|
08-13-2007, 10:58
|
|
|
Member
|
RE: Ulubiona postać...
Nie przyjął pomocy Snape'a ponieważ był zbyt dumny. A poza tym chciał by ktoś wreszcie go docenił; chciał pokazać, że potrafi coś dobrze zrobić samemu. Myślał, że Czarny Pan mu to okaże; wyniesie go na piedestał. Chciał być kimś, a nie jedną z tysięcy osób w cieniu Harry'ego Pottera. Robił wiec wszystko, by to osiągnąć; wziął sobie zbyt wielki ciężar na barki. Poza tym mógł się także obawiać reakcji Voldemorta.
To, że wybrał zły sposób na zdobycie sławy, jest wyłącznie winą Lucjusza, który przedstawił mu służbę u Czarnego Pana w krzywym zwierciadle; "Jesteśmy bohaterami, tępimy niegodnych i szlamy, zbawiamy świat czarodziejów"- Gdy Draco zobaczył na czym naprawdę polega śmierciożerstwo, przeraził się. Nie był przygotowany na coś takiego.
Kolejną winą Lucjusza jest to, że on sam nigdy nie okazywał synowi uczuć, ani tego, że jest z niego dumny. To by wyjaśniało determinację chłopaka, tą chęć zdobycia sławy, jak i właśnie dotyczące jej słowa, które skierował do Snape'a: "Chce pan odebrać mi sławę!". Dzieciak żył zawsze w cieniu kogoś innego i najwyraźniej po prostu chciał się wykazać [To mogą potwierdzić także słowa Bellatriks z drugiego rozdziału tomu 6].
|
|
|
08-15-2007, 20:35
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
1. Po 6. tomie polubiłem Draco. Przy Marcie (mimo że to mugolska krew) okazał W KOŃCU ludzkie uczucia, no i nie umiał zabic.
2. Ginny i Hermiona, jako duet. Nie wiem czemu, ale nie wyobrażam sobie jednej bez drugiej. W książkach mało jest opisana ich przyjaźń, przeciez duża. Nikomu innemu Ginny nie zwierzyła się z miłosci do Harrego...
3. Remus i Tonx. Znakomicie się uzupełniają. Normalnie dałbym ich w 2 podpunktach, ale po szóstym tomie... Lupin - po mimo wielu niedogodności zawsze (prawie zawsze) na luzie. A Tonx? Tak po prostu, jest OKB)
|
|
|
08-29-2007, 20:06
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Hagrid - przezabawny typ, może nieco oklepany motyw olbrzyma (w tym wypadku półolbrzyma) o gołębim sercu, ale jaki wdzięczny
No i duet Weasley'ów: Fred i George, odważni, zabawni, inteligentni i dowcipni. Również standart występujący w wielu filmach, ale wyróżniają się znacznie na tle innych postaci.
Cała reszta wydaje mi się przeciętna.
Szczególnie przeciętny do bólu Harry.
|
|
|
09-11-2007, 22:19
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Nie mogę się oprzeć, muszę to skomentować.
Cytat:
jetinajt napisał:
Mały, zasmarkany, wulgarny, tchórzliwy blond gnojek, który myśli, że mu wszystko wolno tylko dlatego, że ma bogatych rodziców- DRACO MALFOY.
|
A Harry myśli, że wszystko mu wolno, bo ma bliznę. Chyba nie można się z tym nie zgodzić, nie? Tylko, że to jest przecież HARRY... ;)
|
|
|
09-13-2007, 18:06
|
|
|
Mięso armatnie
|
Hmm..Moja ulubioną postacia jest Ginny. Ale, nie dletego ze mam taki nick. Lubie ja za to ze przypomina mnie. Na poczatku mojej szkoly nie bylam za bardzo znana osoba .Ale to sie zmieniło  . Zaczełam byc popularniejsza.Nawet wygladam troche jak Ginny :smilewinkgrin: . Lubie te postac według mnie jest ona pozytywna.
|
|
|
10-03-2007, 16:54
|
|
|
Junior Member
|
Moją ulubioną postacią jest Draco Malfoy, wg mnie on ma naprawdę ciekawy charakter...wogóle uwielbiam każdego członka rodziny Malfoyów i pozdrawiam Moony alex, oraz Limonkę, która jak zdążyłam się zorientować też jest fanką Draco...no chyba że się mylę  I witam wszystkich Potteromaniaków-jestem tu nowa, ale już mi się tu podoba
|
|
|
10-21-2007, 17:16
|
|
|
Junior Member
|
Moja lista teraz :shy:
1. Albus Dumbledore.Wielbię, czczę *_* Spokój, miłość, jaką żywił do Harry'ego, potrafił się przyznać do błędu (7 część), poczucie humoru, wytrwałość, poświęcenie, mądrość.
2.Syriusz Black.Och i ach *.* Przystojny, niewymuszona nonszalancja Huncwota, ale także wierność przyjaciołom i zasadom.
3.Bliżniacy.Co tu dużo mówić- boskie poczucie humoru :smilewinkgrin:
4.Potter. W k ońcu po coś w tej książce jest xd Odwaga, wierność. Bohater, chociaż to trochę przereklamowane ostatnio xP
5.Hermiona i Ron, troszeńkę, ociupinkę Ginny. Na równi. Ich wzajemne docinki...xD Całokształt.
6 Zgredek i Stworek. Zgredek za jego wierność, wzruszającą lojalność, Stworek za jego dogryzanie xd
7.Severus Snape & Remus Lupin. Snape za jego cynizm, sarkazm i docinki, cudne wręcz, i za to, jakim człowiekiem okazał się w DH. Lupin za całokształt ;P
8.Voldemort. Bo myślę że go rozumiem.
9.Hagrid. Nieco irytujący, ale kochany xD
10.MgGonagall. To jej poczucie humoru xP Nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię.
No, to chyba koniec pierwszej 10 xD
|
|
|
10-26-2007, 16:22
|
|
|
Junior Member
|
Moją ulubioną postacią jest oczywiście Severus Snape, ponieważ urzekło mnie jego oddanie Czarnemu Panu mimo tych wszystkich niedogodności jakim musiał ulegać w czasie całego swego pobytu w Hogwarcie....żarcik :uhoh: Chodzi o jego tajemniczy sposób bycia, niezłomny charakter i o to, że nie dał sobie w kasze dmuchac ! Taki powinien być każdy nauczyciel...no może poza tą cechą faworyzowania swoich wychowanków :shy:
|
|
|
10-29-2007, 13:48
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Trudno jest z tak wielu osób wybrać jedną...
No ale gdybym iała wybrać faworytów to na tej liście znaleźli by sie na pewno;
-Draco!!! Pierwsze miejsce; świetna postać, pozornie zwyczajny czarny charakter, ale ma też druga stronę, która jest wrażliwy i dobry chłopak. Podobaja mi się jego texty i chamskie zachowanie.Chciałabym spotakać kogos takiego w rzeczywistości bo nie nudziłoby mi sie z nim; miałabym z kim wojować na śmierć i życie. 
- Snape; równie genialna postać; tajemnicza pełna sprzeczności , no i nie wiadomoi po czyjej jest stronie, a to jest intrygujące.
-Voldemort- doskonały czarny charakter...do 6 części nie wiem jak dalejB)
-Luna- lubie ja dlatego,że trochę przypomina mnie...i jest śmieszna 
-Bellatrix- zła,okropna i bezczelna; kobieta z chrakterem jakich mało w Potterze...:yes:
-bracia Weasley- świetne texty i poczucie humoru; naczelni jajcarze w sadze...:lol:
Oj to by byli ci najważniejsi...raczej najlepsi moim zdaniem.B)
To the days I try to lose''
|
|
|
11-20-2007, 12:47
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
_Syriusz_ napisał/a:
Moim ulubionym bohaterem jest oczywiście... Syriusz Black. Może to zaskakujące, ale lubie go.
|
Czemu zaskakujące? To mój ulubiony bohater  !
Ja mam kilkoro ulubionych bohaterów, a są nimi:
- Syriusz Black (yip, yip, yip!)
- Nimphadora Tonks
- Hermiona Granger
- Ron.
To Ci najbardziej ulubieni (TAK. WIEM że niw wymieniłam Harry'ego. On nie jest moim ulubionym bohaterem....).
|
|
|
Zasady postowania
|