Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-11-2009, 16:24   #81
Kerle
Moderator

Kerle na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Lubię też McAvoya, po obejrzeniu "Wanted - Ścigani" i "Pokuty"...
Tiak, on jest całkiem niezły. Obie ekranizacje, które wymieniłaś, obejrzałam. Całkiem ciekawie zagrał, ale czasami mnie irytował...Nie wiem czemu, po prostu.

Z innycj aktorów, to ubóstwiam Roberta Pattinsona. Za co? Nie muszę mówić.

Oczywiście, mam jeszcze kilku... Na przykład Ralp Fiennes. W potterowskich filmach zagrał groźnego Lorda Voldemorda - świetnie został dobrany do tej roli. I chociaż jego sylwetka, a szczególnie nos zostały zmienione komputerowo, to i tak fantastycznie zagrał. Następnym filmem z jego udziałem, który obejrzałam była Pokojówka na Manhattanie. Jedna z głównych ról. Dosyć fajnie zagrał. Ostatnio z kumpelą poszłyśmy na Księżną. Ona ze względu na Knightley, ja na Fiennesa. Nie zawiodłam się. Znowu w nie najsympatyczniejszej roli, ale i tak mistrzowsko. A teraz czeka na mnie Lektor. Już w kinach, jak czas będzie to pójdę :]
Ogólnie, bardzo lubię filmy z jego udziałem, czasami mnie trochę wkurza, bo robi cały czas te same miny, ale...

Z aktorek, oprócz HBCarter, podoba mi się gra aktorska Maggie Smith. Ona naprawdę umie grać. Kobieta wpodeszłym wieku, aczkolwiek nieźle się trzyma. Niestety widziałam tylko dwa filmy, oprócz HP z jej udziałem: obok Carter, w Pokój z widokiem pojawiła się Smith. Cudownie zagrała. I przypadkowe zetknięcie z filmem Tajemniczy Ogród. Wiem, że zagrała jeszcze w Zakochanej Jane, ale nie udało mi się złapać tego filmu na HBO - a tyle razy leciał, nigdy nie miałam czasu. Poszukiwania trwają. Ale w McGonagall wcieliła się fantastycznie i żadnego złego słowa na nią powiedzieć nie mogę, chociaż panią profesor była srogą.

Ostatnio edytowane przez Kerle : 03-11-2009 o 16:40.
Kerle jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-15-2009, 22:32   #82
Lupin_Kasia
Świr wymagający opieki

Lupin_Kasia na Harry Potter Forum

Domyślnie

- Hugh Laurie ^^ ( rola w Dr. Housie.. Cudo! )
- Heath Ledger ( rola w Jokerze. Naprawdę oddał charakter postaci )

"Bywają takie wątłe nitki, łączące człowieka z otoczeniem, ktore dopiero wtedy, gdy przychodzi do zerwania ich, okazują się naczyniami krwionośnymi"
Lupin_Kasia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-25-2009, 19:03   #83
BarryTrotter
Fan "Strefy 11" i tarota

Domyślnie

Tom Cruise.Świetnie zagrał w Mision Imposible iOstatnim Samuraju.
BarryTrotter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-29-2009, 11:25   #84
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

A ja jeszcze cenię jako aktora Bruce'a Willisa. Obejrzałam z nim dużo filmów. "Jak ugryżć 10 mln?", "Jak ugryżć 10 mln 2?", "Szklana pułapka", "Szakal", "Ostatni sprawiedliwy"... Tego jest pełno ; ). Swojego czasu oglądałam też serial - "Na wariackich papierach". Uważam, że potrafi zagrać każdą rolę i w dodatku jest przystojny ;p.
Stary 04-08-2009, 21:23   #85
Natalka20
Junior Member

Natalka20 na Harry Potter Forum

Domyślnie

TYlko 3 aktorów zdobyło szturmem moje serce :
1. Johnny Depp - Co tu dużo mówić - utalentowany, charyzmatyczny, seksowny. Niesamowity aktor. Jest w tym co robi, taki prawdziwy. Zawsze stwarza niesamowite kreacje. " Edwart nożycoręki", "Odważny" " Piraci" czy " Charlie i fabryka czekolady" - niezapomniane filmy, które widziałam lilkanaście razy. Nie wiem, dlaczego nie ma jeszcze w swoim dorobku statuetki oskara ;( Już dawno powinien ją dostać. Gdzieś czytałam, że ktoś napisał, że "Depp jest jak wino - im starszy i tym lepszy".
2. Meryl Streep - gdy parę lat temu zobaczyłam " Co się wydarzyło w Medison Cauntry" - poprostu szczęka mi opadła. Najprawdziwszy, najcudowniejszy romans - jaki kiedykolwiek oglądałam. Jej gra aktorska powaliła mnie na kolana.
3. Filip Bobek - Tu może dla Was zaskoczenie. Kto ogląda " Brzydulę to wie. ( Osobiście jestem Brzydulomaniaczką )Przystojny i niezmanierowany naszym polskim show biznesem.
Stary 04-14-2009, 10:51   #86
Alice Cullen
Czytelnik horoskopów

Alice Cullen na Harry Potter Forum

Domyślnie

*Eva Longoria Parker-świetne odegranie roli Kate w filmie ,,Nawiedzona Narzeczona"
*Hilary Duff-Rola Sam w ,,Cindirella Story"
*Tom Cruise-,,Mission Impossible''
*Ashley Greene-,,Zmierzch"
Reszta moich ulubionych aktorów jest już z HP, a to już by było poza tematem.

Ostatnio edytowane przez Alice Cullen : 04-14-2009 o 11:08.
Alice Cullen jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-23-2009, 10:22   #87
Emjot
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Emjot na Harry Potter Forum

Domyślnie

No, jeśli chodzi o aktorów to świetni są: Johnny Depp (jako Sparrow, Edward Nożycoręki), ś.p.Heath Ledger (za Jokera), Jim Carrey (plastyczna twarz, świetny Truman), Harrison Ford (Indiana Jones i Han Solo), Hugh Laurie (wiadomo za co), Tomasz Bajer (Laska z "Chłopaki nie płaczą") i Gary Oldman (no co? W Potterze prawie go nie było) za świetną, nienagrodzoną Oscarem (szlag by ich trafił) rolę Stanfielda w "Leonie Zawodowcu". Moje ulubione aktorki to: Scarlett Johansson (za urodę i talent), Eva Mendes (też), a jeśli liczyc bardziej na talent to Olivia Wilde za rolę w Doktorze House.
I dwie małe łzy.
Dziennikarzu mój,
Chwyć za pióro, chwyć.
Taki prosty ruch...
Umrzeć, żeby żyć.

Lady Pank - John Belushi

Ostatnio edytowane przez Emjot : 04-23-2009 o 10:24.
Emjot jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-24-2009, 09:11   #88
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Jejku, nie wspomniałam jeszcze o moim ulubieńcu - Keanu Reeves. Za rolę w wszystkich częściach "Matrixa", za "Na Fali", za "Speed: Niebezpieczna prędkość". Jego filografia może się równać z Bruce'em Willisem. Tego jednak bardziej lubię. Ahh, i niech ktoś powie, że on nie jest seksowny, to poszczuję nietoperzem.
Stary 04-27-2009, 11:53   #89
Sarahis
Super Moderator

Sarahis na Harry Potter Forum

Domyślnie

Goszka, twojego nietoperka się nie boję, ale na Keanu złego słowa powiedzieć nie mogę.;D
John Travolta - tak, tak, swoje lata ma, ale nie zapominajmy o jego wielkich, sławnych rolach ("Gorączka sobotniej nocy", "Grease"). Chociaż ostatnio lekko się do niego zraziłam - śpiewał jakąśtam piosenkę z Miley Cyrus... Ta wiem... dla kasy wszystko, ale z Cyrus?! Jesuu xD
Bruce Willis - za rolę w "Piątym elemencie", wiem, było wiele lepszych filmów z jego udziałem, ten jednak podobał mi się naj. ;D No i Gary Oldman - już pisałam, że to mój ulubiony aktor? Nie? Hmm... to mój ulubiony aktor. xD Też za rolę w "Piątym elemencie" i w "Leonie zawodowcu". Eh... no i ogólnie jest świetny. ;]

"Mój związek się zakończył. A dokładniej, zniknęły moje koty, które były dla mnie jak dzieci, co nie każdy będzie w stanie zrozumieć. Nie jestem osobą, która jest w stanie odnosić się emocjonalnie do żywych istot, ale byłem bardzo przywiązany do swoich kotów, być może dlatego, że były jedynymi ludźmi, którzy nie mogli mnie osądzić, bo nie potrafią mówić."
Sarahis jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-03-2009, 10:57   #90
nikt.
Niepoprawny marzyciel

nikt. na Harry Potter Forum

Domyślnie

No to tak.
Hugh Laurie - za House'a, oczywiście! Kocham jego miny. Jest zabójczy.
Johnny Depp - oczywiście Sparrow.
Heath Ledger - świetnie zagrał Jokera. "Stworzył" jedna z moich ulubionych postaci filmowych i bezględnie ulubiony filmowy czarny charakter
Aha, jeszcze Kal Penn - świetny Kutner w Housie.
Chcesz wiedzieć skąd mam te blizny? Mój ojciec był pijakiem i... łajzą. Któregoś dnia odbiło mu bardziej niż zwykle. Mama chwyciła kuchenny nóż żeby się bronić. Nie spodobało mu się to. Ani trochę... Więc patrzyłem jak wbijał w nią nóż, śmiejąc się jak zwykle... Odwrócił się do mnie i spytał: „Skąd ta powaga, synu?” Podszedł do mnie z nożem w ręku... „Skąd ta powaga?” Włożył mi nóż w usta. „Przyprawmy tej twarzy trochę uśmiechu”
... why so serious?
nikt. jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania