Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 10-22-2007, 19:03   #1
Lily537
Junior Member

Domyślnie Co się stało z Malfoyami???

Jak sądzicie czy Malfoyów zamkneli w Azkabanie (oczywiście oprócz Draco bo jest chyba za młody)?? Moim zdanie powinni pości ich wolno, bo przecież nie walczyli do samego końca. No.. może powinni zamknąc tylko i wyłącznie Lucjusza, bo Narcyza PRAWIE nie zrobiła nic złego... A Wy jak sądzicie?????B)B)B)
Lily537 jest off-line  
Stary 10-23-2007, 16:38   #2
Mirru
Member

Mirru na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Co się stało z Malfoyami???

Malfoyowie zostali oczyszczeni ze wszystkich zarzutów. Głównie dzięki temu, że pod koniec bitwy opowiedzieli się po stronie Harry'ego- np. Narcyza, kiedy powiedziała Voldemortowi, że chłopak nie żyje. Pewnie przysłużyły się tu też pieniądze Lucjusza. A Draco wcale nie był za młody, żeby go wtrącić do Azkabanu. W koncu był już pełnoletnim czarodziejem. Po prostu był niewinny.
Mirru jest off-line  
Stary 10-28-2007, 15:03   #3
Mischaa
Mięso armatnie

Mischaa na Harry Potter Forum

W książce nie pisało nic o tym (przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłam xD).
Ale uważam, że Lucjusza powinni wysłać do Azkabanu :P
A Narcyzy i Draco nie
Takie jest moje zdanie :lol:
Mischaa jest off-line  
Stary 10-29-2007, 09:14   #4
XxMiloxX
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do XxMiloxX

A kolejną sprawą jest to, że nie trzeba być pełnoletnim aby zostać zamkniętym w azkabanie. Przeczytajcie jeszcze raz drugi tom(moment rozmowy Harry'ego z Ministrem) a później Tezaurusa
XxMiloxX jest off-line  
Stary 11-11-2007, 19:47   #5
klauds
Junior Member

ja bym była za tym, żeby do Azkabanu wsadzili TYLKO I WYŁĄCZNIE Lucjusza, bo to w końcu on wiele namieszał. ale tak z drugij strony to przecież siedział w Azkabanie w 'najlepszych' momentach. Narcyza i Draco są dla mnie niewinni. nad Lucjuszem można by podyskutować..
klauds jest off-line  
Stary 11-12-2007, 16:51   #6
Carola3000
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Carola3000

Mam podobne zdanie. Największą krzywdę ludziom robił Lucjusz. On powinien być zamknięty w Azkabanie. Co do Draco to też trochę namieszał, z naszej strony wiemy, ze nic poważnego nie zrobił a nawet że wyrzucając z ręki Dumbletora jego różdżkę zrobil coś niezwykle pozytecznego. Tak więc, pewnie miał jakies rozprawy ale w koncu go nie zamknęli(dowodem na to jest epilog). Co do Narcyzy to nie przypominam sobie teraz czy zrobiła cos złego, np. zabiła, torturowała. Harry na pewno się za nią wstawił, więc pewnie kłopotów nie miała
Carola3000 jest off-line  
Stary 11-19-2007, 21:58   #7
Ginny150
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Ginny150

Malfoj zaslugiwal na kare, jego zona wszystko co robila to robila z rozpaczy, wiec nawet zal mi jej bylo a co do Drako, on sam wyznaczyl sobie kare, w koncu do czego Voldemord go wykorzystywal ...
No i wkoncu Narcyzie Harry zawdziecza zycie
Ginny150 jest off-line  
Stary 11-25-2007, 15:32   #8
LunaLovegooood
Junior Member

Myślę, że Lucjusza zamknęli , chociaż mógł sypnąć trochę groszem tu i tam, wiec prawdopodobne jest też uniewinnienie go . Narcyza zrobiła bardzo wiele dla Harry'ego - zawdzięcza jej życie , wiec raczej jej nie zamknęli . Draco na pewno nie zamknęli , skoro spotykamy go na dworcu w epilogu .
LunaLovegooood jest off-line  
Stary 12-24-2007, 14:07   #9
Mirru
Member

Mirru na Harry Potter Forum

A ja myślę, że głupszego pomysłu mieć nie mogłeś, Wronek. Jesteś taki dowcipny z natury, czy wkładasz w to trochę wysiłku? By the way- to jest część forum przeznaczona dla osób, które już przeczytały 7 tom.
Mirru jest off-line  
Stary 12-30-2007, 19:57   #10
Symmetry
Junior Member

Lucjusz, zapewne trafił do Azkabanu. Nabroił i namieszał chłopak, że aż miło ^^ Chociaż osobiście życzyłabym Mu, żeby udało mu się przekupić parę osób i wyjechać z rodziną byle dalej od Wybrańca.
Draco - więcej zrobił dobrego niż złego. A Narcyza? Cyzia jeszcze czyściutka.
Symmetry jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania