Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-17-2008, 20:06   #1
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie Dyskusja o seksie

Tytuł tematu mówi sam za siebie- na forum w temacie Aborcja i Eutanazja rozwinął się takowy wąteka by zapobiec kolejnym off topom zakładam temat, bo widzę, że nikt nie chce się do tego zabrać.Osoby które btały udział w tamtej dyskusji mogą przenieść swoje pytania tutaj , aczkolwiek ja dodam swoje trzy grosze. xD
Mianowicie: Co sądziecie o współczesnej rewolucji seksualnej jakiej jesteśmy świadkmi? Czy nie uważacie, ze czasem zachodzi ona zbyt daleko? Gdzie jest jej granica? Czy sądzicie , że prawdziwie udany seks można przeżyć tylko z osobą która sie kocha?
Cóż...ja w tej kwestii mam dość..hm, ktoś by nazwał moherowskie poglądy. B)
Uważam, że ludzie powinni sie kochać wtedy nie tyle kiedy są na to gotowi, ale znają ewentualne konsekwencje swoich czynów. Bo uwazam, że podejmuąc ryzyko trzeba liczyć się z tym , że zaliczy się wpadkę. A zabijanie z powodu ich nie znajomości (to znaczy aborcja) uważam za najgorsze co moze zrobić człowiek bo nie dość, że morduje niewinne dziecko to w ten sposób ucieka od odpowiedzianlości.
Jednakowoż to tylko moje zdanie. xD

Liczę na ciekawą konwersację oraz rozwijanie własnych watków związanych z tematem.

Miss.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-18-2008, 05:47   #2
He who shall not be named
Fan "Strefy 11" i tarota

He who shall not be named na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Dyskusja o seksie

... Kolejny temat zalozony przez NIA :uhoh:.Uuuu ... Zdziwiony ale musze przyznac ze po przeczytaniu tego postu nie wybuchnelem smiechem, nie stracilem wiary w ludzi, nie zaczely mnie bolec oczy jak to mialo miejsce w temacie o slawie (chyba urzadzaly strajk, ratowaly mnie niestety nie zdolaly).Jednak jest pewne ALE temat mial byc chyba o seksie a ty znowu wprowadzasz aborcje :rol: No nic sprobuje wyrazic moja opinie na te kilka pytan ... swoja droga jakze odkrywczych.

Uno: Homoseksualizm (bo zakladam ze o to chodzi) byl juz w przeszlosci nawet uswiecany a zwiazek dwoch mezczyzn uwazany byl za "najczystszy" wiec rewolucja to zbyt mocne slowo na to co sie dzieje dzisiaj.(Antyk starozytna Grecja nie szukajac tak daleko Nazizm a raczej jego poczatki) To co dzieje sie teraz czyli legalizowanie slubow itp sprawy uwazam za naturalna kolej rzeczy w spoleczenstwach liberalnych.
Moim zdaniem w swej tolerancji niektorzy ludzie rzeczywiscie wedruja zbyt daleko przykladem moze byc chociazby Holandia, kraj jakze zachodni, jakze liberalny, jakze zdegenerwoany moralnie.
Granica?... Dla mnie granica jest ciagle naciskanie par homoseksualnych na prawo do adopcji dzieci.Nie zgadzam sie na to.Jak chca dziecko niech sobie zrobia omg od razu jeszcze wpadnie im milion od Rockefellera (mam na mysli 2 panow).

Secundo: Udany seks tylko pomiedzy ludzmi ktorzy sie "kochaja" hmm ... Moim zdaniem milosc niewiele ma wspolnego z seksem, seksem rzadzi namietnosc nie milosc, a wkladanie namietnosci i milosci do jednego worka jest krzywdzace.
He who shall not be named jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-18-2008, 09:56   #3
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Bo aborcja i konsekwencje seksu są ze sobą powiązane bystrzaku. B)

Cytat:
Secundo: Udany seks tylko pomiedzy ludzmi ktorzy sie "kochaja" hmm ... Moim zdaniem milosc niewiele ma wspolnego z seksem, seksem rzadzi namietnosc nie milosc, a wkladanie namietnosci i milosci do jednego worka jest krzywdzace.
Dla facetów zazwyczaj nie ma. Nie zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem.

Cytat:
Kolejny temat zalozony przez NIA .Uuuu
Jak jesteś na tyle ograniczony by mieć uprzedzenie do tematów które zakładam ja to adios amigos- nikt cię nie zmusza byś tu pisał.
Stary 07-18-2008, 10:25   #4
Claire
Administrator

Claire na Harry Potter Forum

Cytat:

W takim razie jestem facetem O.o Zgadzam się z He (ale to chyba nie jest pierwszy raz xD). Namiętność to nie miłość, a to właśnie namiętność powoduje pożądanie, a co za tym idzie - seks. Udany, Miss. Nieudany na ogół jest wtedy, kiedy nie podoba nam się druga osoba, popada się w rutynę lub ma to miejsce w przypadku gwałtu (chociaż trudno mi to nazwać seksem :/ już prędzej 'akt płciowy' bez zgody jednej ze stron). Jeżeli jest chemia pomiędzy dwiema osobami, pożądanie, to dlaczego seks nie ma być udany?

Wyjeżdżam na trzy dni. Obiecuję, że jak wrócę, to napiszę tu coś jeszcze.
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
Claire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-18-2008, 11:06   #5
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Cytat:
Bo aborcja i konsekwencje seksu są ze sobą powiązane bystrzaku.
To nie rozmawiajmy tu o konsekwencjach, bo temat o aborcji już jest.

Cytat:
Sama sobie przeczysz. I zmieniasz zdanie z minuty na minutę. Najpierw stwierdziłaś, że udany seks jest wtedy, gdy ludzie chcą mieć dziecko. Potem, że wtedy, gdy ludzie się kochają. A teraz sama przyznajesz, że dla większości facetów (czyli ok. połowy społeczeństwa) miłość w kwestii seksu nie ma znaczenia. Więc, jakie OSTATECZNIE jest Twoje zdanie?
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-18-2008, 14:00   #6
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Nie , to mężczyźni uważają , że najlepszy seks może istnieć bez miłości. I owszem może, ale nie twierdze tym samy Limonko, ze ja to popieram. Bo dla mnie w tym wszystkim liczy się coś więcej niż tylko chwilowa przyjemność.
I żadna z was dziewczyny nie wciśnie mi kitu, że po jednorazowej przygodzie choćby nie wiem jak genialna była, kobieta nie ma moralnego kaca. Bo ma- zastanawia się czy dobrze zrobiła czy wyszła na łatwą, jak on ją ocenia. Facet nie musi się nad tym zastanawiać bo jemu nikt nie wytknie , że daje dupy.
Więc uważam, że raczej mężczyźni zgodzą, się ze stwierdzeniem , że seks bez miłości jest lepszy niż ten ''z''.
Stary 07-18-2008, 14:04   #7
Limonka

Ale wcześniej pisałaś o WSZYSTKICH ludziach, o ogóle. Czyli cofasz to, że seks może być udany tylko, gdy ludzie chcą mieć dziecko?
Stary 07-18-2008, 14:15   #8
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Cytat:
Ale wcześniej pisałaś o WSZYSTKICH ludziach, o ogóle. Czyli cofasz to, że seks może być udany tylko, gdy ludzie chcą mieć dziecko?
Nie udany. Napisałam dokładnie, że ludzie mogą się kochać z prawdziwą pasją jeżeli chcą mieć dzieci. I tego się trzymam.
Stary 07-18-2008, 14:19   #9
Limonka

To może jeszcze skonkretyzuj co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwa pasja."
Stary 07-18-2008, 14:24   #10
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Cytat:
Limonka napisał/a:
To może jeszcze skonkretyzuj co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwa pasja."

Mogę to określić jako prawdziwe szczęście, coś co ludzi motywuje do życia, jednym zdaniem prawdziwa i silna miłość. Wybaczcie, że szczerze wątpię by coś takiego mogło połączyć ludzi z przypadku, którzy przespali się ze sobą jednorazowo bo po prostu mieli na siebie ochotę.
Odpowiedz

Zasady postowania