|
11-09-2007, 09:39
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Szkapy na wybiegu...
Od dawna bulwersuje mnie fakt, iż ludzie ignorują zjawisko anoreksji i niewyobrażażalnie chudych modelek. W tym roku zmarło ok. 10 modelek, którchy przyczyną śmierci było oczywście wygłodzenie. Jedna z nich zmarła nawet w czasie pokazu na wybiegu... Najgorsze jest to, że znani projektanci(typu Armani , Dolce&Gabana) wypierają się by anoreksja była problemem dotyczącym bezpośrednio świata mody!! To skandal!! Szkalują kampanię reklamową odzieżowej firmy Nolita, w której wystąpiła chora od wielu lat na anoreksję modelka, sądząc ,że...bilbordy są ochydne i powodują odruchy wymiotne. Uwążam jednak ,że pokazywanie osób cierpiących na tę przypadłość, może pomóc milionom dziewczyn, które zamieżają sporo stracić na wadze, choć to często niepotrzebne.
Z uwagi na wrażliwe uczucia niektórych userów podaję tylko link do strony z owym słynnym zdjeciem przeraźliwe chydej dziewczyny, które wzbudziło tyle kontrowersji. Ku przestrodze....
http://www2.nolita.it/nolita/
To the days I try to lose''
|
|
|
11-09-2007, 10:20
|
|
|
Super Moderator
|
RE: Szkapy na wybiegu...
Anoreksja to poważna choroba i uważam, że modelki na nią cierpiące nie powinny być wzorem dla wielu nastolatek. To już nie jest piękność - przekroczono wszelkie granice dobrego smaku. Jednak... Takie zdjęcia, publikowane w magazynach, w internecie i wszędzie indziej pokazują wielu inteligentnym dziewczynom do jakiego stanu można się doprowadzić. Sama czytałam w bibliotece szkolnej jakiś magazyn - nie cały, ale reportaż właśnie o tym, z tym zdjęciem.
Nadal sprzedawane są ubrania o najmniejszym rozmiarze. Dziewczyny uważają, że jak się nie mieszczą w jakiś ciuch to znaczy, że są za grube - NIE. To nie kobieta jest za 'duża', a ubrania za małe. W jakimś znanym sklepie (już nie podam nazwy) widziałam spodnie - rurki w które weszłaby chyba tylko dziewczyna na granicy dobrej figury.
Kiedy dziewczyna uważa po pokazaniu jej anorektyczki, że ta kobieta ma piękną figurę - nie jest dobrze. Piękno nie jest wystającymi kośćmi, jestem tego pewna mimo, że są różne definicje 'piękna'.
|
|
|
11-09-2007, 11:34
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
O widze pierwszy komentarz...i trza rzecz jasna przyznać rację. Szkoda tylko ,że młode dziewczyny nadal nie uczą się na błędach wciąż brną w tym samym kierunku...To smute po raz kolejny czytać w gazecie ,że jakaś młoda ładna dziewczyna umarła z głodu lub wyczerpania....:no:
|
|
|
11-09-2007, 13:24
|
|
|
Senior Member
|
Anoreksja to nie jest choroba tylko ogromna GŁUPOTA młodych dziewczyn...piękno to wartości które znajdują sie w środku a nie na zewnątrz...A te wszystkie modelki po prostu nie są w stanie inaczej zarabiać pieniędzy wiec sie niszczą...Prawie każda modelka jest głupia...to po prostu taki standard...nic tego nie zmieni...ale powinniśmy im wybaczać tę głupotę...powinniśmy także dostrzegać w każdym człowieku dobro...a nie wyłącznie zło...bo zatracimy swoje człowieczeństwo...będziemy zwierzętami a nie ludźmi...dlatego bądźmy miłosierni...bądźmy tacy jak Bóg...powinniśmy znaleźć te boska cechę w sobie...
|
|
|
11-09-2007, 13:37
|
|
|
Senior Member
|
E-V ty zawsze sie czepiasz...po prostu to sa moje przekonania a nie wiedza na ten temat. Jesli uważasz ze pisze głupoty to nie czytaj. Admini sa od tego zeby dawac warny za niby bezsensowne posty.
|
|
|
11-09-2007, 14:08
|
|
|
Super Moderator
|
To ostatnie było bardzo interesującym stwierdzeniem, a jakże, ale uważam, że nie na temat.
Twoja wiedza na temat anoreksji widocznie nie jest zbyt wielka skoro twierdzisz iż nie jest to choroba. Ja się oczywiście czepiam - ale to, że mnie rozbawiłeś to było zwykłe stwierdzenie. Mój post miał sens, bo nie zawierał tylko drugiego akapitu, a także mój komentarz dotyczący tego jaką bzdurą się z nami podzieliłeś ^^
|
|
|
11-09-2007, 14:31
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
Prawie każda modelka jest głupia...to po prostu taki standard...nic tego nie zmieni...ale powinniśmy im wybaczać tę głupotę...
|
No to dalej, wymień, ile modelek znasz osobiście. Wymień oczywiście z imienia i nazwiska. Bo przecież nie jesteś chyba tak bezmyślny, by nazywać głupim kogoś, kogo nie znasz, hmm?
|
|
|
11-09-2007, 15:05
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
nindalf_black; chyba jednak nie masz racji...Jak powiedziala E-Vaire anorkesja jest chorobą cywilizacyjną i to bardzo rozpowrzechnioną i to nie tylko w świecie mody, ale głównie dzięki niemu się rozszerza. Codo głupoty modelek...by się nie powtarzać powiem ,że Limonka ma rację, ale dodam też, że kobiety ,które ten zawód wykonują chudną pod wpływę presji jaka wywierają na nie projektanci i media,a nie dla własnego ''widzi mi się''
A stwierdzenie ''bądźmy tacy jak Bóg''...hmmm...chyba cię trochę poniosło, co?
|
|
|
11-09-2007, 15:18
|
|
|
Super Moderator
|
Biedny Nindalf xD Więc to tym razem nie ja wzbudzam taki bulwers? =D Wow, to pocieszające <lol2>
|
|
|
11-09-2007, 15:22
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
No raczej nie wzbudzasz skoro masz rację prawda?
Moze to dlatego , że jesteś kobietą(dziewczyną) i lepiej rozumiesz temat...
|
|
|
Zasady postowania
|