Wróć   HPN.pl > Fan Zone > Fan Fiction > Opowiadania - miniaturki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 06-28-2007, 19:38   #11
Nav
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Nav
Domyślnie RE: [D] O cierpliwości. W przeświadczeniu gryffonów...

Cytat:
Gryffonka wyglądała tak, jakby zaraz miała zwymiotować. To nie był ani czas, ani miejsce na takie zachowanie, ale nie mogła znieść myśli, że ktoś jest w czyś lepszy od niej.
Te dwa zdania są raczej bezsensowne.
Pogrubiony fragment odnosi się, jak mniemam, do wymiotowania? Bo z tego co napisałaś wynika, że to nie był czas ani miejsce na znoszenie myśli (...).

Poza tym, nie powinno się zaczynać zdań od "ale".

Interpunkcja i stylistyka nawet poprawna, poza tym dwu zdaniowym potworkiem z początku mojego posta.
Nav jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-29-2007, 10:50   #12
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Więęęc... zostałam poproszona o opinię, to się wypowiem. Nie powaliło mnie na kolana. Dlaczego? Hmm... to co miało być trzymającym w napięciu początkiem po prostu mnie rozśmieszyło. Rozśmieszyło niestety w negatywnym znaczeniu tego słowa. Od razu miałam wrażenie, że to było pisane 'żeby wyglądało na poważne'. Dodatkowo, nawet w przypadku postaci takiej jak Hermiona, te zachowania są mocno przesadzone i nie widzę ich racji bytu. I jeszcze poszczególne momenty, do których można się doczepić:

Cytat:
Gryffonka
Gryfonka.

Cytat:
Harry wydał z siebie dziwny kwik.
Niech mi ktoś powie, dlaczego on wydał z siebie ten kwik, bo myślę, myślę i nic mi nie przychodzi do głowy.

Cytat:
Harrego
Harry'ego.

Mimo wszystko stwierdzam, że idzie ci całkiem nieźle. Czekam na następne prace. ^^
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-24-2007, 20:04   #13
martynkaaa
Czytelnik horoskopów

średnio zrozumiałam xD
martynkaaa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-07-2009, 20:00   #14
Ginny_Kitty
Świr wymagający opieki

Ginny_Kitty na Harry Potter Forum

Domyślnie

A ja akurat zrozumiałam, o co chodzi. Kiedyś lubiłam grać w pchełki. Pewnie dlatego.
Podobało mi się. Czytałam Twoje inne drabble, które (wybacz) było okropne. A to jest naprawdę przyjemne. I mi się podoba to, że nie zaskakuje aż tak bardzo jak inne. Ma to swój urok.
Pozdrawiam i na Twoje inne teksty
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
Ginny_Kitty jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania