|
07-03-2007, 12:09
|
|
|
Senior Member
|
Rozmiar avatara
W tym temacie chodzi mi o maksymalny rozmiar avatara. 30 kb. Nie chodzi tu o wymiary, bo według mnie właśnie takie są najlepsze. Mam kilka avatarów, które mają za duży rozmiar aby je umieścić w profilu, a które mi się podobają. Np. ten:

Niby tylko dwie sceny, a już ma rozmiar 82,5 kb!!! I już nie można dodać. Proszę więc Krico lub administratora, który ma taką możliwość o zwiększenie tej granicy. [s]lub całkowite jej usunięcie.[/s]
|
|
|
07-03-2007, 12:16
|
|
|
Super Moderator
|
RE: Rozmiar avatara
Wiktor, prawdopodobnie nie masz na co liczyć, ten numer nie przejdzie. Avatar to tylko ozdobnik, nie trzeba się nim popisywać. Poza tym na prawie każdym forum można mieć do 30kb avki, ponieważ przy większej ilości takich obrazków wiesza się stronka.
|
|
07-03-2007, 12:22
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Wiktor, tobie się wydaje, że strona ma nieograniczoną pojemność? Strona nie tylko by się wieszała, ale zapewne po jakimś czasie całkowicie by padła.
Jedyne co przychodzi mi do głowy, to możliwość umieszczenia avatara z zewnątrz, tzn. na przykład wgranego na imageshack, wtedy chyba strona nie była by tak obciążana. Z resztą, nie wiem, nie znam się na tym^^.
|
|
|
07-03-2007, 12:23
|
|
|
Senior Member
|
Anika: Ale zwiększenie np. trzykrotnie. Dużo tego nie będzie, a poza tym nie wszyscy będą mieli np. w tym przypadku na 100 kb. I nie chodzi mi o popisywanie się. Po prostu chcę sam mieć lepszego avka. Możecie jak chcecie zrobić tak że ja będę go widział a inni tylko takie
 .
Limonka: Nie, wcale nie wydaje mi się że strona ma nieograniczoną pojemność. Z tym brakiem ograniczenia rzeczywiście przesadziłem  . Żeby strona padła pewnie każdy musiałby mieć avatara od 500 do 1000 kb.
|
|
|
07-03-2007, 12:30
|
|
|
Super Moderator
|
Wiktor, tu nie ma cudotwórców. Avki jakie są-każdy widzi. I takie mają pozostać. Wystarczająco stronka się wiesza (częściej niż japońskie nastolatki0 a ty chcesz je jeszcze powiększać. Stwierdzam, że Krico powie ci to samo. Twój avek jest ładny, bardziej bajerować go nie musisz. A żeby poprzec to co powiedziałam o wieszaniu- a jak tak teraz wszyscy użytkownicy wrzucą sobie avatary o pojemniści 100kb? Strona chyba by poszła się paść gdzieś na krańce kabli przekaźniczych.
|
|
07-03-2007, 12:45
|
|
|
Senior Member
|
No nie wiem... może i masz rację... No dobra, przestanę się już czepiać tego 
Chcecie to usuńcie temat i spokój xD
|
|
|
07-03-2007, 14:22
|
|
|
Member
|
Powiem tak... Lepiej nie mieszać z wielkością avatara, bo już na innym forum były problemy... Forum całkiem padło i trzeba było przenieść posty gdzie indziej, zostały tam tylko artykuł i newsy, a forum jest na innej stronie... Także radę z niczym nie mieszać, nawet z avatarami...
|
|
|
11-16-2007, 10:24
|
|
|
Member
|
Mi pasuje taki rozmiar jaki jest .
Co prawda nie zawsze avatar zapisuje się , bo jest za duży .
Ale można wstawić inny . xDD
|
|
|
12-29-2007, 20:51
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Ja bardzo długo szukałam, by jakiś avatar znaleźć._Ale znalazłam przypadkowo i niech będzie taki, jaki jest.
Dziecko, zero interpunkcji, zero polskich znaków. Nawet nie chciało mi się na zielono poprawiać. Naucz się pisać.
LMJ
Ostatnio edytowane przez Lady Mary Jane : 04-22-2009 o 10:39.
|
|
|
06-18-2009, 14:13
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Skorzystamy z tematu, który jest....No więc: czy nie dałoby się tylko zwiększyć max. rozmiarów ava do 100 px?
|
|
|
Zasady postowania
|