Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 12-22-2007, 15:09   #1
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Domyślnie Czujecie święta? ;)

Tak się właśnie zastanawiam, ile osób ma tak jak ja... Powiedzcie, czy w tym roku wam też jest jakoś tak "nieświątecznie"? Bo mi ta "magia świąt" jakoś nie daje się odczuć. A jak sobie myślę, że niedługo czeka mnie jakże urocza wigilia w towarzystwie jakże uroczej rodziny to mam ochotę zapaść w sen zimowy =P. A jak tam przedświąteczne odczucia reszty userów? ^^
Limonka jest off-line  
Stary 12-22-2007, 15:22   #2
Nacia1234
Moderator

Nacia1234 na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Czujecie święta? ;)

Też nie czuję świąt. Jest... jak sama to nazwałaś 'nieświątecznie'. Może to ten brak śniegu? Nie wiem, mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni i życze wam miłych świąt.
Stary 12-22-2007, 15:23   #3
ishar
Świr wymagający opieki

ishar na Harry Potter Forum

Od dawna nie podchodzę do świąt z należytym, chrześcijańskim podejściem. Nigdy też w mojej rodzinie nie było wielkiego szału na prezenty, tylko skromne upominki. W sumie to i dobrze, nie muszę się zbytnio głowić nad nimii
Święta to dla mnie przede wszystkim uroczysta kolacja i przerwa od szkoły i obowiązków.
I Kevin sam w domu.
Po raz 100:rol:
ishar jest off-line  
Stary 12-22-2007, 15:38   #4
Limonka

Cytat:
I Kevin sam w domu.
Po raz 100
Ani razu jeszcze tego nie oglądałam! xD Ale wiem, leci co roku, od daaawna. Chociaż... słyszałam, że w tym roku mają już tego nie puszczać xD.
Limonka jest off-line  
Stary 12-22-2007, 15:42   #5
blackberry
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do blackberry

Ja już któryś rok z rzędu na to pytanie odpowiadam tak samo:Nie,nie czuję świąt.Mimo najszczerszych chęci i faktu,że jestem praktykującą katoliczką nie mogę powiedzieć,że przygotowałam się na kolejne narodziny Chrystusa.Nie chce mi się ubierać choinki,pakować prezentów,mimo,ze zawsze uważałam to za świetną okazję do artystycznego "wyżycia się".dosłownie rzygam już tymi okropnymi dekoracjami,które atakują ludzi na ulicach na każdym kroku.Czuję się tak niegotowa ,że w zasadzie mogłabym nie celebrować w tym roku Świąt i na to samo by wyszło.Oczywiście,jeśli mówimy o prawdziwych Świętach,a nie o dawaniu sobie prezentów i wpychaniu w siebie niewyobrażalnych ilości jedzenia "tak dla zasady" ,"bo Święta są,trzeba i już",nawet,jeśli nie wiemy,co to tak naprawdę znaczy.
To tyle.
blackberry jest off-line  
Stary 12-22-2007, 15:46   #6
Nacia1234
Moderator

Cytat:
I Kevin sam w domu.
Po raz 100
Oj, racja, racja. Na TVN leci raz, drugi, trzeci. Na Canal + -osiemnasty, trzydziesty, pięćdziesiąty dziewiąty...

xDD
Stary 12-22-2007, 15:47   #7
hemcia
Omijać szerokim łukiem

hemcia na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do hemcia

Ja też nie czuję świąt...ale to chyba pierwszy raz dopiero..w tamtym roku jeszcze jako tako było. W tym roku żadnej świątecznej atmosfery..no po prostu zero....Ludzie...zróbcie coś bo mi strasznie nie chce się tych świat..heh...

zazwyczaj robię różne rzeczy, które inni postrzegają jako 'dziwne'.
czasami czarna owca w rodzinie.;p
nie przestrzegam żadnych granic, ewentualnie sama je wytyczam.;-dd
często słyszę o sobie 'nienormalna', 'zboczona'.;p no i bywa, że nietolerowana za to, że nie jestem kolejną szarą jednostką społeczeństwa.; -dd
hemcia jest off-line  
Stary 12-22-2007, 15:54   #8
Nacia1234
Moderator

A ja może dzisiaj tą atmosferę poczuję. Wiecie, ie ma to jak prawdziwa choinka w domu, na święta.
Stary 12-22-2007, 16:01   #9
Smierciojadek
Super Moderator

Smierciojadek na Harry Potter Forum

Świąteczna tradycja rozstała przerwana - w tym roku nie będą emitować Kevina, ale za to zapraszamy na 'Grinch - Świąt nie będzie' oraz na 'Jack Frost'! Chociaż żadnego z tych filmów nie oglądałam, i mnie do nich nie ciągnie ^^.
Smierciojadek jest off-line  
Stary 12-22-2007, 16:13   #10
Limonka

Cytat:
Ja też nie czuję świąt...ale to chyba pierwszy raz dopiero..w tamtym roku jeszcze jako tako było. W tym roku żadnej świątecznej atmosfery..no po prostu zero....Ludzie...zróbcie coś bo mi strasznie nie chce się tych świat..heh...
Mi się świąteczną atmosferę udało poczuć w centrum mojego miasta, na starym rynku ^^. Wieczorem jest tam niesamowicie! Masa dekoracji, wieeelka choinka, stajenka z żywymi zwierzakami, lodowisko, żebracy fałszujący kolędy na dziwnych instrumentach... Jestem pewna, że w innych miastach jest podobnie xD. Ale cóż, nawet jak na jakiś czas uda się poczuć świąteczną atmosferę, mi to jakoś szybko mija =P.
Limonka jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania