![]() |
Dyskusja o seksie
Tytuł tematu mówi sam za siebie- na forum w temacie Aborcja i Eutanazja rozwinął się takowy wąteka by zapobiec kolejnym off topom zakładam temat, bo widzę, że nikt nie chce się do tego zabrać.Osoby które btały udział w tamtej dyskusji mogą przenieść swoje pytania tutaj , aczkolwiek ja dodam swoje trzy grosze. xD
Mianowicie: Co sądziecie o współczesnej rewolucji seksualnej jakiej jesteśmy świadkmi? Czy nie uważacie, ze czasem zachodzi ona zbyt daleko? Gdzie jest jej granica? Czy sądzicie , że prawdziwie udany seks można przeżyć tylko z osobą która sie kocha? Cóż...ja w tej kwestii mam dość..hm, ktoś by nazwał moherowskie poglądy. B) Uważam, że ludzie powinni sie kochać wtedy nie tyle kiedy są na to gotowi, ale znają ewentualne konsekwencje swoich czynów. Bo uwazam, że podejmuąc ryzyko trzeba liczyć się z tym , że zaliczy się wpadkę. A zabijanie z powodu ich nie znajomości (to znaczy aborcja) uważam za najgorsze co moze zrobić człowiek bo nie dość, że morduje niewinne dziecko to w ten sposób ucieka od odpowiedzianlości. Jednakowoż to tylko moje zdanie. xD Liczę na ciekawą konwersację oraz rozwijanie własnych watków związanych z tematem. Miss. |
RE: Dyskusja o seksie
... Kolejny temat zalozony przez NIA :uhoh:.Uuuu ... Zdziwiony ale musze przyznac ze po przeczytaniu tego postu nie wybuchnelem smiechem, nie stracilem wiary w ludzi, nie zaczely mnie bolec oczy jak to mialo miejsce w temacie o slawie (chyba urzadzaly strajk, ratowaly mnie niestety nie zdolaly).Jednak jest pewne ALE temat mial byc chyba o seksie a ty znowu wprowadzasz aborcje :rol: No nic sprobuje wyrazic moja opinie na te kilka pytan ... swoja droga jakze odkrywczych.
Uno: Homoseksualizm (bo zakladam ze o to chodzi) byl juz w przeszlosci nawet uswiecany a zwiazek dwoch mezczyzn uwazany byl za "najczystszy" wiec rewolucja to zbyt mocne slowo na to co sie dzieje dzisiaj.(Antyk starozytna Grecja nie szukajac tak daleko Nazizm a raczej jego poczatki) To co dzieje sie teraz czyli legalizowanie slubow itp sprawy uwazam za naturalna kolej rzeczy w spoleczenstwach liberalnych. Moim zdaniem w swej tolerancji niektorzy ludzie rzeczywiscie wedruja zbyt daleko przykladem moze byc chociazby Holandia, kraj jakze zachodni, jakze liberalny, jakze zdegenerwoany moralnie. Granica?... Dla mnie granica jest ciagle naciskanie par homoseksualnych na prawo do adopcji dzieci.Nie zgadzam sie na to.Jak chca dziecko niech sobie zrobia omg od razu jeszcze wpadnie im milion od Rockefellera (mam na mysli 2 panow). Secundo: Udany seks tylko pomiedzy ludzmi ktorzy sie "kochaja" hmm ... Moim zdaniem milosc niewiele ma wspolnego z seksem, seksem rzadzi namietnosc nie milosc, a wkladanie namietnosci i milosci do jednego worka jest krzywdzace. |
Bo aborcja i konsekwencje seksu są ze sobą powiązane bystrzaku. B)
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wyjeżdżam na trzy dni. Obiecuję, że jak wrócę, to napiszę tu coś jeszcze. |
Cytat:
Cytat:
|
Nie , to mężczyźni uważają , że najlepszy seks może istnieć bez miłości. I owszem może, ale nie twierdze tym samy Limonko, ze ja to popieram. Bo dla mnie w tym wszystkim liczy się coś więcej niż tylko chwilowa przyjemność.
I żadna z was dziewczyny nie wciśnie mi kitu, że po jednorazowej przygodzie choćby nie wiem jak genialna była, kobieta nie ma moralnego kaca. Bo ma- zastanawia się czy dobrze zrobiła czy wyszła na łatwą, jak on ją ocenia. Facet nie musi się nad tym zastanawiać bo jemu nikt nie wytknie , że daje dupy. Więc uważam, że raczej mężczyźni zgodzą, się ze stwierdzeniem , że seks bez miłości jest lepszy niż ten ''z''. |
Ale wcześniej pisałaś o WSZYSTKICH ludziach, o ogóle. Czyli cofasz to, że seks może być udany tylko, gdy ludzie chcą mieć dziecko?
|
Cytat:
|
To może jeszcze skonkretyzuj co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwa pasja."
|
Cytat:
Mogę to określić jako prawdziwe szczęście, coś co ludzi motywuje do życia, jednym zdaniem prawdziwa i silna miłość. Wybaczcie, że szczerze wątpię by coś takiego mogło połączyć ludzi z przypadku, którzy przespali się ze sobą jednorazowo bo po prostu mieli na siebie ochotę. |
Miłość to nie namiętność. Nie będę pisała znowu tego co zostało przytoczone pare postów wyżej, ale oczywiście nie wolno tego mylić. Co normalne, ludzie uprawiają seks i co więcej, czerpią z tego korzyści, kiedy robią to z kimś kogo jednocześnie kochają i pożądają.
Co do homoseksualistów nie mam nic przeciwko, do momentu, w którym chcą adoptować dziecko. Uważam, że nie powinno być wychowywane przez dwójkę ludzi tej samej płci, którzy są w związku. |
Gdyby seks był udany tyko i wyłacznie wtedy, gdy oboje kochanków łączy miłość, to prostytucja nie byłaby tak powszechna.
Chociaż szczerze mówiąc, nie potrafiłabym iść do łóżka z osobą, która byłaby mi obojętna. |
Żaden rozsądny facet nie zgodzi się z bzdurą, że seks bez miłości jest lepszy od seksu ze stałym partnerką, co to za feministyczna bzdura?:D
Z mechanicznego pkt widzenia gorszy nie jest, to ten sam orgazm itd, ale seks z ukochaną osobą daje coś więcej, poczucie spełnienia, przewagę duchową;) Cytat:
|
Ja może tutaj przytoczę tekst piosenki Aguilery i Lil' Kim:
"Here's something I just can't understand If the guy have three girls then he's a man He can either give her some head, or sex her raw If the girl do the same, then she's a whore" W tłumaczeniu, brzmi mniej więcej tak: "Oto coś czego nie mogę pojąć Kiedy koleś ma trzy laski, wtedy jest super Może nawet zrobic jej laske Uprawiac z nia seks i wrzeszczeć Kiedy dziewczyna tak zrobi, to jest dziwką" (tłumaczenie wzięłam ze strony internetowej, więc ewentualnych błędow (w tłumaczeniu) nie kierować do mnie ;]) Jestem ciekawa co o tym myślicie ;D Osobiście uważam, ze to jest prawda, bo kiedy facet chodzi z kilkoma laskami naraz to wszyscy jego kumple, od razu, że jaki to jest kozak etc. A kiedy laska, umawia się z kilkoma naraz, odrazu jest obrzucana wyzwiskami. Of course, ani jedno, ani drugie nie jest dobre, uważam ;] |
Cytat:
Cytat:
|
Najpiękniejszy jest sex, gdy ludzie chcą mieć w wyniku jego dziecko?
Na jakiej planecie żyjesz? Nasza zmechanizowana epoka, wszelkie farmaceutyki, niezdrowy tryb życia, używki, choroby cywilizacyjne i w cholerę innych czynników sprawiło, że bardzo częstym przypadkiem jest: bezpłodność. Wiele par chce mieć dziecko i stara sie o nie wiele lat, nie wszystkie były u specjalistów, nie wszystkie są i nie wszystkie wiedzą czy są bezpłodne. I uwierz mi, takie pary wyzuwają sex z jakiejkolwiek emocji. Comiesięczne odliczanie dni płodnych, konsultacje z ginekologami na temat wielkości jajeczka, sprawdzanie przed stosunkiem temperatury pochwy itd. Sex sprowadzony do jednej mechanicznej czynności mającej zapewnić jedno: potomstwo. Ten sex nie jest wspaniały, nie, na pewno nie, tego typu stosunek pozbawiony jest czegokolwiek do czego doszedł człowiek. A do czego doszedł? Człowiek doszedł do wielu rzeczy, zwalcza raka, wynalazł koło, poleciał na księżyc... Ale moim zdaniem, największym odkryciem człowieka był SEX. I to nie akt sexualny mający na celu przetrwanie gatunku, ale odnalezienie w nim przyjemności z sexu samego w sobie. I nie rozumiem czemu się na to tak oburzasz, człowiek dokonał rewolucji w świecie zwierząt pieprzy się nie dla swoich dzieci ale dla samego siebie i to jest piękne xP |
Cytat:
|
Peeves, sorry, ale to mnie wk*rwia. W Polsce żyjemy i tu mamy SEKS, nie SEX. =P
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Są też kobiety, które po prostu lubią się... teges :P Kobieta może i będzie mieć kaca... a mężczyzna będzie się 9 miesięcy stresował, czy nie będzie musiał płacić alimentów... Co do tego co ja uważam na temat seksu i miłości... każdy robi to co lubi... jedni będą czekać do ślubu, inni na tego/tą jedyną, a jeszcze inni dupczyć się dzień w dzień z kimś innym. Jak dla mnie wszystkie te typy zachowań są normalne. [small]Btw... miss... kiedy do mnie napiszesz??? :P[/small] |
Cytat:
Bo kompletnie nie rozumiem po co pytasz mnie na jakiej planecie żyję skoro dobrze wiesz, że na tej co ty. Widze tu wyraźną ironię co do moich poglądów i prześmiewczy stosunek bo tłumaczenie w jakim świecie dziś żyjemy jest naprawdę zbędne. Cytat:
Ja nie lubię facetów? Ocipiałeś? :D Ja bez nich sobie życia nie wyobrażam i jego sporą jak nie największą spędziłam wśród mężczyzn, poczynając od mojego ojca który mnie wychował na grach w piłkę kończąc. xD Dlaczego boisz się nazwać rzeczy po imieniu? Tak, kobiety też lubią się pieprzyć dla przyjemności, ale wierz mi bądź nie- zdecydowanie to faceci mają do tego więcej skłonności niż babki. I nigdy nie wierz kobiecie gdy powie, że chce seksu dla zabawy- podświadomie kobieta zawsze chce czegoś więcej. O i zaraz zostanę zrugana przez wszystkie damy na tym forum....:D A co do ostatniego akapitu...stary, już napisałam, ale być może niepoprawnie zapisałam numer...B) Zrób pierwszy krok. ;) |
Cytat:
Ludzie zdarzają się różni- mówiąc, że każda kobieta podświadomie chce czegoś więcej niż seksu, to tak jak powiedzieć, że faceci nie plotkują ;] |
Cytat:
|
Czemu generalizujemy?
Kobiety - chcą miłości, rodziny i biegających bachorków po domu, tak? Faceci - szybki seks, bez zobowiązań, może jeszcze w trójkącie? Dajcie spokój, w ten sposób obrażamy zarówno mężczyzn, jak i kobiety. To, że nie chcę mieć dzieci wcześniej niż za 10 lat, nie oznacza, że nie mogę teraz kochać się z pasją i przyjemnością ze swoim chłopakiem. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zapytam jeszcze raz, Miss. Czy (według Ciebie) sypiając z własnym chłopakiem, którego się kocha, ale nie chce się mieć dzieci, nie można uprawiać seksu z pasją? Bo szczerze mówiąc odpowiadasz tylko na to, na co jest Ci wygodnie. |
Cytat:
|
Zmijam fakt, że wciąż nie odpowiedziałaś na to, co wszystkich interesuje, a ciągnie się już chyba od tematu o aborcji.
|
Bo Miss nie wie jak się wycofać, więc wymiguje się od odpowiedzi jak tylko potrafi
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem, Miss, czy zauważyłaś, ale założyłaś temat, który przez Ciebie zdechł. Nie ma odpowiedzi na pytania, nie ma dyskusji. Tylko po co było się trudzić i zakładać temat, żeby wyjaśnić kwestię zagadnienia poruszonego w temacie o aborcji i eutanazji, skoro Ty nie chcesz odpowiadać?
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: I kiedy Ty, do jasnej ciasnej, nauczysz się, że spacji NIE stawia się przed przecinkiem? |
Cytat:
Nie znoszę się powtarzać. Już wcześniej Limonce wyjaśniłam co ja rozumiem pod słowem ''pasja'' i jak rozumiem kwestię , którą tu poruszamy. Cytat:
To nieco idiotyczne ze strony osób które mówią, że ze mną nie da się rozmwiać a cały temat magia i Religia jest prowadzony przede wszystkim przez mnie , Bubiego, ishara i jetinajta. :rol: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A ty się wczytaj w moje wypowiedzi i powiedz mi czy gdziekolwiek wykluczyłam fakt, że seks z kimś kogo sie kocha jest zły. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A nie wpadłaś na to , że może jej po prostu nie mam? |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29. |