|
03-27-2008, 16:17
|
|
|
Junior Member
|
Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"
W temacie chodzi mi o to, czy uśmiercilibyście Harry'ego czy raczej postąpilibyście tak jak Jo? A może jeszcze jakieś inne propozycje?
|
|
|
03-27-2008, 17:19
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
RE: Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"
Zmienił bym tylko jedno zamiast uśmiercić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym, uśmierciłbym go Avadą Kedavrą.. bo to było bez sensu jak dla mnie, pamiętam jak Harry w 6 części powiedział Dumbledore'owi że postara się zabić Voldemorta ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze se sobą jak najwięcej śmierciożerców, a tu się okazuje że Harry ze zabił żadnego śmierciożercy, a Voldemorta zabił zaklęciem rozbrajającym i zawiodłem się na tym :/
|
|
|
01-19-2012, 11:50
|
|
|
Mięso armatnie
|
Cytat:
Napisał Krzychu_110
Zmienił bym tylko jedno zamiast uśmiercić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym, uśmierciłbym go Avadą Kedavrą.. bo to było bez sensu jak dla mnie, pamiętam jak Harry w 6 części powiedział Dumbledore'owi że postara się zabić Voldemorta ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze se sobą jak najwięcej śmierciożerców, a tu się okazuje że Harry ze zabił żadnego śmierciożercy, a Voldemorta zabił zaklęciem rozbrajającym i zawiodłem się na tym :/
|
Tsaaa... Muszę się zgodzić z kolegą. Niech se Harry pożyje, ale szkoda, że śmierć Voldemorta była taka... prosta.
|
|
05-10-2012, 21:49
|
|
|
Mięso armatnie
|
Ja bym uśmiercił Pottera już na samym początku, kiedy poszedł do Zakazanego Lasu. Następnie mogłaby być taka sama scena co w książce, tyle, że Potter rzeczywiście by nie żył. Neville zabiłby węża mieczem Gryffindora, Voldemort zostałby bez ochrony. Zostałby zabity przez Kingsley'a, albo może Rona, o.
|
|
|
05-10-2012, 22:27
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Harry nigdy by nie użył Avady... właśnie to była jego największa siła.
Absolutnie nie podoba mi się wersja w której Czarny Pan ginie z ręki kogoś innego. Kingsley to takie banalne, on nawet nie był głównym bohaterem. To tak jakby Dartha Sidiousa zabił nie Vader ale jakiś przypadkowy klon, pierścień wrzucił do lawy jakiś ork, a Barbarossę w Klątwie czarnej perły zabija jeden z członków gwardii. Po prostu bezsens.
Ron jest fizycznie niemożliwy... nie ma takich zdolności. Żaden nastolatek nie mógł tego zrobić. Jedyny sposób na Voldemorta to Harry... miłość. Kropka.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
|
|
|
03-27-2008, 18:26
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
|
|
|
03-28-2008, 19:04
|
|
|
Junior Member
|
Ja bym przede wszystkim wyrzucił epilog, kompletnie nie potrzebny. No i jakoś po tym "pojedynku" (właściwie po 1 serii zaklęć) Harrego i Voldemorta, Jo jakoś to za szybko skończyła. Mogłaby opisać jak Ginny wraca do Harrego albo coś takiego. No i oszczędziłbym Freda. To chyba wszystko.
|
|
|
03-28-2008, 19:34
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Osobiście zabiłabym Pottera. To już się robi nudne. Ile razy można się wywijać śmierci? Do tego dałabym większą "rolę" dla Draco. W tym tomie został według mnie odsunięty na bok. A i zabiłabym Percy'ego. Należało mu się.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
03-28-2008, 20:01
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Napewno nie zabiłabym Tonks..Lupina ewentualnie.
Freda też bym oszczędziła albo zamieniła na Georga.
A epilog byłby dłuższy i dokładejszy..zdecydowanie dokładniejszy
|
|
|
03-28-2008, 23:36
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Tak zapomniałem dodać oszczędził bym Freda bo bliźniacy to byli moi ulubieni bohaterowie w książce, nadawali też książce trochę barw i humorystyki, nawet w najgorszych chwilach, a najlepsze było jak chyba Fred powiedział w Potterwarcie żeVoldemort jest szybszy niż Snape gdy mu się zagrozi szamponem  myślałem że jeb... noo nieważne :P
|
|
|
Zasady postowania
|