Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 04-06-2008, 12:48   #1
xxkajaxx
Junior Member

Domyślnie Sweeney Todd

Świetny film utrzymany w klimacie mrocznego, dziewiętnastowiecznego Londynu. Może o nim słyszeliście, ale jak nie to dodam, że występuje tam Alan Rickman, Timoty Spall(nie wiem czy dobrze napisałam) Johny Depp i Helena Bonham Carter (też nie wiem czy dobrze napisłam). Opowiada on o pewnym londyńczyku Benjaminie Barkerze, który został niesłusznie skazany, na więzienie, przez sędziego Turpina. Kiedy wraca okazuje się, że jego żona się otruła, a córka jest więziona przez Turpina:uhoh:. Benjamin zmienia nazwisko na Sweeney Todd i planuje zemstę początkowo tylko na tych, przez których został uwięziony:upset:. Zakłada spółkę z panią Lovett (on tak jak przed laty jest golibrodą i dostarcza, zakochanej w nim, pani Lovett mięsa na piekielne paszteciki:rip: ). Bardzo fajny film Tima Burtona. Jak ktoś lubi musicale to zapewniam, że jest czego posłuchac (swoją drogą Alan ma naprawdę ładny głos i to samo się tyczy innych aktorów tam występujących):yes:
xxkajaxx jest off-line  
Stary 07-08-2008, 16:00   #2
susan
Fan "Strefy 11" i tarota

susan na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do susan
Domyślnie RE: Sweeney Todd

Zaskakujące, że jeszcze nikt nie odpowiedział! A więc będę pierwsza!
Sweeney Todd to jeden z moich ulubionych filmów! Johnny był tam niesamowity!
Uwielbiam musicale!
Tim Burton jest moim ulubionym twórcą!

Niezwykle twórcza dwójka: Depp i Burton! Naprawdę warto obejrzeć!
susan jest off-line  
Stary 07-18-2008, 20:01   #3
Mosag
Fanatyk, niegroźny

Mosag na Harry Potter Forum

Chciałabym obejrzeć ten film, ale rodzice mi nie pozwolą, bo jest od 18 lat (podobno!)... Cały czas słyszę, że jest super i w ogóle... Echhhhh.......
Stary 07-19-2008, 15:29   #4
lizzy5
Czytelnik horoskopów

ty wiesz ile mi filmów starzy nie pozwalają oglądać a i tak se je ściągam i nic o tym nie wiedzą :P:P
a sweedney todd jest zajebiaszczy!!!!!:yes::lol:
lizzy5 jest off-line  
Stary 07-22-2008, 00:55   #5
agatqa92
Praktykant Voodoo

agatqa92 na Harry Potter Forum

Oprócz tego, że film jest super, o czym wszyscy tu napisali, chciałabym dodać coś więcej, bo dla mnie to za mało na opisanie tak wspaniałego musicalu.
Może zacznę od tego, że kocham Tima Burtona za wszystko co tworzy. No i za to jak świetnie połączył te dwie osoby- Helenkę i Johnnego w kilku swoich filmach, bo nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale ten duet bardzo często pojawia się w filmach Burtona.
Genialna postać Alana, jako bezdusznego sędziego, nie wspominając o Helenie i momentach, w których tak bardzo było widać jak kocha postać odgrywaną przez Deppa.
Myślę, że w filmie stawiali głównie na aktorstwo, niż talent wokalny, aczkolwiek jedno z drugim udało się pogodzić ;]
Nie wiem czy napisać coś jeszcze, bo jak na ten gatunek filmowy, film się udał. Jest inny niż moulin rouge, chicago czy chociażby sentymentalna deszczowa piosenka, ale mimo wszystko ma swój mały, mroczny klimat i to strasznie mi się podobało ;]
agatqa92 jest off-line  
Stary 07-31-2008, 20:20   #6
Christina
Omijać szerokim łukiem

Christina na Harry Potter Forum

Niestety nie miałam jeszcze okazji obejrzeć tego filmu. A to z powodu rodziców, którzy uważają, że jest nie dla mnie. Ale musze poczekać gdy gdzieś wyjadą, wtedy ściągam i oglądam.
Ale nawet pomimo tego, że jeszcze nie widziałam, wiem że jest super.

Mrok
Johnny Depp

Ahhhh

Darmowe kosmetyki

'It's not my fault I'm better than you'

'What happens in the dungeons
stays in the dungeons'

#soup#
#nakarm psiaka#
#last#
Christina jest off-line  
Zamknięty temat