![]() |
RE: Byłam zaskoczona
Niektóre postaci w mojej wyobrażni wyglądały trochę inaczej np. Hagrid, prof. McGonagall... Co do Hermiony to już nie, a do Snape też nie miałam zastrzeżeń.
|
RE: Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
Co do wyglądu uważam, że Malfoy, Potter, Ron i Hermiona są niemal skopiowani z książki, ale jest też inny istotny fakt, który wpływa na film. Chodzi o to, że między aktorami są różne różnice wieku, co dało się zauważyć w drugiej i trzeciej części, gdzie Malfoy był prawie o głowę wyższy od Harry'ego Pottera :P Tak samo Madame Maxime. Sądziłem, że jest odzwierciedleniem Hagrida, a nie Romana Giertycha.
|
co do różnicy wzrostu, aż tak tragiczne to to nie jest... w końcu nawet w książce Potter zawsze przedstawiany był jako chłoptaś o chuderlawej budowie i przeciętnym wzroscie... zawsze Rowling udało się napomknąć, że Ron jest od niego tyle i tyle wyższy. A powiedzmy, że Draco jest nad wiek rozwinięty, co zresztą mi nie przeszkadza^^
|
RE: no takie sobie
uwazam,ze filmy byly fajne,tylko trzecia czesc mi sie nie podoba "wiezien azkabanu".w ksiazce wyobrazalam sobie inaczaj,a rezyser glupio to zrobil,np:
czesci zamku byly odzielone i w ksiazce harry dostaje "blyskawice" na boze narodzenie od syriusza,i wszyscy uwazaja ,ze black chce zabic harrego |
Najgorzej moim zdaniem dobrana jest Umbridge ! nie widzę w niej żaby jak to piszą w książce. A Syriusz i trójka, Snape, Draco, Dumbledore i Hagrid to jest poprostu strzał w 10. Poprostu super. I nie pasuje mi też madame Maxime, bo ja nie widzę w niej żadnej piękności , a w ksiązce pisali ze jest ładna.
|
Szczerze mówiąc to mnie jest trudno powiedzieć ponieważ ja najpierw oglądałam film a dopiero zaczełam czytać ksiązkę więc ja miałam już ich wizerunek przedstawiony...
|
osobiście niektóre tak ale Snepa np tak sobie njie wyobrażałem myślałem że będzie jeszcze zimniej wyglądał niż jest ale ogółem wydawali mnie się tacy sami jak wyślałem
|
Kompletnie nie podobał mi się Glizdogon. W ogóle jak on wyglądał! Absolutnie nie tak go sobie wyobrażałam. Również inaczej wyobrażałam sobie: Lupin, Black, Trawnley, Moody, Madame Maxime, ten nowy Dumbledore od śmierci poprzedniego w ogóle mi się nie podoba.Bardziej pasował ten pierwszy, niestety zmarł :(
|
Co do głównych postaci, to mam inną sytaucję niż może większość: pierwszym moim spotkaniem z HP było obejrzenie HP i KT, więc od początku Rona i Hermionę wyobrażałam sobie tak, jak to widac na filmie. Owszem, może ich zachowanioe trochę odstaje od mojego wizerunku bohaterów. Wyjątkiem jest Harry: uważam, że Daniel R. dosyć dobrze gra, jednak jego wygląd nie pokrywa się idealnie z "moim" Harrym. Najbardziej spasował mi rysunek na piątej części książki i raczej tak go sobie wyobrażam. Może w piątej części, w filmie będzie bardziej do takiego podobny - na fotkach ma jakieś takie krótsze włosy...
|
Snape ksiązkowy jest niemal przeciwieństwem granego przez Rickmana. Jest naprawde odpychajacy, fizycznie tez, moze poza paroma sytuacjami, kiedy wykazuje ludzkie odruchy. Gdyby tę postać sfilmowano wiernie, nikt by go nie lubił. Lucjusz Malfoy za to w filmie sie wybija, godny oficer Voldemorta, imponujący i diaboliczny. Lupin mi strasznie nie pasował na początku jak zobaczyłąm Thewlisa(nic nie mam do jego warsztatu),ale to sie zmiana. A Syriusz... Oldman stał sie Syriuszem.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:12. |