|
03-27-2007, 15:15
|
|
|
Member
|
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP, jak są ukazane w filmach?
ja osobiście nie mam zastrzeżeń wielkich  Snape i Syiusz to jest wręcz majsterszyk ;D I Draco jest kapitalnie dobrany xD O Hermionie i Ronie i Harrym to nawet nie pisze bo jak czytamy książki to mamy własnie ich przed oczami bo stali sie ikonami... Co jeszcze?? Dumbi good, Hagrid świetnie ;D ogólnie to naprawdę sie pokrywa z moja wyobraźnią  Choć sa tez i minusy jak dla mnie. Np zupełnie inaczej sobie wyobrażałam profesor Trelawney, jest nia baba w szarej szopie na głowie. Ja natomiast sobie wyobrażałam ją jako bardzo chudą, z długimi, czarnymi włosami, ubraną w jakieś toczące sie po ziemi atłasy. Olulary zostaja te same co w filmie jednak sama aktorka powinna mieć większe oczy ;P Umbrige tez dośc inaczej sobie wyobrażałam ale nawet ujdzie  Za to najbardziej nie podobał mi sie Moody. Wogóle mi się nie podoba... Ja go widzialam cos jak Einstien (chyba wiecie jak on wyglądał ;P), wychudzonego, jeszcze bardziej odrapanego że tak powiem. Się rozpisałam :P A co wy o tym myslicie?
|
|
|
03-27-2007, 15:28
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
No ja właśnie też Moody'ego jako takiego Einsteina widziałam, a ten w filmie to takie utuczone bydle w kostiumie na Halloween xD. I nie podoba mi się Bellatrix, przynajmniej z tego co widziałam na zdjęciach. Szopa na głowie jakby ją piorun strzelił, a ja ją sobie wyobrażałam w takich długich prostych czarnych włosach. Umbridge wygląda na sympatyczną starszą panią.
A co do Wielkiej Trójcy...mi już oni wcale nie pasują. W sumie Rupert może być, ale Emma na Hermionę już nie pasuje, Daniel...sama nie wiem, może jakby mu zrobili taką fryzurę jak powinna być, a nie grzywkę jak u Giertycha to by jeszcze się nadawał...
No to chyba tyle ode mnie  
|
|
|
03-27-2007, 15:35
|
|
|
Member
|
Limonka znów się zgadzamy, mi bell tez w czarnych sie marzyła <lol> Ale to juz siła wyzsza, my nie zmienimy aktorów. wiem że podobny temat juz istnieje jako oddielny dział ale chciałam wrzucić w kategorii Film ;P
|
|
|
03-28-2007, 17:46
|
|
|
Senior Member
|
Co do Belli sie zgadzam z Limonką, a Trelawney widziałam jako grybszą i całą w atłasach, ale niestety nie wybieramy aktorów jak powiedziała nathaniela...
|
|
|
03-31-2007, 15:09
|
|
|
|
a ja powiem, ale się nie śmiejcie... nie wiedzieć czemu strasznie się zdziwiłam jak zobaczyłam, że Dean jest czarny... nie wiedzieć czemu nie zauważyłam tego podczas czytania książki, nie żeby mi to nie przeszkadzało, nie jestem rasistką albo homofobką, ale taki zaskok był...
|
|
03-31-2007, 15:14
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
O.
Ja już kiedyś pisałam, że najpierw widziałam trzy filmy, później zaczęłam czytać książki.
Więc dla mnie zawsze Harry miał coś z Radcliffe'a, Ron z Grinta, Hermiona z Watson.
Ano właśnie, ale mojego Remusa to ja nie bardzo pamiętałam, jak sobie teraz pomyślę.
Zanim przypomniałam sobie film HPiWA, mój Remus miał w sobie wiele z Włóczykija z Muminków- bajki, którą uwielbiałam w dzieciństwie, a teraz którą uwielbia moj brat.
Ano, Muminkowy Włóczykij jest postacią animowaną, ale zawsze mi się kojarzył z Remusem.
Co do bardziej człowieczego wyobrażenia Remusa, to już nie pamiętam ^^.
Moja Umbridge była zawsze ropuchą, a nie słodką babcią w różowym sweterku.
Moja Bellatrix zawsze była wytworna, ciemnowłosa, nieco przy kości z wyniosłym wyrazem twarzy, a nie rozczochrana pacjentka szpitala psychiatrycznego. (Wiem, uciekła z Azkabanu, gdzie na pewno by wychudła, ale cóż)
Moja Luna nie była uroczą i uśmiechniętą spokojną nastolatką, miała naprawdę wyłupiaste oczy i lekko obłędny wzrok. W każdym bądź razie nie była to Evanna Lynch.
A Fleur Delacour była olśniewająco piękna, a nie przeciętna blondynka.
|
|
|
03-31-2007, 15:22
|
|
|
|
Peeves, ja też nie zauważyłam tego w czasie czyatnia xP
Moony...zgadzam się co do Umbridge, Fleur i Luny. Bellatrix w sumie też podobnie sobie wyobrażałam, ale 'moja' Bella była szczupła. Oprócz tego miała długie, czarne, proste włosy i poprostu była taka...no taka...taka... Znowu się nie mogę wysłowić xD.
|
|
|
03-31-2007, 15:27
|
|
|
|
Moja Bella była wysoka, szczupła i o figurze klesydry (dla niewtajemniczonych powiem wcięcie w tali spory biust i okrągłe biodra) miała bladą cerę, była bardzo ładna o ciemnych, czarnych, prostych (choć czasem o lekko podwiniętych końcówkach) włosach, ciemnych oczach... ale to była Bella przed azkabanem... Potem miała być już koścista, wychudzona, o mniej żywych i okrągłych oczach, o zmatowiałych włosach lekko zniszczonych, ale nadal miała mieć to coś ten zwierzęcy magnetyzm... ale się rozpisałam, co do Luny, Fleur, Umbridge zgadzam się z moimi drogimi poprzedniczkami ^^
|
|
03-31-2007, 15:29
|
|
|
|
Peeves...no właśnie, opisałas to czego ja nie potrafiłam. Dokładnie 'moja' Bellatrix xD.
|
|
|
03-31-2007, 15:33
|
|
|
|
nie no coś tam naskrobałam... nie podobał mi się jeszcze Moody, Wood, Lupin, Snape, McGonagall, Crouch (i młody i stary), Cho... mogłabym jeszcze trochę tego powypisywać
|
|
Zasady postowania
|