![]() |
RE: Ania z zielonego wzgórza.
Tyaa... Podobała mi się 1 część tej książki, jednak 2 już była gorsza ^^ Może dlatego, że przeczytałam ją w wieku 8 czy tam 9 lat... ^^ Już dokładnie nie pamiętam o czym była, jednak za rok będę ją miała jako lekturę xD
|
Mi się bardzo podobała Ania z Zielonego Wzgórza.
Inną częścią jaką czytałam potem , była Ania z Szumiących Topoli...czy coś takiego xD To już było beznadziejne. Nudne i w ogóle. Nawet całego nie przeczytałam. I wtedy tak jakoś przestała mnie interesować Ania. Może jeszcze kiedyś spróbuję przeczytać jakąś część ? Jak mi się będzie chciało to na pewno... |
Anię z Zielonego Wzgórza przeczytałam mając 11 lat, siedziała w pokoju i nie mogłam oczu od tej książki oderwać. Potem sięgnęłam po następne tomy jej przygód i też mnie wciągnęły. Przeczytałam wszystkie książki aż do "Ani z Szumiących topoli", kolejnego tomu już nie mogłam przeczytać bo ciągnął niemiłosiernie, same opisy, mało dialogów. Podchodziłam do tej książki 2 razy i nic,... Książka fajna aż do szumiących topoli. :D polecam. :D
|
Ja na razie przeczytałam pierwszą część, a kiedy rozmawiałam na temat Ani z bibliotekarką, to powiedziałam jej, że HP bardziej mi sie podoba, a ona na to "Nie porównuj Ani z Zielonego Wzgórza do Harry'ego Pottera." To inna kategoria książek więc nie umiem jej porównać. Ania to fajna książka i zamierzam przeczytać dalsze części.
|
O, a ja pamiętam, że bardzo mi się ta książka podobała : )
[ trochę daaawno ją czytałam ] Taka miła ruda marchewka ;-) jak Julka nie miała co robiĆ to szła do biblioteki i wypożyczała Anię z Zielonego Wzgórza. I zawsze płakała jak Mateusz umarł xD Tak .. jak tak dobrze pomyśleć, to jak byłam młodsza to była jedna z moich ulubionych książek. chętnie bym ją poczytała teraz, seryjnie^^ A bu, swoją książkę zostawiłam na kolonii we Włoszech :/ |
Lubię tą książkę, nie sądzę żeby była dla dzieci (moja mama ją niedawno przeczytała xD), nie przeczytałąm wszystkich części ale napewno je w najbliższym czasie przeczytam
|
:D:D Nie ma to jak Ania! Wprawdzie cały cykl przeczytałam dawno, dawno temu, mimo to pozostaje on na mojej liście kanonu najlepszych książek i to w ścisłej czołówce. Ania kiedyś była dla mnie autorytetem:smilewinkgrin:nie wiem jak wy, ale
będąc trakcie czytania, robiłam wszystko, żeby stać się taką jak ona. Cóż. Nie wyszło.:D |
A ja uwielbiam tę serię. Miałam na jej punkcie bzika w wieku 8 - 9 lat. Teraz niedługo będziemy ją omawiać, więc dla odświeżenia postanowiłam przeczytać wszystkie od początku. Dopiero zaczęłam, jestem w połowie pierwszego tomu. To świetne książki. A co do "Ani z Szumiących Topoli" nad którą wiele osób się tu pastwi. Istotnie jest to najgorsza część. Ale myślę, że dalsze, a szczególnie "Rilla..." powinny to wynagrodzić. Co ja się upłakałam nad śmiercią Mateusza, czy Waltera...
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale ta książka jest dla mnie boska! Szczególnie od momentu, gdy Ania poszła do szkoły. Teraz zaczynam czytać tak jakby drugą część - "Ania z Avolnea". Chcę przeczytać wszystkie. Cytat:
|
Ja przeczytałam już Anie z Zielonego Wzgórza, Ania z Avonlea, Ania na Uniwersytecie, Ania z Szumiących Topoli, Wymarzony dom Ani, Ania ze Złotego Brzegu, Dolina Tęczy. Jeszcze zostały 3 tomy. Fajne są te książki, które przeczytałam a szczególnie Ania z Szumiących Topoli.:)
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:51. |