|
08-05-2008, 14:32
|
|
|
Junior Member
|
RE: Najmniej pasujący aktor...
Chociaż KP jeszcze nie ma, to mnie już nie podchodzi Helen McCrory jako Narcyza Malfoy. Wg książki była smukłą blondynką, "która mogłaby uchodzić za piękność, gdyby nie jej mina" - ta pani mi na taką nie wygląda. Nie będę się jednak sceptycznie nastawiać przed obejrzeniem - może ją jakoś ucharaktetyzują i będzie całkiem ok.
Lupina też inaczej sobie wyobrażałam, ten wąsik jakoś mi nie pasuje, ale już się przyzwyczaiłam.
Rickman jako Snape jest boski, ale z drugiej strony w książce ma on 30 parę lat a Rickman jest po 60tce  Trochę za stary chyba, ale i tak nie zamieniłabym go na żadnego innego aktora!
|
|
|
08-08-2008, 16:11
|
|
|
Junior Member
|
Mi sie wydaje że naj mniej pasujaca aktorka jest Umbridge nie pasuje do swojej roli. Ma zbyt mily wyraz twarzy.
|
|
|
08-09-2008, 13:17
|
|
|
Junior Member
|
Według mnie Snivellus ma racje. Ja również inaczej wyobrażałam sobie Narcyzę Malfoy. Moim zdaniem ta kobitka nie pasuje do swojej roli. Mam nadzieję, że po charkteryzacji, będzie trochę lepiej.:yes: I mnie tez przeszkadza ten wąsik Lupina :yes:
|
|
|
08-12-2008, 11:01
|
|
|
Junior Member
|
Ja zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Lunę, czytając Zakon Feniksa. Myślałem, że jest brzydka, nosi ogromne okulary i jest nieobecna :yes: A ta w filmie jest ładniejsza niż ta z mojej wyobraźni, Lunę powinna grać inna aktorka :shy:
|
|
|
08-14-2008, 19:28
|
|
|
Junior Member
|
Ja zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Lunę Loovgood, Pansy Parkinson (Aktorki, które odgrywają ich rolę są bardzo ładne, a książkowe opisy inaczej mówią o ich wyglądzie),Madame Maxime i Horaacego Slughorna. Chyba powinienem wybrać tylko jedną postać, ale nie mogłem się zdecydować.
|
|
|
08-25-2008, 22:44
|
|
|
Junior Member
|
Hmm. Ja książki zaczęłam czytać dopiero po ekranizacji piątej części. Czyli bardzo późno;D. Ale to nawet dobrze z jednej strony, bo wcześniej poznałam większość aktorów i gdy czytałam książki, postacie wyobrażałam sobie właśnie na podstawie aktorów grających. tzn. tak było oczywiście do piątej części, bo w szóstej i siódmej weszły nowe i to musiała już działaś moja wyobraźnia :P. A co do tematu to chyba najmniej jednak Tonks. Nie wiem czemu, tak jakoś w ogóle mi do siebie nie pasują aktorka i postać jaką gra. (:
A co do Luny, to bardzo dobrze, że Evanna dostała tę rolę! Jak dla mnie pasuje akurat!
|
|
|
08-26-2008, 15:00
|
|
|
Mięso armatnie
|
Cytat:
pomaranczaa napisał/a:
Hmm. Ja książki zaczęłam czytać dopiero po ekranizacji piątej części. Czyli bardzo późno;D.
|
No ja dokładnie tak samo! xD
|
08-27-2008, 15:22
|
|
|
Super Moderator
|
Nie pasujący aktorzy? Mhmm...
~ Ginny Weasley - Miała to być ładna, mająca powodzenie dziewczyna, o ładnym odcieniu rudych włosów.
[small]Jest wręcz brzydka, jej ocień włosów mi nie pasuje i średnio podoba mi się jej gra xP. [/small]
~Horacy Slughorn - Gruby, miło wyglądający staruszek, który naprawdę ma wieeele lat.
[small]
Normalnej wagi, nie wyglądający aż tak staro, sprawiający nie do końca przyjazne wrażenie^^. [/small]
~ Kingsley Shacklebolt - Jakoś tak mi nie pasuje. Wyobrażałam go sobie całkiem inaczej xP.
~Loona Lovegood - Brzydka, śmieszna, dziwna, z ogromnymi zawsze wytrzeszczonymi oczyma.
[small]Nie należy do brzydkich, nie wygląda śmiesznie, nie zawsze ma wytrzeszczone oczy i jej zachowanie też inaczej sobie wyobrażałam... [/small]
~ Pansy Parkinson - Brzydka szatynka, o twarzy mopsa. Uwielbia się chwalić, należy do tych 'pustych barbie'.
[Teraz mam mały problem xP. Były dwie osoby, które miały zagrać Pansy. Dobra tam.]
[small]
Numer jeden - Ma normalną twarz, nie wygląda źle, jest niska, bardzo dziecinnie wygląda. Nie pasuje kompletnie.
A zaś numer dwa nadaje się, nie jakoś znakomicie ale jest okej. [/small]
Korneliusz Knot - Nie pasuje mi tak samo jak Kingsley. Może zgadzał się z opisem z książki, ale mi się nie podoba^^.
Jak sobie coś przypomnę to dopiszę xP.
|
|
|
09-22-2008, 17:23
|
|
|
Junior Member
|
Na pewno nie pasuje Syriusz, i niestety Harry i Hermiona. Ron powinien dostać oskara ^^
A tak poza tym dużo jest nietrafionych, tak jak Syriusz... (nie przeboleje, bo dopóki nie było filmu kochałam się w nim, a potem wybrałam ciemną stronę mocy dla pięknego Lucjusza 8) >
|
|
|
10-11-2008, 17:27
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Cytat:
|
Ron powinien dostać oskara ^^
|
Tak, tak, tak! Rupert bardzo dobrze sobie radzi z rolą Rona ;D. Super.
Cytat:
|
Na pewno nie pasuje Syriusz, i niestety Harry i Hermiona.
|
A mi ta trójka bardzo dobrze pasuje. Emma nieźle sobie radzi z rolą Hermiony, a przynajmniej w pierwszych częściach. Te jej włosy w Kamieniu Filiozoficznym rozbrarają ;D. Mogłaby być tylko troszkę brzydsza.
Właściwie to nie wydaje mi się, żeby jakiś aktor nie pasował do odgrywanej przez siebie postaci. Jest ok. Przyzwyczaiłam się do nich, takich jacy są. Może Dracona wyobrażałam sobie trochę brzydszego, ale tak jest lepiej xD.
|
|
|
Zasady postowania
|