|
09-14-2009, 20:57
|
|
|
Mięso armatnie
|
Jakie zwierze zabralibyście ze sobą na I-y rok nauki w hogwarcie?
Skoro jest to wątek o pierwszej części Harryego,w której zaczynał on dopiero naukę w Hogwarcie...
Można powiedzieć że odtąd zaczyna się cała przygoda... 
Harry do hogwart wziął ze sobą sowe Hedwige...
Do wyboru miał jeszcze ,np.szczura, żabe,kota nie wiem co jeszcze...
Ja bym wzięła kota,ale wiadomo że kot nie dostarczy mi listów więc byłaby to trudna decyzja...a wam jakie zwierze przypadłoby bardziej do gustu...?
|
|
|
09-15-2009, 18:47
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja osobiście wziełambym kota ale nie takiego zwykłego .Kotek mały, czarny z białą plamką na piersi.Był by wiecznie małym słodziutkim koteczkiem.
|
|
|
09-15-2009, 19:14
|
|
|
Mięso armatnie
|
Ja też chciałabym wziąść kota. Oczywiście czarnego.... ^^ Pomysł Mimi, by kot ten był wiecznie malutki bardzo mi się podoba..... Ale ja wolałabym by miał inną specjalną zdolność.... Hmm.... Np. działał jak peleryna-niewidka! Umiał by się stać niewidzialny i uczynić niewidzialnym, to czego dotknie lub to co chce takim uczynić! Bardzo by mi się przydał.... Niewidzialna ja i niewidzilalny Potter..... Ja kontra Potter!
buhahaha! XD
|
|
|
09-16-2009, 15:49
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
A ja bym chciała sowę. Np. śnieżną, taką jak Hedwiga. Uważam że jest śliczna, a przy okazji przydała by się do wysyłania listów.
Pomijam już fakt, że jestem uczulona na sierść kota, więc raczej bym nie wybrała tego zwierzaczka
|
|
|
09-26-2009, 17:47
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Jabym wzięła albo czarną sowę albo czarnego kota...trudny wybór bo kocham koty, ale chciałabym miec swoją sowę do wysyłania listów. Więc raczej postawiłabym na sowę... a nie wiecie czy można miec 2 zwierzaki?? pozdrawiam
"No story lives unless someone wants to listen. The stories we love best do live in us forever, so whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home."
|
|
|
09-27-2009, 19:57
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ja mógłbym wziąć sowę. Pożyteczne stworzenia, mogą dostarczyć list, są wierne właścicielowi, nie zawiodą. Moim zdaniem najlepszy wybór.
Selena, nie można było mieć dwóch zwierzaków, niestety  .
Ostatnio edytowane przez Iluzjonista : 09-27-2009 o 20:01.
|
|
|
10-26-2010, 11:24
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
ja wzięłabym kota (zreszta mam teraz) takiego... białego z dłuugą sierścią.. Myślę, że z soy jest większy pożytek ale koty są przytulaśne
upośledzeni !
|
|
|
06-05-2011, 12:25
|
|
|
Mięso armatnie
|
Hm. To jest trudne pytanie. Teoretycznie do swojej sowy moglibyśmy mieć 100% zaufanie, że zawsze będzie bronić naszej korespondencji, jednak kocham szczurki! I chciałabym mieć jakiegoś ze sobą.  Więc tak na poczekaniu ciężko byłoby mi podjąć decyzje.. :P
|
|
|
06-28-2011, 20:54
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Ja bym się zastanawiała nad kotem lub sową. Kot, fajny taki przytulaśny. ^^ Chciałabym czarnego albo takiego trójkolorowego. xD Biało-czarno-rudy.  I żeby był wiecznie mały. I musiałby mnieć jakieś zdolności. Ale troche dziwnie z tymi kotami... Jak one tam żyły? Miały jedzenie? Jeszcze by mi go zabrali i co? ;( Sowe też bym chciała, swoją. Porzyteczna. Chciałabym dużą czarną.  Więc wybierałabym między kotem a sową. Ropuchy nigdy w życiu bym nie wybrała. Skoro były do wyboru: sowa, kot, ropucha... to czemu Ron miał szczura a Ginny puszka pigmejskiego?
|
|
|
06-29-2011, 00:14
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Sowę tylko taką zajebiście czarną albo taką śnieżno białą jak Hedwiga ;]
Tylko żeby ta sowa była inteligenta bo kiedyś oglądałem program o Harrym na discovery i mówili że sowy wcale nie są mądre a wręcz przeciwnie :P
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."
7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
|
|
|
Zasady postowania
|