![]() |
Ania z zielonego wzgórza.
Książka dla troche młodszych dzieci. Ja osobiście uwielbiam serie książek o Ani. Zaczyna się tym że chóbbertowie chcą zaadoptować chłopca. Wszytko jest ustalone, ale dochodzi do pomyłki i przyjażdża 11-letnia dziewczynka. Chubbertowie nie wiedzą co zrobić... To początek chistorii. Myśle ze ta książka jest ciekawa, i dobrze się ją czyta A wy? Jak uważacie?
|
RE: Ania z zielonego wzgórza.
Zacznę od tego ,że "HISTORIA" ,piszę się przez. 'h' a nie 'ch'. ;D
Książke czytałam ,ale to jako lekturę. Nie było tak źle mometami można było się naprawdę wczytać.. ciekawiło mnie to co się stanie z Ania w przyszłości i jak sobie pooradzi. Książka jak dla mnie ciekawa ,choć chyba nie chciała bym jej czytać jeszcze raz..Taka ksiazeczka na raz ,poznasz historie i Ci wystarczy.. Jakoś szczególnie mnie nie zaskoczyła. |
Ja mam z kolei pewien senstyment do tych książek,jako że czytałam je w wieku prawie siedmiu lat i byly to pierwsze bardziej złożone powieści,z którymi miałam do czynienia.Dlatego obok "Baśni" Andersena (po które zresztą nadal czasami sięgam:) ),"Ania..." jest książką,która mocno kojarzy mi się z dzieciństwem. Gdybym czytala ją teraz,zapewne uznałabym ją za infantylną,ale wtedy byłam nią zachwycona.Myślę,że jest świetna dla dzieci i pomaga wcześnie wdrożyć się w świat literatury.Mi przynajmniej pomogła.
|
No to tak..
Książka bardzo ciekawa. Kiedyś w 3 klasie czytałam ją z nudów, potem drugi raz w 4 klasie też z nudów a potem 3 raz w 5 klasie jako moją lekturę. Pierwsza część jest bardzo fajna. A reszty nie czytałam. Mama wypożyczyła mi kiedyś książkę 'Ania z Avonlea' ale czytałam chyba 3 rozdziały i koniec. Za nudne i w ogóle nie ciekawe.. A co do filmu.. Tak samo oglądałam pierwszą częśc, drugą ale już z nie takim zaciekawieniem a reszty też nie oglądałam xP W ogóle uważam że pierwsze części zawsze są najlepsze nie zależnie od tego czy to książka czy film. Dziekuję xD |
mam sentyment do tej serii całej serii... kiedy byłam w podstawówce zaczytywałam się... miłe wspomnienie z dzieciństwa... ehhh :) polecam też Emilkę z Księżycowego Nowiu, to seria trzech książek o Emilce sierotce polecam fanom Ani Shirley
|
Nie wiem dlaczego, ale ja wprost nie cierpie tych książek. Co prawda czytałąm tylko jedną część : " Ania z Szumiących Topoli", ale ta część była przeraźliwie nudna. Jak to czytałam to myślałam, że usnę. Dużo opisów, zero akcji. Może dlatego ich nie lubię... Ale mam zamiar przeczytać teraz pierwszą część i może moje zdanie na temat Ani się zmieni...
|
Ze niby CO? Książka dla dzieci? Jesteś okropnie pomylona. Phi, trzeba myśleć zanim się takie coś pisze. Niby część pierwsza jest w piątej klasie, czyli podstawówka. Książkę może przeczytać człowiek w każdym wieku. Każdym. Nie dość, że 'Ania z Zielonego Wzgórza' jest taka jak przedstawiłam wyżej to przy kolejnych częściach dziecko poniżej 12-tego roku życia mogłoby usnąć ;|
Całkiem ciekawa książka ;p |
Czytałam tą książkę już dosyć dawno (jakieś 4-5 lat temu) ale nie miałam siły wziąć się za kolejne części (czytałam tylko 1-szą część) bo dla mnie była okropnie nudna ;) Nie wiem dokładnie co w niej takiego było strasznego, ale z trudem przez nią przebrnęłam x) Ale może moje poglądy na świat się zmieniły i teraz by mi się spodobała? Nie wiem i pewnie się nie dowiem, ale jest szansa że przeczytam ja kiedyś drugi raz ;)
|
Są podzielone zdania na temat Anki z Zielonego Wzgórza. Ja bynajmniej nie lubię tej książki ;/ Nudna,denna i po prostu nie mój gatunek. Abominacja. Kiedyś miałam to przeczytać [lektura]... ledwo mi się to udało,a zwykle lubię czytać książki. :/ xD
|
Abominacja xD To już nie prościej było napisać, że się brzydzisz ? ;) Straciłaś minutę z życia zastanawiając się jakiego fajnego słówka by tu użyć D: Życie krótkie jest.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |