|
08-16-2009, 13:16
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
o kim powinna być książka???
gdyby J.K.Rowling napisała książkę o nowym pokoleniu to o kim powinna napisać i dlaczego? według mnie to powinien być james może powtóżyła by się historia jamsa pottera seniora?
|
|
|
08-16-2009, 14:53
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Mi wydaje sie, że powstałby jakiś mega Voldemort 2 i z kolei synowi Harrego mogłoby grozic niebezpieczeństwo (tak z ojca na syna)
5.Teraz to sprawdzasz...
6.Teraz się śmiejesz bo jesteś idiota...
7.Zaraz wkleisz to na swój profil...
8.Uśmiechasz się,bo się cieszysz ,że następni będą tak głupi jak TY.[/b]
|
|
|
08-16-2009, 16:49
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Jeśli już, to chyba o Albusie, chociaż byłoby to strasznie przewidywalne. Może o Jamesie- rozrabiaku? Albo o całym rodzeństwie (i kuzynostwie) razem? Ale i tak, o czym by ta książka nie była, i tak byłaby nudna.
|
|
|
08-16-2009, 21:11
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Napisał kamilx98
Lepiej o Jeamesie {tacie harrego}glizdogonie,lupinie i syriuszu.
|
Oni też należą do nowego pokolenia? Nie wiedziałam ^^
Ich historia na pewno byłaby ciekawa, ale chyba nie w temacie jesteś.
|
|
|
08-16-2009, 21:38
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ewidentnie James Syriusz Potter rlz...tyle, że wymyślanie na nowo jakiejś perfidnej, czarnoksiężnej intrygi byłoby lekko nudnawe samo w sobie i zbyt oczywiste...
Ja byłabym bardziej za normalnym opowiadankiem...pełnym smiesznych tekstów, zabawnych gagów. Taki tekst z pompą!
http://www.goodreads.com/book/show/2...lders_Crossing
wysyłam wam linka z histroyjją o Jamesie Syriuszu Potterze, z pod pióra Mr. Lipperta
Jest po angielsku,a ja mam do was propozycję wspólnego jej przetłumaczenia. Samej mi się nie chce... nie mam zbytnio czasu, ale wspolnymi sil;ami to byłoby coś.
Chętnych proszę o prywatne wiadomości na GG
|
|
|
08-17-2009, 18:55
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Myślę, że Rowling nie powinna pisać ksiązki o nowym pokoleniu, tylko powinna napisać Dzieje Magii.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
08-18-2009, 19:57
|
|
|
|
Luku Jamesie Potterze chcesz zebym cię zaavadowała za to co napisałeś??? 
Nowe pokolenie jest takie słodkie..same perełki! To byłoby coś przeczytać co nie co o tych skarbuńkach
|
|
|
08-18-2009, 21:01
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
no fajnie by było poczytać o dzieciakach  ale bardziej jako dodatek do serii HP, a nie jako nowa część
|
|
|
08-18-2009, 22:20
|
|
|
|
jasne, może byc dodatek..ale jakieś konkretne informacje, coś ze smoczym jajcem, ewentualnie z wątrobą hebrydy!.. To co mi Rowling napisała w epilogu, ewidentnie mnie nie satysfakcjonuje!
|
|
|
08-18-2009, 22:35
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja bym chciał poczytać następujące opowieści:
1. Dzieje Hogwartu w 7. tomie. To znaczy akcja rozgrywałaby się w tym samym czasie co Insygnia, tyle że w Hogwarcie, oczywiście bez bitwy, bo tą dość dokładnie opisano w IŚ. Dlaczego? Otóż, jedną z rzeczy, które najbardziej mi się podobały w "ZF" było życie uczniów Szkoły Magii uciskanych przez kolejne rozporządzenia Dolores Umbridge i swego rodzaju konspiracja. Opowieść Nevilla w 29. czy 30. rozdziale IŚ wskazuje na to, iż czasy Carrow'ów były podobne, a nawet jeszcze gorsze i bardzo chętnie odczułłbym jeszcze raz taką adrenalinę jak przy czytaniu ZF. Czuję niesmak, że te dzieje zostały w IŚ praktycznie pominięte.
2. Co stało się tuż po pokonaniu Voldemorta. Jak zareagował na to świat, jak postępowały zmiany w Ministerstwie Magii. Kto został nowym dyrektorem Hogwartu, kto był nauczycielem: OPCM, mugoloznawstwa. Jeśli dyrektorem została MCGonnagall, to kto był zastępcą dyrektora, kto nowym nauczycielem transmutacji i kto opiekunem Gryffindoru. Czy Slughorn pozostał w szkole, bo jeśli nie to potrzebny także nowy belfer od eliksirów oraz opiekun Slytherinu. Jak długo trwała pośmiertna rehabilitacja Snape'a? I pewnie wiele innych pytań.
Szersze informacje o Hunctwotach mnie niezbyt interesują, a jeszcze mniej pokolenie dzieci trio HP+RW+HG. Z przyjemnością natomiast przyjąłbym obiecaną Encyklopedię, w której to można zawrzeć te mniej znaczące informacje.
|
|
|
Zasady postowania
|