HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Kosz (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Rekrutacja 2 - składania podań (http://hpn.pl/showthread.php?t=943)

Dziedzic Gryffindora 10-23-2007 19:34

RE: Rekrutacja 2 - składania podań

Witam wszystkich serdecznie..

Oto moje 'podanie':

Nick: Dziedzic Gryffindora

Data rejestracji: 03/21/2007 09:54

Zainteresowania ( poza Harrym Potterem): Tak, przede wszystkim interesuje się piłką nożną, nie wyobrażam sobie życie bez tego sportu. Gram w Hutniku Kraków. Jestem również regularnie powoływany do kadry małopolski w tym właśnie sporcie. Oczywiście jestem na każdym meczu mojej ukochanej Wisły Kraków! Oprócz piłki nożnej bardzo lubię śpiewać, ewentualnie czytać. Oj, zapomniałbym, bardzo lubię spędzać swój czas ze znajomymi. Tyle na temat zainteresowań =)

Marzenia (ambicje): Moje marzenie jest proste. Chcę rozwijać się w piłce nożnej, może to śmieszne, ale w przyszłości chcę zrobić karierę piłkarską. Ciągnie mnie w świat. Chciałbym polecieć do Nowej Zelandii, i zobaczyć miejsca w których kręcono "Władcę Pierścieni"- pamiętacie te cudowne widoki? Chciałbym również znaleźć się Indiach, i zobaczyć tamtejsze mauzoleum- Taj Mahal. Oczywiście mą ambicją (od samego początku) jest to, aby zostać administratorem tej strony.

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?: Stronę odwiedzam codziennie po kilka razy (dziennie przebywam na niej ok. trzy godziny). Niestety ostatnio miałem problemy z komputerem, dlatego przez ostatni miesiąc nie udzielałem się na stronie.

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?: Oczywiście jest to zależne od dnia i pory roku. Ale obecnie około od 4 go 6 godzin dziennie.

Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzielanie na forach etc.): W tej dziedzinie moje doświadczenie jest dosyć spore. Byłem administratorem stron http://devilpage.pl oraz http://transfery.info
Kiedyś pisałem bloga, cieszył się dużą popularnością. A obecnie jestem moderatorem oprawczego (strefa kibicowska) forum http://www.botanicyielektrycy.fora.pl/ proszę nie zwieść się wyglądem oraz nazwą forum. Jest ono po prostu ukryte, aby ktoś kto nie powinien tam nie trafił. Dodatkowo dosyć dobrze posługuje się językiem html.

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?: Posługuje się językiem angielskim, jak na swój wiek wychodzi mi to dobrze (chodzę na dodatkowe zajęcia do szkoły 'Anglosas' ). Niestety w ciągu dalszym jest to poziom podstawowy. Również podczas pobytu we Włoszech nauczyłem się troszkę tego języka (chodzi o język włoski). Oczywiście tylko podstawowe zwroty.

Czym zafascynował cię "Harry Potter"?: Moja fascynacja Potterem zaczęła się od filmów. Na prawdę były bardzo dobre! Następnie natychmiast postanowiłem przeczytać wszystkie książki, i tak to się zaczęło. Nie ma jednej konkretnej rzeczy dzięki której jestem "potteromaniakiem".=) Tak sobie właśnie myślę, jakie byłoby moje życie bez kochanego "Portjerka" (nie jestem homo^^), co ja bym wtedy robił?! Sam nie wiem..

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?:Jeżeli chodzi o zmiany, sam niczego nie zmienię, inni administratorzy musieliby mi pomóc. Mam kilka fajnych pomysłów które mogłyby zaciekawić użytkowników. A czym bym się zajmował? Forum, forum i jeszcze raz forum! Zdecydowanie zająłbym się forum. Mógłbym być moderatorem. Starałbym się walczyć ze spamem, floodem itp. Dodatkowo mógłbym pisać newsy.
Mógłbym też zajmować się galerią.. Co do zmian, myślę że jest wiele rzeczy które można zmienić, aby nasza strona stała się lepsza. Jest naprawdę dużo roboty.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: Moim zdaniem jest dobry. Chociaż zauważyłem jedną wadliwą rzecz. Chodzi mi o punkty za pisanie w SB. Wiele ludzi traktuje to jak gadu-gadu, i siedzą cały dzień pisząc żałosne wiadomości. Po prostu zrobili z SB czaterię. Skutkiem tego jest, że niektórzy użytkownicy po 3 tygodniach mieli więcej punktów na swoim koncie niż ja po pół roku.

Na koniec chciałbym napisać że bardzo zależy mi na tej posadzie. Od zawsze chciałem być administratorem tej strony.

Pozdrawiam Kuba/Szymek!

CzarnyPan 10-23-2007 20:43

Nick: CzarnyPan

Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz): Chełm w woj. lubelskim

Data rejestracji: 02/24/2007 20:34

Zainteresowania (poza Harrym Potterem):
fantasy, sztuka (uwielbiam rysować mityczne i fantastyczne stwory, szczególnie harpie ;)); uwielbiam podejmować nowe wyzwania, wszystko jedno, czego dotyczą; poza tym to lubię się uczyć (:D) a szczególnie biologii, chemii i j. polskiego.

Marzenia (ambicje):
hmm... w przyszłości chciałbym być lekarzem. A jeśli chodzi o marzenia, to jest ich duuuużo ;)

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?
Staram się codziennie, czasem trochę rzadziej.

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?
Kilka godzin (około 3 - 5 dziennie).

Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.):
Duże. Prowadziłem bloga (www.czarnypanpl.bloog.pl), następnie prowadziłem stronkę (www.czarnypanpl.bnx.pl), a potem drugą stronkę, którą zresztą prowadzę do dziś (www.hp.webplus.net.pl). Poza tym byłem Administratorem na paru innych stronach.

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
Znam, na poziomie dość wysokim (uczę się j. angielskiego już 9. rok).

Czym zafascynował cię "Harry Potter"?
Zafascynował mnie zaskakującą złożonością. Zwykle książki o tematyce fantastycznej są ciekawe, ale ich fabuła jest dość prosta i banalna: dobry bohater pokonuje czarne charaktery. W HP jest zupełnie inaczej... nigdy nic nie jest do końca pewne, do końca książka jest pewną tajemnicą.

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?
Na 100% zwalczałbym SPAM, flood itp. A co do zmian? Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale na pewno starałbym się rozbudować forum, proponuję także zmienić nieco punktację (np. nie dawać punktów za pisanie w Shoutbox'ie).

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
I tak, i nie. Np. nie powinno się dawać punktów za pisanie w SB (jak już pisałem), ale jeśli chodzi o punktację za artykuły i newsy, to jest w porządku ;).

Malfoy-ka 10-24-2007 16:05

Nick: Malfoy-ka

Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz): Kraków

Data rejestracji: 09/22/2007 19:33

Zainteresowania (poza Harrym Potterem): Japoński komiks oraz animacja, kultura kraju kwitnącej wiśni, kino, muzyka.

Marzenia (ambicje): Zamieszkać w Surrey ;] ,a tak na serio.. to ciągle nie wiem heh

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? - Powiem tak.. postaram się częściej :)

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? - OK. 7h dziennie xP

Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.): - Posiadam bloga oraz byłam moderatorem na popularnym forum o mandze i anime.

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? - Znam biegle angielski. Jestem w stanie przetłumaczyć wiele ciekawych newsów ze stronek zagranicznych dla polskich fanów.

Czym zafascynował cię "Harry Potter"? - Harry Potter to przygoda ,która w moim sercu nigdy się nie skończy ,a fascynacja moja polega na tym ,że dzięki tej książce wiele dzieci i młodzieży zaczeło sięgać po inne książki co naprawde jest bardzo pozytywne :3

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? - Stronka jest świetna! ,ale napewno więcej newsów, powiększenie galerii, więcej w dziale Download. Jakieś konkursy no i pilnowanie użytkowników ;p

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? - Oczywiście ,że jest dobry! mobilizuje użytkowników do częstszego korzystania z portalu i forum hp net.

GINNY_potter_LovE 10-25-2007 22:41

Nick:
GINNY_potter_love
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz):
Paradyż
Data rejestracji:
07 sierpnia 2007
Muzyka, taniec
Marzenia (ambicje):
Aktorstwo, dziennikarstwo
co 3/4 dni
ok. 1,5 godz.
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.):
Stworzenie własnej strony, login na fotka.pl
Tak,, poziom średnio zaawansowany
Sposobem pisania
Mało rzeczy...
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
Tak, jest łagodny i dlatego jest GooD

pitterek 10-25-2007 22:48

Nick: pitterek

Data rejestracji: 02/15/2007 20:51

Zainteresowania: Mam bardzo szerokie zainteresowania, ale te najważniejsze to;Polityka, prawo, literatura(w tym Harry rzecz jasna;-), sport, historia

Marzenia: Chcę zdać na studia prawnicze i zostać adwokatem

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?- ostatnio byłem w szpitalu i sanatorium po wypadku więc narzazie rzadko ale obiecuje będę tu często

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? 2-3 godz dziennie

Doświadczenia związane z Internetem: mam 2 własne blogi wogłóle to potrafie wszystko na necie.
Czy znasz angielski (ew. inny język)? umiem angielski niemiecki i podstwy ruskiego francuskiego i hiszpanskiego.
Czym zafascynował cię Harry Potter"?- Znakomicie przedstawionym światem magi, który ma wiele odniesień do rzeczywistości , głębokim przesłaniem i genialnym czarnym charakterem jakim jest Lord Voledmort. Generalnie to lobię tagrze wszystkie fantasty.

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Mam wiele pomysłów, które chciałabym zrealizować, ale gównie chciałabym by komentarze były bardziej inteligentne posegregował bym je otworzył bym szersze forum gazetke zeby nie tylko było o HP ,i można by było odświeżyć te stronkę odświeżyć tą stronę bo jest taka ponura zrobił bym tą stronkę bardziej kolorową , zwiększył bym też ilość punktów np: za komentarz 20 ale to tylko taka liczba przypuszczalna.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? to jest ok,nawet fajna zabawa ale tak jak już pisałem do góry zwiększył bym troszkę ilość dostawanych przez użytkownika punktów.

Ogólnie to wszystko zależy teraz od was to wasz wybór wybieszcie tylko madrze!!!

madzia_zaspa 10-26-2007 18:16

Nick: madzia_zaspa

Data rejestracji: 22.08.07

Zainteresowania: psy, zwierzęta,starożytność, Egipt, archeologia,chemia, grafika komputerowa(robię coraz więcej rzeczy), siatkówka

Marzenia: podróż do Włoch i Egiptu, mieć własne schronisko dla zwierząt, mieć bokserka i zdobywać medale w babingtonie(bardzo dobrze gram i marzę o zawodach ;D )

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? na początku wchodziłam często, bo w końcu wakacje, ale kiedy zaczął się rok szkolny to raz na jakiś czas, to znaczy raz w tygodniu

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? ok.3 godziny

Doświadczenia związane z Internetem: własne blogi (pies-info.blog.onet.pl i madziorek94.blog.onet.pl) forum internetowe(na razie jest w stanie ciszy ;D (porady-wet.fora.pl)), różne grafiki i inne przydatne rzeczy

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? angielski na poziomie podstawowym, wykraczając ponad granicę w gramatyce i słownictwie, choć robię trochę błędów

Czym zafascynował cię Harry Potter"? strona czy film i książka? książka i film ciekawą opowieścią i dobrym początkiem oraz zakończeniem, dreszczykiem emocji i chwil poniesienia się wyobraźni. A strona ciekawą grafiką, miłymi rozmowami, ciekawymi propozycjami i innym spojrzeniem na świat

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? karanie spamowców, w sensie czasem patrząc na czyjś profil np. osoby bardzo starającej się teraz, która kiedyś była rozwydrzony dzieciakiem, który spamował i robił dziecinne dowcipy, a teraz już dorósł do tego aby być tu na stronie i ma 4 ostrzeżenia, można by było wziąć go pod "lupę" i niech się wykaże aby to co kiedyś zrobił było nie wpożadku i teraz mu to anulować ;D
A druga propozycja to aby każdy mógł dodać fotkę do galerii, chodzi mi tu oto aby każdy mógł ją dodać, ale aby admini ją zaakceptowali i dodali. Na początku jak tutaj doszła nie wiedziałam dlaczego nie mogę dodawać zdjęć do galerii, ale wspaniały admin Moony Alex mi to wytłumaczyła. I żeby być dobrym adminem i wogle nim być trzeba być cierpliwy i umieć słuchać, można mieć małe doświadczenie ale wielką wiedzę.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? System punktów jest dobry i nie trzeba go zmieniać ponieważ jest on wystarczający do nagradzania tych, którzy na to zasługują. Niestety trafiają się pazerni na te punkty i spamują, niestety nie da się temu skutecznie zapobiec. Możemy dawać ostrzeżenia, usuwać, blokować adres IP lecz ta osoba na innym forum zacznie to robić z powrotem ;/ .

sexysnape08 10-26-2007 19:13

Nick: sexysnape08
Data rejestracji: 28 wrzesień 2007
Zainteresowania: archeologia, przyroda i historia
Marzenia [ambicje]: zostanie bardzo dobrym archeologiem, zdać mature na jak najwięcej punktów, granie w reprezentacji Polski w siatkówce
Jak często odwiedzasz harry-potter.net.pl ?: co najmniej 5 razy w tygodniu
Ile średnio dziennie czasu spędzasz przed komputerem?: 2 godz.
Doświadczenie związane z internetem: jestem aktywną forumowiczką na wielu stronach
Czy znasz angielski? Jeżeli tak to na jakim poziomie ?: znam angielski na poziomie podstawowym, mam angielski w szkole 4 razy w tygodniu i 2 razy dodatkowy
Czym zafascynował cię ''Harry Potter''?: orginalnym, fascynującym światem i równie ciekawymi postaciami oraz stworzeniami, czzy magicznymi przedmiotami
Będąc administratorem, co byś zmieniła na stronie?: chciałabym zmienić rangi, np. po 400 pkt. możnaby było wymyśleć rangę np. ''fanka lunatyka''albo ''lover 50cent''
Czy obecny system przyznawanie punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: system oceniania jest dobry, ponieważ łatwo zostać np. prefektem, wystarczy napisać artykuł:)

Ginny363 10-26-2007 20:41

Nick: Ginny363

Data rejestracji: 21 maja 2007 roku

Zainteresowania: Zdrowy tryb życia, wszystko co ekologiczne i romantyczne :)

Marzenia: Dostać się na biol chem i nauczyć się karate

Jak często odwiedzam Harry Potter net?: Około 3 razy w tygodniu

Średnio spędzam: ok 1,5 godziny

Prowadziłam bloga na którym miałam duże powodzenie lecz troszkę mało komentów, obecnie jestem w trakcie tworzenia drugiego nie wiem czy wypali.

Znam angielski na poziomie średnim lub nawet troszkę więcej

Harry Potter zafascynował mnie swoim światem czarodziejów. Miejscem gdzie istnieje przyjaźń a nawet miłość. Upartość Harrego, dążył do celów i w końcu Hogwart.

Hmm... strona ogólnie mi się podoba, może kolorystyka czasami denerwuję. Ja bym dodała kalendarz wydarzeń w Hogwarcie...(najpierw trzeba by było go napisać :))

Myślę,ze tak aczkolwiek ja bym określiła dokładnie od ilu do ilu jest określona ranga

Angelina 10-27-2007 16:11

Nick: Angelina.

Data rejestracji: 05.05.2007r.

Zainteresowania: Lubię czytać książki i czasopisma, grać w koszykówkę, tańczyć, słuchać muzyki, oglądać ciekawe filmy, urozmaicać sobie czas przed komputerem i oczywiście przebywać wśród przyjaciół i rodziny.

Marzenia: Przede wszystkim zdać w 2009r. maturę i dostać się na upragnioną uczelnie. Jakie będą kolejne aspiracje czas pokaże.

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl ?: Od poniedziałku do czwartku, co najmniej raz ale od piątku do niedzieli, co najmniej kilka razy.

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem: Moja średnia to ok. 2-3 godz. ale zdarza się też, że potrafię przesiadywać większość dnia (np. w czasie przerw świątecznych i weekendów).

Doświadczenie związane z internetem: Niestety na chwile obecną nie mam większych doświadczeń po za lekcjami TI w szkole ale mogę wiele się jeszcze nauczyć.

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak to na jakim poziomie? Język angielski: poziom średni i Język niemiecki: poziom podstawowy.

Czym zafascynował cię "Harry Potter"? Harry Potter zafascynował mnie wspaniale wykreowanym światem i jego bohaterami. Magią i przesłaniem miłości oraz innych wartości, które pomogły mi na spojrzenie z innej perspektywy na otaczający mnie świat. Jestem pewna, że historia Harry'ego Pottera pozostanie mi w pamięci na zawsze - historia, której zakończenie poznam pod koniec stycznia.

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Przede wszystkim zrobiłabym coś z galerią bo uważam, że jest zbyt skromna. Oczywiście zdjęć i ich kategorii jest sporo ale mogłoby być jeszcze lepiej. Naturalnie po za tym, zajełabym się z odpowiedzialnością, jeszcze innymi przydzielonymi mi obowiązkami.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Sam system uważam za bardzo dobry, jednak od mugola do samego ministra magii mogłoby być więcej rang. Podwyższyłabym też poprzeczkę do osiągnięcia najwyższej rangi. Uważam też, że za samo pisanie w SB nie powinno się przydzielać pkt. ponieważ jest to niesprawiedliwe i zbyt łatwe wobec innych użytkowników strony, którzy poprzez pisanie artykułów i newsów, wkładają więcej pracy do tego co robią, a po mimo to ich wysiłek nie jest, aż tak szybko wynagradzany w stosunku do pozostałych.

Tonks_Nimfadora 10-27-2007 20:08

Nick:
Tonks_Nimfadora
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz):
Olsztyn
Data rejestracji:
Ok. 3 miesięcy temu.
Aktorstwo, malarstwo, kompitery/internet, moda, prawo, ubrania, zakupy,EMO.
Marzenia (ambicje):
Chciałabym zostać aktorką lub prawnikiem.
Przeważnie codziennie.
Średnio przed komputerem spędzam 3,5 /4 godz. Czasami dłużej ale z przerwami.
Mam bardzo dużo blogów. Byłam kilkakrotnie administratorką forów, stron internetowych takich jak Harry-Potter.Net.Pl .
Znam angielski na dość wysokim poziomie.
Tym że jest to oryginalna i ciekawa książka, pełna fantastycznych pomysłów autorki. Podoba mi się przebieg wydarzeń, choć niektóre momenty bardzo mną poruszają.
- zmiane koloru nicku (nie duzo kolorow) dla innych uzytkownikow.
- zbieranie punktow, za co bedzie mozna wykupic koloryzacje nicku.
- zbieranie punktow za co bedzie mozna wykupic np. zmiane nicku.
- rozne atrakcje, czyli wiecej konkursow itd.
- wiecej bali dla uzytkownikow i administratorow.
-organizowanie ,,randek w minute" dzieki ktorym uzytkownicy beda mogli łączyć się w internetowe pary :rol:

Mam nadzieje że spodobała się Wam moja oferta :)

Będąc administratorem chciałabym zmienić takie rzeczy jak :
-

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41.