![]() |
RE: Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
Jesteś pierwszą osobą której Snape nie pasuje xD.
|
nie o to chodzi Alan Rickman świetnie pasuje na Snape jest po prostu boski w tej roli...ale jak mała taka i głupia Peeves czytała sobie poraz pierwszy HP i KF to wyobraziła sobie Snape jako grubego faceta z czarnymi tłustymi włosami zaczesanymi do tyłu i z kozią brudką... potem przeczytała KT i jakoś mi się odwidziało i to wyobrażęnie znakomicie odegrał Alan
[small]aha...źle cię zrozumiałam ;D. L.[/small] nie pierwszy i nie ostatnio raz... ale się przyzwyczaiłam i wybaczam :D |
Moim skromnym zdaniem większość aktorów została dobrana bardzo dobrze (a Syriusz to majsterszyk) ale zdażyły się też małe wpadki (moim zdaniem). Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Lupina. No i jeszcze jak czytałem książkę to Lunę sobie wyobrażałem jako niezbyt ładną dziewczynę a na zdjęciach z ZF jest całkiem całkiem. No ale przynajmniej będzie na co popatrzeć w kinie.
|
JA piszę już trzeci raz, że film psuje moje wyobrażenia. Było tego wiele, ale najbardziej ,,nie mój'' był Lupin..., a lubiłam go w swojej wyobraźni
|
dla mnie nie moja byla trelawney. ja ja sobie wyobrazalam jako chuda z wielkimi okularami facetke, ktora ma wlsy, moze nie czarne, ale nie misla takiej szoy na glowie. a tak to nie mam zastrzezen
|
Trelawne mi nie pasuje. Wydawało mi się, że będzie chuda, wysmukła, z długimi włosami, ubrana w atłasy i z mnustwem branzoletek, a w filmie mamy facetke w szmatach. Umbridge wyobjażałam sobie jako jakąs grubaskę o świńskim ryjku.
|
wedlug mnie bardzo dobrze sa dobrani (na podstawie tego jak sobie wczesniej wyobrazalam postacie przed obejzeniem 1 filmu);
dimbledore snape herniona wesleyowie harry syriusz inaczej jednak sobie wyobrazalam mcgonnagal tralewney rodzicow harrego(malo wazne postacie w filmach ale jednak) pani sprout ale teraz i tak jak czytam ksiazke to wyobrazam sobie postacie z filmow... troszeczke jeszcze hagrid bym inny w moim wyobrazeniu nie wiem jak go zakwalifikowac bo twarz dobra ale postawa i wzrost ale wiadomo ze byl robiony w miare mosliwosci postacie sa ok juz sie przyzwyczailam |
Raczej nie ma się do czego przyczpić, choć przyznaje, że Lupin książkowy, a Lupin filmowy to dwie zupełnie inne sprawy. No i może Voldemort. Taka charakterystyczna postać... za mało straszna :( Czerwone oczy - gdzie one są??? I głos taki bylejaki.
|
Mi pasują wszystkie postacie oprócz tej Umbrige, ja sobie ją bardziej wyobrażałam jako jakąś wredną ropuchę jak to pisze w książce, a na zwiastunach ona wygląda na bardzo miłą staruszkę...nie pasuje mi to w ogóle :bigeek: a reszta to świetnie jest dobrana :D
|
Większośc postaci jest ukazanych w filmie tak jak ja sobie to wyobrażałem ale najbardziej niepodobny jest Lupin wyobrażalem sobie go całkim inaczej:upset: ale poza tym wszystko wpożo:D:D
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:41. |