Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Postacie

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 11-21-2007, 20:02   #91
Martina
Junior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do Martina Wyślij wiadomość przez MSN do Martina
Domyślnie RE: Ulubiona postać...

Cytat:
Fallon napisał/a:
Moją ulubioną postacią jest Draco Malfoy, wg mnie on ma naprawdę ciekawy charakter...wogóle uwielbiam każdego członka rodziny Malfoyów i pozdrawiam Moony alex, oraz Limonkę, która jak zdążyłam się zorientować też jest fanką Draco...no chyba
To zapewne ja tez mam ciekawy charakter.
W ogóle wielokrotnie słyszałam d ludzi, którzy czytali Hp, że
mam wprost identyczny charakter jak Draco. mówią tylko, że
ja bym zabiła dumbledore'a. Ta, wiem, że jestem wredna, aczkolwiek
o dziwo wloką się za mna tłumy ludzi.
Tylko ja wam ludiz emówię- nie badźcie tacy jak ja, bo sien nie opłaca.
mnie nie da sie zmienić, ale ostatnio mi specjalnie taka gościówa palcaprzytrzasnęła bo ja na pośmiewisko wystawiłam. Teraz mało co mi paznokiec nie odpada. Strasznie boli.
bosze. Niemoge pisac ;(
Martina jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-28-2007, 18:48   #92
Scrict
Junior Member

Moja ulubiona postać...? Hmmm... No to może tak:
1. Namber łan jest oczywiście Draco (dla znajomych Smok). Bo któż by inny? Jest cyniczny, złośliwy, ma ostry języczek przy którym nawet miecze wymiękają XP. Nie lubi wyidealizowanego "Harry'ego-tak-naprawdę-nie-pragnę-popularności-i-nie-lubię-być-sławny-Pottera" za którym osobiście nie przepadam (to bardzo eeee.... łagodne określenie). Czarny charakterek... Moi znajomi twierdzą, iż jestem zbyt... Draconowata. Że czasem powinnam się zamknąć a nie wyszydzić, bo ludzie przeze mnie płaczą. Ale ja to, że twierdzą, że jestem zbyt cyniczna i wszystkich wyszydzę i wyśmieję traktuję jako komplement, bo Draco to mój ulubiony czarny charakter z HP. Lubie jak Kitara przedstawia go w swoich FF, chociaż nie do końca jest że tak powiem sobą. Nie sądzę żeby prawdziwy Draco mógł zakochać się w Granger.

2. Oczywiście nasz Wielki, Nietoperzowaty Mistrz Eliksirów: Severus Snape (dla znajomych Sev)! Za gnębienie Chłopca, który strzelił, za to że lubi Dracona M. Za cynizm, sarkazm, wieczne czarne szaty (bardzo sexy XP). Za całokształt!

3. Wielka, Śmierciożerczyni Bellatrix Lestrange (dla znajomych Bella)! Zła, traktująca ludzi jak śmieci Żelazna Dama jakiej mało. Znakomita w czarnej magii, w rzucaniu Crucjatusa (mi samej też by sie przydała taka umiejętność...).

4. Nasz Wielki Czarny Pan ( dla znajomych Voldzio XD). Geniusz zua (tak, tak wiem że przez "u") zagorzały wróg, Harry'ego Pottera. Za całokształt Zua!

5. Lucjusz i Narcyza Malfoy (dla znajomych Lucek XD i Cyzia XD) za to że są rodzicami Draconka, za przynależność do Śmierciożerców!

6. Wszystkich z Slytherynu za to... jacy są...XD

7. Osobą, którą jeszcze toleruję jest Miss-Pytań-O-Wszystko: Hermiona Granger. Tylko i wyłącznie za to jak przedstawiona jest w niektórych fickach (np. by Kitara, Emily Strange, Nagini itp.) I minus za to że przyjaźni się z Łasicem (Ronald Weasley) i Potterem.

8. Dziewczyna za którą podobno szaleje męska część Hogwartu, Ginny Weasley (osobiście wolałabym aby nazywała się Virginia nie Ginevra ale to zostawmy...). Za kolor włosów i za przedstawienie w fickach np. by Kitara. Aha i Oczywiście za upiorogacki. Ale oczywiście nie te rzucone w Dracona XD

No to chyba wszyscy... XD
No to...
Pozdro!!!:smilewinkgrin:
Scrict jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-28-2007, 13:14   #93
_Remus_Lupin_
Junior Member

Łatwo wywnioskować z mojego nicka, że moją ulubioną postacią jest Remus Lupin.
-tak jak ja przepada za czekoladą
-był najlepszym nauczycielem OPCM jaki pojawia się w książkach o Harry'm
-po prostu bardzo go lubię
Drugą ulubioną postacią jest ,,groźny mordera" Syriusz Black - jedyna kochana rodzina Harry'ego
_Remus_Lupin_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-29-2007, 15:21   #94
Mishia
Fan "Strefy 11" i tarota

Mishia na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Mishia

Eh czas na mnie. Pierwsze miejsce w mojej tabeli zajmują, właśnie zajmują
1. Syriusz Black i Remus Lupin. Syriusza za jego sposób bycia, porywczość, za to ze jest taki kochany xD ogólnie za całokształt. Remusik Lupin, za to że był nauczycielem OPCM, że jest wilkołaczkiem xD że jest inteligentny oraz odpowiedzialny nie to co niektórzy xD i zna się na swojej robicie. Ogólnie za całokształt ;]

2. Draco Malfoy. Polubiłam go po przeczytaniu piątej części. A w szóstej to aż mi się go żal zrobiło. No cóż uważam że jest naprawdę ciekawą postacią, z fajnymi tekstami i jest przystojny ;].

3.Nimfadora Tonks. Za to ze jest aurorką xD Za jej śmieszne miny. Za to że kocha Lupinka ;]. Za całokształt xD.

4.Bracia Weasley za ich ogromne poczucie humoru, za akcję z ucieczką ze szkoły w HPiZF. Po prostu za to ze wprowadzają dużo humoru do ksiażki.

5. Luna Lovengood ''Pomyluna'' Za jej sposób bycia, za śmieszne teksty, za to ze jest taka zakręcona.

6.Ron Weasley za to że jest taki ciapowaty, śmieszny, za jego śmieszne teksty i za oczywiście śmieszne sytuacje z nim w roli głównej xD.

7. Ginny Weasley za to ze jest fajną postacią ;]. Za całokształt.

8.Dumbledore za jego mądrość itd xD Za całokształt.

9. Hermiona Granger, za to że czasem jest wredna w stosunku do Rona, za jej inteligencję, i chyba tyle xD.

10. Profesor Slughorn xD Wiem dziwne to że go lubię, ale on jest fajny xD I jego Klub ślimaka xD Lubię go po prostu ;].

11. Flegma xD Znana też jako Fleur Delacour XD nie wiem po prostu lubię ją za to że fajnie mówi xD I tak po prostu ;]

12.Harry Potter Którego już mniej lubię po przeczytaniu HPiZF ale tak lubię go za wytrwałość i odwagę i za to że przynajmniej łamał regulamin szkoły. No co przecież Regulamin jest po to żeby żeby łamać jego poszczególne punkty, znane jako zasady xD.

No to tyle moich ulubionych postaci uhh....już mnie palce bolą xD.
Mishia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-30-2007, 09:08   #95
chimer
Member

Wyślij wiadomość przez AIM do chimer Wyślij wiadomość przez MSN do chimer Wyślij wiadomość przez Yahoo do chimer

Moją ulubioną jest Hermiona Granger, jest najbardziej zadziwiająco osobą w książce... Nie wiem dlaczego ją lubie, ale może dlatego, ze jestem taki jak ona. Chociaż lubie też Harry'ego Pottera, a za to, ze lubie przygody, a on też je cenił...
chimer jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-30-2007, 16:09   #96
HermionaBlack
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do HermionaBlack

oj wiele ich jest... ;] dobra pomyslmy...
- Hermiona - ambitna, wrazliwa, madra,odwazna,z jednej strony bardzo silna psychicznie,z drugiej wrazliwa na wszelkie przykrosci... mysle,ze w pewnym sensie jestem podobna do niej... nawet bardzo...
- Fred i George - za ich swietne teksty, pomysly,za milosc jaka darza sie wzajemnie... ;]
- Syriusz - odwazny, szalony, wierny, prawdziwy przyjaciel...
- Ron - zakrecony... z jednej strony bojazliwy ale z drugiej - odwazny i wierny przyjaciel, zabawny ;]
- Harry - nie dlatego,ze to glowny bphater... jest odwazny,wierny,chcialby zbawic swiat... samotny... wrazliwy... wiem,ze denerwuje ta jego pycha... ale to nie przewaza w jego postaci... ;]
- Lee Jordan - za rewelacyjne komentowanie Quidditch'a ;]
- Snape'a - musze przyznac,ze kiedys go nie lubilam... moja opinia w pewnym momencie ulegla zmianie... ;]
- Neville - sympatyczny fajtulapa ;]
- Ginny - odwazna, szczera, zakochan w Harry'm ;p;p;p

na zakonczenie... bo za dluga juz ta lista...
- Hedwiga - prawdziwy zwierzecy przyjaciel ;]

pewnie jeszcze pare postaci bym wymienila... ale na ten moment nikt wiecej nie przychodzi mi do glowy ;]
HermionaBlack jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-02-2008, 21:12   #97
Demon
Fanatyk, niegroźny

Dla mnie najlepszą postacią w tek książce jest Syriusz Black. Dlaczego? Otóż dlatego, że dla mnie jest on wzorem przyjaciela. Był oddany Jamesowi do końca. A dla Harry'ego był jak ojciec.
Demon jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-30-2008, 21:29   #98
AlSev
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do AlSev

Moimi ulubionymi postaciami są Harry Potter, ponieważ przez te siedem części jednak to wokół niego toczy się historia i to na nim wszystko się powinno skupiać, oraz Tonks - po prostu bardzo ją lubię za... wszystko Nie potrafie wymienic jednej rzeczy.
AlSev jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-30-2008, 21:32   #99
malinka_09
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do malinka_09

Moją ulubioną postacią jest oczywiście Severus Snape. Za odwagę, inteligencję, cięty dowcip i ironiczne podejście do świata. Kocham takich ludzi
Dalej moimi ulubionymi postaciam są Syriusz Black (za całokaształt, jak to się mówi), Tonks (bo jest naturalna, zwariowana i ujmująca), Lupina (za łagodnośc i odpowiedzialność za najbliższych) i oczywiście Fred i George.
malinka_09 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-31-2008, 19:26   #100
Tonks xD
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Tonks xD

Moimi ulubionymi bohaterami (oczywiście poza naszą ,,trójką"B) ) są Syriusz Black i Nimfadora Tonks.
Syriusza polubiłam od razu. Nie mam jakiegoś 5akiego większego uzasadnienia dlaczego akurat on. Po prostu xD.
Z Tonks jest podobnie. Lubie ją m.in. dlatego, że mamy podobny charakter. W ogóle jesteśmy do siebie podobne B).

Obie postaci są postaciami, z którymi chciałabym się zaprzyjaźnić. Mają swoje wady i zalety. Jak każdy człowiek. I chyba to w nich najbardziej lubię .

Poza tym:
* Lupin, za jego podejście do życia;
* bliźniacy Weasley - najlepsze teksty, fany sposób bycia;
* Luna Lovegood - mówi sama za siebie;
* Snape - jest mroczną i tajemniczą postacią a ja takie właśnie lubię'
* Voldemort - oczywiście w pewnym sensie, ponieważ jest ciekawą postacią pod różnymi względami;
* all Zakon Feniksa;
* Beatrix - uparcie dąży do delu... niestety po tzw. ,,trupach".

Chyba wszystko
Tonks xD jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania