zadowolenia. Panna Johnson przekręciła oczami. Że tą staruchę takie rzeczy kręciły. A z tym Gryfonem policzy się kiedy indziej...
Niepewnej chwały określonej chwili.
Skoro nie sądzę.
Skoro wiem, że nie zaznam,
Prawdziwej mocy, która przemija.
Skoro nie mogę pić,
Skąd piją kwiaty drzew i źródła rzek,
bo nic tam już nie ma.
Ostatnio edytowane przez Mistrzyni_Afrytow : 02-09-2009 o 19:31.
|