![]() |
o kim powinna być książka???
gdyby J.K.Rowling napisała książkę o nowym pokoleniu to o kim powinna napisać i dlaczego? według mnie to powinien być james może powtóżyła by się historia jamsa pottera seniora?:)
|
Mi wydaje sie, że powstałby jakiś mega Voldemort 2 i z kolei synowi Harrego mogłoby grozic niebezpieczeństwo (tak z ojca na syna);)
|
Jeśli już, to chyba o Albusie, chociaż byłoby to strasznie przewidywalne. Może o Jamesie- rozrabiaku? Albo o całym rodzeństwie (i kuzynostwie) razem? Ale i tak, o czym by ta książka nie była, i tak byłaby nudna.
|
Cytat:
Ich historia na pewno byłaby ciekawa, ale chyba nie w temacie jesteś. |
Ewidentnie James Syriusz Potter rlz...tyle, że wymyślanie na nowo jakiejś perfidnej, czarnoksiężnej intrygi byłoby lekko nudnawe samo w sobie i zbyt oczywiste...
Ja byłabym bardziej za normalnym opowiadankiem...pełnym smiesznych tekstów, zabawnych gagów. Taki tekst z pompą! http://www.goodreads.com/book/show/2...lders_Crossing wysyłam wam linka z histroyjją o Jamesie Syriuszu Potterze, z pod pióra Mr. Lipperta Jest po angielsku,a ja mam do was propozycję wspólnego jej przetłumaczenia. Samej mi się nie chce... nie mam zbytnio czasu, ale wspolnymi sil;ami to byłoby coś. Chętnych proszę o prywatne wiadomości na GG:) |
Myślę, że Rowling nie powinna pisać ksiązki o nowym pokoleniu, tylko powinna napisać Dzieje Magii.
|
Luku Jamesie Potterze chcesz zebym cię zaavadowała za to co napisałeś???:D
Nowe pokolenie jest takie słodkie..same perełki! To byłoby coś przeczytać co nie co o tych skarbuńkach :D |
no fajnie by było poczytać o dzieciakach :D ale bardziej jako dodatek do serii HP, a nie jako nowa część
|
jasne, może byc dodatek..ale jakieś konkretne informacje, coś ze smoczym jajcem, ewentualnie z wątrobą hebrydy!.. To co mi Rowling napisała w epilogu, ewidentnie mnie nie satysfakcjonuje!
|
Ja bym chciał poczytać następujące opowieści:
1. Dzieje Hogwartu w 7. tomie. To znaczy akcja rozgrywałaby się w tym samym czasie co Insygnia, tyle że w Hogwarcie, oczywiście bez bitwy, bo tą dość dokładnie opisano w IŚ. Dlaczego? Otóż, jedną z rzeczy, które najbardziej mi się podobały w "ZF" było życie uczniów Szkoły Magii uciskanych przez kolejne rozporządzenia Dolores Umbridge i swego rodzaju konspiracja. Opowieść Nevilla w 29. czy 30. rozdziale IŚ wskazuje na to, iż czasy Carrow'ów były podobne, a nawet jeszcze gorsze i bardzo chętnie odczułłbym jeszcze raz taką adrenalinę jak przy czytaniu ZF. Czuję niesmak, że te dzieje zostały w IŚ praktycznie pominięte. 2. Co stało się tuż po pokonaniu Voldemorta. Jak zareagował na to świat, jak postępowały zmiany w Ministerstwie Magii. Kto został nowym dyrektorem Hogwartu, kto był nauczycielem: OPCM, mugoloznawstwa. Jeśli dyrektorem została MCGonnagall, to kto był zastępcą dyrektora, kto nowym nauczycielem transmutacji i kto opiekunem Gryffindoru. Czy Slughorn pozostał w szkole, bo jeśli nie to potrzebny także nowy belfer od eliksirów oraz opiekun Slytherinu. Jak długo trwała pośmiertna rehabilitacja Snape'a? I pewnie wiele innych pytań. Szersze informacje o Hunctwotach mnie niezbyt interesują, a jeszcze mniej pokolenie dzieci trio HP+RW+HG. Z przyjemnością natomiast przyjąłbym obiecaną Encyklopedię, w której to można zawrzeć te mniej znaczące informacje. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:43. |