Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-27-2008, 16:17   #1
carolinca92
Junior Member

Domyślnie Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"

W temacie chodzi mi o to, czy uśmiercilibyście Harry'ego czy raczej postąpilibyście tak jak Jo? A może jeszcze jakieś inne propozycje?
carolinca92 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-27-2008, 17:19   #2
Krzychu_110
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Domyślnie RE: Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"

Zmienił bym tylko jedno zamiast uśmiercić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym, uśmierciłbym go Avadą Kedavrą.. bo to było bez sensu jak dla mnie, pamiętam jak Harry w 6 części powiedział Dumbledore'owi że postara się zabić Voldemorta ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze se sobą jak najwięcej śmierciożerców, a tu się okazuje że Harry ze zabił żadnego śmierciożercy, a Voldemorta zabił zaklęciem rozbrajającym i zawiodłem się na tym :/
Krzychu_110 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-19-2012, 11:50   #3
Mr_Nineve
Mięso armatnie

Mr_Nineve na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał Krzychu_110 Zobacz post
Zmienił bym tylko jedno zamiast uśmiercić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym, uśmierciłbym go Avadą Kedavrą.. bo to było bez sensu jak dla mnie, pamiętam jak Harry w 6 części powiedział Dumbledore'owi że postara się zabić Voldemorta ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze se sobą jak najwięcej śmierciożerców, a tu się okazuje że Harry ze zabił żadnego śmierciożercy, a Voldemorta zabił zaklęciem rozbrajającym i zawiodłem się na tym :/
Tsaaa... Muszę się zgodzić z kolegą. Niech se Harry pożyje, ale szkoda, że śmierć Voldemorta była taka... prosta.
Stary 05-10-2012, 21:49   #4
Drakkus
Mięso armatnie

Domyślnie

Ja bym uśmiercił Pottera już na samym początku, kiedy poszedł do Zakazanego Lasu. Następnie mogłaby być taka sama scena co w książce, tyle, że Potter rzeczywiście by nie żył. Neville zabiłby węża mieczem Gryffindora, Voldemort zostałby bez ochrony. Zostałby zabity przez Kingsley'a, albo może Rona, o.
Drakkus jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2012, 22:27   #5
alette
Praktykant Voodoo

alette na Harry Potter Forum

Domyślnie

Harry nigdy by nie użył Avady... właśnie to była jego największa siła.

Absolutnie nie podoba mi się wersja w której Czarny Pan ginie z ręki kogoś innego. Kingsley to takie banalne, on nawet nie był głównym bohaterem. To tak jakby Dartha Sidiousa zabił nie Vader ale jakiś przypadkowy klon, pierścień wrzucił do lawy jakiś ork, a Barbarossę w Klątwie czarnej perły zabija jeden z członków gwardii. Po prostu bezsens.
Ron jest fizycznie niemożliwy... nie ma takich zdolności. Żaden nastolatek nie mógł tego zrobić. Jedyny sposób na Voldemorta to Harry... miłość. Kropka.

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Za moją pensję ledwo, ledwo
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
alette jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-27-2008, 18:26   #6
Sev1302
Praktykant Voodoo

Sev1302 na Harry Potter Forum

Ja osobiście dużo bym nie zmieniła z tego co napisała Rowling. Dużo ludzi pisze, że najbardziej nie podobało im się to, że autorka uśmierciła tyle osób, a wg mnie to nadaje całej serii urok, tzn. ten smutek.... Ale oczywiście jedno zdarzenie bym usunęła, czyli śMIERć SNAPE!! Chciałabym się dowiedzieć jak potoczyłaby się dalej znajomość Snape i Harrego.....może by się nawet zaprzyjaźnili.... no ale tego się już nigdy nie dowiemy......
Sev1302 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-28-2008, 19:04   #7
DVD
Junior Member

Ja bym przede wszystkim wyrzucił epilog, kompletnie nie potrzebny. No i jakoś po tym "pojedynku" (właściwie po 1 serii zaklęć) Harrego i Voldemorta, Jo jakoś to za szybko skończyła. Mogłaby opisać jak Ginny wraca do Harrego albo coś takiego. No i oszczędziłbym Freda. To chyba wszystko.
DVD jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-28-2008, 19:34   #8
Serea
Omijać szerokim łukiem

Serea na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Serea

Osobiście zabiłabym Pottera. To już się robi nudne. Ile razy można się wywijać śmierci? Do tego dałabym większą "rolę" dla Draco. W tym tomie został według mnie odsunięty na bok. A i zabiłabym Percy'ego. Należało mu się.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."

Kocham Daemona i Surreal xD
Serea jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-28-2008, 20:01   #9
MalaCzarna
Świr wymagający opieki

MalaCzarna na Harry Potter Forum

Napewno nie zabiłabym Tonks..Lupina ewentualnie.
Freda też bym oszczędziła albo zamieniła na Georga.
A epilog byłby dłuższy i dokładejszy..zdecydowanie dokładniejszy
MalaCzarna jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-28-2008, 23:36   #10
Krzychu_110
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Tak zapomniałem dodać oszczędził bym Freda bo bliźniacy to byli moi ulubieni bohaterowie w książce, nadawali też książce trochę barw i humorystyki, nawet w najgorszych chwilach, a najlepsze było jak chyba Fred powiedział w Potterwarcie żeVoldemort jest szybszy niż Snape gdy mu się zagrozi szamponem myślałem że jeb... noo nieważne :P
Krzychu_110 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania