HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Filmy (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP, jak są ukazane w filmach? (http://hpn.pl/showthread.php?t=164)

Limonka 03-31-2007 15:34

RE: Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??

Jesteś pierwszą osobą której Snape nie pasuje xD.

Peeves 03-31-2007 15:37

nie o to chodzi Alan Rickman świetnie pasuje na Snape jest po prostu boski w tej roli...ale jak mała taka i głupia Peeves czytała sobie poraz pierwszy HP i KF to wyobraziła sobie Snape jako grubego faceta z czarnymi tłustymi włosami zaczesanymi do tyłu i z kozią brudką... potem przeczytała KT i jakoś mi się odwidziało i to wyobrażęnie znakomicie odegrał Alan

[small]aha...źle cię zrozumiałam ;D. L.[/small]

nie pierwszy i nie ostatnio raz... ale się przyzwyczaiłam i wybaczam :D

Shaman 04-08-2007 19:59

Moim skromnym zdaniem większość aktorów została dobrana bardzo dobrze (a Syriusz to majsterszyk) ale zdażyły się też małe wpadki (moim zdaniem). Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Lupina. No i jeszcze jak czytałem książkę to Lunę sobie wyobrażałem jako niezbyt ładną dziewczynę a na zdjęciach z ZF jest całkiem całkiem. No ale przynajmniej będzie na co popatrzeć w kinie.

Essi 04-09-2007 21:08

JA piszę już trzeci raz, że film psuje moje wyobrażenia. Było tego wiele, ale najbardziej ,,nie mój'' był Lupin..., a lubiłam go w swojej wyobraźni

Ginny_Weasley12 04-09-2007 23:44

dla mnie nie moja byla trelawney. ja ja sobie wyobrazalam jako chuda z wielkimi okularami facetke, ktora ma wlsy, moze nie czarne, ale nie misla takiej szoy na glowie. a tak to nie mam zastrzezen

chochang12 04-10-2007 10:37

Trelawne mi nie pasuje. Wydawało mi się, że będzie chuda, wysmukła, z długimi włosami, ubrana w atłasy i z mnustwem branzoletek, a w filmie mamy facetke w szmatach. Umbridge wyobjażałam sobie jako jakąs grubaskę o świńskim ryjku.

gryfka 04-10-2007 19:44

wedlug mnie bardzo dobrze sa dobrani (na podstawie tego jak sobie wczesniej wyobrazalam postacie przed obejzeniem 1 filmu);
dimbledore
snape
herniona
wesleyowie
harry
syriusz

inaczej jednak sobie wyobrazalam
mcgonnagal
tralewney
rodzicow harrego(malo wazne postacie w filmach ale jednak)
pani sprout

ale teraz i tak jak czytam ksiazke to wyobrazam sobie postacie z filmow... troszeczke jeszcze hagrid bym inny w moim wyobrazeniu nie wiem jak go zakwalifikowac bo twarz dobra ale postawa i wzrost ale wiadomo ze byl robiony w miare mosliwosci
postacie sa ok juz sie przyzwyczailam

TomV 04-18-2007 14:59

Raczej nie ma się do czego przyczpić, choć przyznaje, że Lupin książkowy, a Lupin filmowy to dwie zupełnie inne sprawy. No i może Voldemort. Taka charakterystyczna postać... za mało straszna :( Czerwone oczy - gdzie one są??? I głos taki bylejaki.

Gruba Dama 04-29-2007 12:59

Mi pasują wszystkie postacie oprócz tej Umbrige, ja sobie ją bardziej wyobrażałam jako jakąś wredną ropuchę jak to pisze w książce, a na zwiastunach ona wygląda na bardzo miłą staruszkę...nie pasuje mi to w ogóle :bigeek: a reszta to świetnie jest dobrana :D

dziczek 05-01-2007 10:23

Większośc postaci jest ukazanych w filmie tak jak ja sobie to wyobrażałem ale najbardziej niepodobny jest Lupin wyobrażalem sobie go całkim inaczej:upset: ale poza tym wszystko wpożo:D:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:41.